mitäs perjantai herkkuja teillä tänään syödään?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"Kenguru"
Lauantaina mätivoileipiä alkupalaksi, pääruoaksi hyvät pihvit ja iso salaatti.
Viime viikonloppuna olikin alkuruoaksi valkosipulietanoita:) Sunnuntaita en ole vielä miettinyt.
 
"Rohmu"
[QUOTE="Kenguru";22637444]Lauantaina mätivoileipiä alkupalaksi, pääruoaksi hyvät pihvit ja iso salaatti.
Viime viikonloppuna olikin alkuruoaksi valkosipulietanoita:) Sunnuntaita en ole vielä miettinyt.[/QUOTE]

Onko noi valkosipulietanat oikeasti hyviä?! Eikö ne tosiaan mulju semmosina limaisina suussa... :D
 
"vieras"
Suklaita ja kuulkaa ihan vaan tuoreita sämpylöitä kun pidetään karppauksessa päivän mittainen tauko. Miten paljon mieli tekeekään ihan vaan pelkkää leipää, jota ei ole 1,5 kuukauteen saanut :p Ja voita kans leivälle ;D Lapsilla on karkkipussit illaksi.

Ruokapuolta ei olle vielä mietitty, pitää käydä kaupassa ihmettelemässä ensin.
 
Iltaruoaksi lihapataa ja riisiä, mutta herkutteluun on lapsille kolmeen pekkaan yksi pieni sipsipussi ja mun tekee niiiiiiin kovin mieli puolukoita ja kinuskikastiketta, että ehkäpä väsään annoksen itselleni illalla.
 
"Kenguru"
[QUOTE="Rohmu";22637566]Onko noi valkosipulietanat oikeasti hyviä?! Eikö ne tosiaan mulju semmosina limaisina suussa... :D[/QUOTE]

On hyviä. Meillä teini-ikäinenkin syö niitä. Ja helppo tehdä, ei tarvitse mitään etanakippoja.
Riitää kun laittaa johonkin pieneen uunin kestävään kippoon, sulataa paljon voita ja puristaa sinne voin sekaan valkosipulinkynsiä (+tilliä jos haluaa). Etanat kannattaa huuhdella kunnolla, kun purkin aukaistua haisee vähän viemärille...Mutta huuhtelun jlk etanat kippoon, voivalkosipulisula päälle, ja halutessan juustoraastetta päälle (me ei laiteta). Sitten uuniin (200 astetta) n. 10-15 minuutiksi. Voivalkosipulisula on tosi hyvää kun dippailee valeen leivän kanssa.
Etanat saa kyllä hyvin paloiteltua, ettei tarvitse kokonaisena syödä. Ei ne ole limaisia:) Kokeile!
 
olennaista
Laita paljon voita niihin lettuihin. Ja päälle oikeeta kermavaahtoa ilman mitään karrageeneja. Oikeeta kermaa ei ole muu kuin se Pirkkatuote, mikä on luomua mut ei sisälle guaria eikä karrageenia. Olen varma, et joku rohmuaa aina kaikki kaupasta silloin, kun ne sinne tulee eikä se ole mun ukko:-D

No, pinaatti kannattaa olla luomua, koska laissakin mainitaan nämä, mihin OMETOAATTIa käytetään. Mitä ihmettä....:

" Ometoaatti6

- kirsikat 0,4

- pinaatti, artisokat ja sikuri 0,4

- marjat 0,1

- sipuli ja purjo 0,1

- juurivihannekset 0,1

- ruokaperuna 0,05

- muut hedelmät ja vihannekset 0,2"

Luomussahan ei saa olla ainakaan noita.... Mut pinaatissa on oksaalihappoa, joka vaikuttaa munuaisten toimintaan. Siksi piti vetää toikin esille, kun tuli mieleen;-)
 

Yhteistyössä