Miten ihan konkreettisesti kannattaisi aloittaa luistelun...

Leppis74
jos tasapainoon todella hakusesssa joku tuki olisi ihan kätsy. Potkukelkka tai noissa halleissa on ihan sellaisia pieniä tukeja iahn kuin pikkumaaleja joissa ei ole verkkoja. aku ankka asento ja siitä potkut on ihan hyvä näyttää. en nyt muuta osaa sannoo. jokainen on niin omanlainen näis opettelu hommissa, toiset hokaa het ja toiset tarvii apuja.
 
yxz
Luistimet jalkaan ja käsistä kiinni vaan.
Luistelukoulussa kuulema käyttävät valkoisia muovisia puutarhatuoleja tukena, niitä on hyvä työnnellä jäällä edellään. En ole itse koskaan tuota kokeillut.
 
ompsu
meilläkin pitäs aloittaa tuo 4-v:n kanssa luistelun opettelu :wave:
ja mietin itse tätä samaa..ja miten asiasta sais kivan ettei tuu "pakottamista"ja ikuista kammoo..
Suksia me kokeiltiin..
 
anna-maija
meillä tyttö 5v ja viime talvena ehittiin vaan muutaman kerran jäälle mutta totesin että kelkka ei ole kätevä ollenkaan, ei tyttö päässyt sen kaa yhtään eteenpäin, jalat suti vaan tyhjää. Nyt olimme tänään kokeilemassa ja neuvoin häntä ensin "kävelemään" niin että oppisi pysymään pystyssä,jos sitten oppisi luikimaankin, aika hyvin se meni jopa näin ekalla kerralla. Aika hyvin pysyi pystyssä, kävelyähän se vielä oli mutta kuitenkin.
 
me aloitettiin 3 vuotiaana kaksterä luikkareilla. oppi tosi nopeesti sen tasapainoilun ja muutaman kuukauden päästä siirryttiin tavallisiin kaunoluikkareihin. nyt on jo kolmas talvi taitoluistelu ryhmässä joten tais tytöllä olla mielenkiintoakin tosi paljon hommaan. :D
 
4- vuotiaan kanssa mentiin ensin käsi kädessä. Poika halusi ottaa jo eka kerralla mailan ja kiekon mukaan. hyvin nopeasti läksi jo eka päivänä kiekon perään maila kädessä, siitä sai vähän tukeakin.
Takapuoli oli kyllä koetuksella!!
Tänään mennään taas!!
 

Yhteistyössä