F
fr
Vieras
Meillä on aivan sama ongelma! Lapset vaan on erilaisia ja esim. tuo mukaan ottaminen ei vaan onnistu kaikilla tai se että lapsi vaatii vanhemman huomion lähes 100% ei ole vanhemman kontrollissa, tiettyjä lapsia ei voi "opettaa". Sitten vanhempana homma helpottuu.
Meillä on ratkaistu niin, että teemme 1-2 kertaa kuussa monipuolisia vihannessoseita keskikokoisiin pilttipurkkeihin ja laitamme pakkaseen. Ne sulatetaan sitten juuri ennen ateriaa mikrossa. En tiedä mitä niihin lisäksi kasvissyöjällä laitetaan, mutta meillä lisäksi on tehty kanaa, lihaa ja kalaa annospaloiksi, jotka myös sulatetaan kulhossa mikrossa samassa kuin purkki. Näin lapsi saa aina lämpimän ja terveellisen aterian. Näin mennään varmaan 3-vuotiaaksi saakka.
Meillä kokataan iltaisin "antaumuksella" eli nautitaan ruuanlaitosta ja syömisestä, ei nyt ihan joka ilta mitään gourmet-ruokia, mutta ei jakseta syödä perusmakaronilaatikkoja ja esim. nakkeja ei syödä, kun ovat niin epäterveellisiä.
Silloin kun olen yksin niin pikaisia ruokia on esim. pakastevihannekset (amerikan sekoitus ym.) kattilaan sulamaan, siihen ruokakermaa/creme fraishea ja mausteita (esim. timjami, oregano, mustapippuri...) ja samalla keittää pastaa (tummaa tai tuoretta pastaa). Kaupan tuoreet raviolipastat (sisällä esim. juustoa) on supernopeita (3min keittoaika) ja siihen lisäksi taas jotain kasviksia ja vaikka valmista mozzarellajuustoraastetta päälle ja jotain mausteita.
Meillä on 3-kerroskattila eli siihen voi laittaa pastan keittymään ja laittaa höyrytysosaan esim. tuoretta paprikaa ja kesäkurpitsaa kuutioituna kypsymään. Silloin tarvii kyllä tavallista pastaa 7-9min, koska 3min ei riitä useimmiten kypsyttämään tuoreita vihanneksia tarpeeksi.
En tiedä syöttekö kalaa, mutta öljyinen tonnikalapurkki kattilaan ja siihen koskenlaskijajuustoa sekaan niin on nopea ja terveellisempi (kuin nakit
pastakastike. Aikuisille laitetaan lisuukkeeksi "pika-aterioissa" usein erilaisia pähkinöitä ja siemeniä.
Munakas, johon sekaan pakastevihanneksia ja valmista juustoraastetta esim. ruispalojen kanssa on aika hyvä ja nopea.
Kerralla voisi yrittää myös tehdä isomman erän jotain ruokaa ja pakastaa osan toiselle päivälle tai sitten syödä samaa ruokaa useampana päivänä esim. lounaalla, mutta tekee illaksi uuden ruuan.
Meillä kuitenkin tuo vihannessoseiden teko ja pakastus on tuonut niin suuren helpotuksen elämään ettei tarvitse ruuanlaittoa paljon mietiskellä. Pakasteesta sulatetun soseen lisäksi pilkon lähes joka päivä esim. kypsää tomaattia, kurkkua tai paprikaa ja joskus annan viipaleen edam-juustoa tai ruisleipää.
Nakkeihin ja kalapuikkoihin yms. sellaisiin epäterveellisiin eineksiin meillä ei koskaan turvauduta.
Lohi uunissa on myös suht nopea. Filepalat vuokaan (huuhtelen vedessä ensin), mausteita päälle ja folio. Uunissa noin 20-30min ja siihen valmisperumuusijauheesta (euroshopper on hyvää) muusi ja pakastevihannekset pari minuuttia kattilassa.
Juures-vihannessosekeitto suureen kattilaan riittää moneksi päiväksi ja siihen voi laittaa päälle monenlaisia lisukkeita. Meillä isommat satsit tehdään yhteistyöllä, toinen suunnittelee ja keittää, toinen kuorii ja pilkkoo vihannekset niin ei tunnu niin raskaalle
Tässä nyt jotain pikaiseen...
Meillä on ratkaistu niin, että teemme 1-2 kertaa kuussa monipuolisia vihannessoseita keskikokoisiin pilttipurkkeihin ja laitamme pakkaseen. Ne sulatetaan sitten juuri ennen ateriaa mikrossa. En tiedä mitä niihin lisäksi kasvissyöjällä laitetaan, mutta meillä lisäksi on tehty kanaa, lihaa ja kalaa annospaloiksi, jotka myös sulatetaan kulhossa mikrossa samassa kuin purkki. Näin lapsi saa aina lämpimän ja terveellisen aterian. Näin mennään varmaan 3-vuotiaaksi saakka.
Meillä kokataan iltaisin "antaumuksella" eli nautitaan ruuanlaitosta ja syömisestä, ei nyt ihan joka ilta mitään gourmet-ruokia, mutta ei jakseta syödä perusmakaronilaatikkoja ja esim. nakkeja ei syödä, kun ovat niin epäterveellisiä.
Silloin kun olen yksin niin pikaisia ruokia on esim. pakastevihannekset (amerikan sekoitus ym.) kattilaan sulamaan, siihen ruokakermaa/creme fraishea ja mausteita (esim. timjami, oregano, mustapippuri...) ja samalla keittää pastaa (tummaa tai tuoretta pastaa). Kaupan tuoreet raviolipastat (sisällä esim. juustoa) on supernopeita (3min keittoaika) ja siihen lisäksi taas jotain kasviksia ja vaikka valmista mozzarellajuustoraastetta päälle ja jotain mausteita.
Meillä on 3-kerroskattila eli siihen voi laittaa pastan keittymään ja laittaa höyrytysosaan esim. tuoretta paprikaa ja kesäkurpitsaa kuutioituna kypsymään. Silloin tarvii kyllä tavallista pastaa 7-9min, koska 3min ei riitä useimmiten kypsyttämään tuoreita vihanneksia tarpeeksi.
En tiedä syöttekö kalaa, mutta öljyinen tonnikalapurkki kattilaan ja siihen koskenlaskijajuustoa sekaan niin on nopea ja terveellisempi (kuin nakit
Munakas, johon sekaan pakastevihanneksia ja valmista juustoraastetta esim. ruispalojen kanssa on aika hyvä ja nopea.
Kerralla voisi yrittää myös tehdä isomman erän jotain ruokaa ja pakastaa osan toiselle päivälle tai sitten syödä samaa ruokaa useampana päivänä esim. lounaalla, mutta tekee illaksi uuden ruuan.
Meillä kuitenkin tuo vihannessoseiden teko ja pakastus on tuonut niin suuren helpotuksen elämään ettei tarvitse ruuanlaittoa paljon mietiskellä. Pakasteesta sulatetun soseen lisäksi pilkon lähes joka päivä esim. kypsää tomaattia, kurkkua tai paprikaa ja joskus annan viipaleen edam-juustoa tai ruisleipää.
Nakkeihin ja kalapuikkoihin yms. sellaisiin epäterveellisiin eineksiin meillä ei koskaan turvauduta.
Lohi uunissa on myös suht nopea. Filepalat vuokaan (huuhtelen vedessä ensin), mausteita päälle ja folio. Uunissa noin 20-30min ja siihen valmisperumuusijauheesta (euroshopper on hyvää) muusi ja pakastevihannekset pari minuuttia kattilassa.
Juures-vihannessosekeitto suureen kattilaan riittää moneksi päiväksi ja siihen voi laittaa päälle monenlaisia lisukkeita. Meillä isommat satsit tehdään yhteistyöllä, toinen suunnittelee ja keittää, toinen kuorii ja pilkkoo vihannekset niin ei tunnu niin raskaalle
Tässä nyt jotain pikaiseen...