Mitä vauvalle mukaan (etelän) lomalle?

  • Viestiketjun aloittaja vauvan kanssa lomalle
  • Ensimmäinen viesti
vauvan kanssa lomalle
Hei! Olemme lähdössä 1 vuotiaan kanssa Kanarianlomalle. Lomaan on vielä aikaa, ja nyt olisi vielä aikaa suunnitella, mitä lomalle kannattaa ottaa mukaan ja mitä ei. Samat vinkit toimivat varmaan myös kotimaan lomailijoille, sillä tunnetusti meilläkin on kuumat kesät ja hiostavat hotellihuoneet ja kesämökit. :)

Elikäs vinkkiä pinoon! :) Mitä mukaan, mitä ei kannata ottaa. :D
 
tämmösiä
-tutit
-pullot
-vedenkeitin
-korviketta ja ruokia
-vaippoja
-fys.aurinkosuojaa
-hyttysverkko
-sopivia vaatteita, myös viileneviin iltoihin
-matkarattaat
-kiinnostavia leluja/tavaroita lentomatkalle ja muihin tylsiin hetkiin
-pieni viltti
-suppoja
-suolaliuostippoja
-pieni tuubi mietoa kortisonia hyönteisten pistoihin ja auringonpolttamiin
-kunnon hellehattu

Vaippoja ja ruokia saa monista kohteista, mutta kannattaa ottaa selvää.
 
hyvät olleet
Meillä tarpeeseen tulivat hyvä rinkka kun ei matkarattailla päässyt hyvin mukulakivillä ja sorateillä ja ihan ehdoton oli tämä: http://www.pikkupingviini.fi/index.php?id=2&products_action=view&products_id=960 Siinä lapsi viihtyi mukavasti ja viileästi rannalla ja altaalla! Hattu vain päähän ja hyvää aurinkovoidetta.
 
tuli mieleeni
- tuo kellukehan näytti aivan ihanalta, tuli heti lomafiilikset päälle! :)
- ajattelin vielä, että tuttipullonhan pitäisi olla tarpeeksi iso, mielellään yli 3 dl, koska nesteen tarve on suurempi kuin kotioloissa
- UV-suojavaatteita ja ohut uv-peitto ei varmasti olisi haitaksi
- pikkuiselle (ja tietysti itselle) hyvät kengät, ettei kuuma hiekka polta jalkoja
- ehkä pyyhkeitä? tosin niitä on hotelleissa
- ruokalappuja, mistä tuleekin mieleen pesuaine
- jos imettää, niin liivinsuojuksia, ehkä sellaisia yksittäispakattuja, joita on helppo pitää mukana eikä tarvitse pelätä bakteereja
- mahdollisesti valjaat lentokentälle tai kaupunkioloihin, jos taapero tuppaa säntäilemään sinne tänne
- hellehattuja voisi olla varalla toinenkin
- pitkähihaista, ohutta vaatetta myös mukaan, palamisen varalta
- ohut unipussi, niin peittoja ei kaivata, eikä koppakuoriaiset ryömi varpaissa :)
- pulverimaista puuroa, velliä tai maitoa mukaan, kaiken varalta
- hiilitabletteja
- kannellinen vauvan astia, jonka voi ottaa mukaan altaan reunalle tai reissulle
- tämä on isille ja äidille: kahvia + kahvinkeitin :)
 
papi
...mukaan vaipat ja ruuat! Me oltiin viime syksynä teneriffalla reilun vuoden ikäisen kanssa. Onneksi otettiin vaipat, koska ne olivat siellä TÖRKEÄN hintaisia ja housuvaippoja ei ollut missään. Lisäksi kannatti raahata "lounasruuat" eli purkit mukana, koska itse söimme lämpimän ruuan vasta illalla ja olisi ollut tosi rasittavaa lounasaikaan etsiä ruokapaikkaa ja sama illalla jne.Ruokia oli saatavilla tosi huonosti, muutamaa hedelmäsosetta löysin, mutta siihenpä ne jäi ja tuoteselosteet espanjaksi että piti vähän ku´vien perusteella arvuutella mitä löytyypi purkista.

Meillä oli mukana matkarattaat, joihin nukahti päikkäreille ja sit siirsin nukkuun hotellihuoneeseen, koska siinä kuumuudessa ei olisi voinut kukaan nukkua.Itkuhäly päälle ja ite ottaan etupihalle arskaa, sujui hyvin.

Aurinkorasva ehdoton, samoin niskan suojaava hattu, lentomatka oli painajainen!6 h tuntia poika pomppi isänsä ja minun polvien päällä, liian painava oli jo koppaan, jossa olisi voinut nukkua eturivissä ja sit taas liian nuori saamaan omaa paikkaa.
Kaikki muu matkalla meni mukavasti, paitsi nuo lennot oli tosiaan niin hermoja raastavat!Jos rauhallinen tapaus ym ja joka osaa nukkua istualtaan sylissä, niin kai ok, mutta meidän elohiiri ei ole paikallaan normaalisti hetkeäkään.Varaudu siihen, että lomakohteessa lentokentät on KUUMIA ja lennot myöhästelee, varaeväät ym helposti saatavilla mukana. Meillä tulolento oli jotain 3-4 h myöhässä, joten uniajat meni ja tuli ja poika ei osannut kentän vilskeessä nukkua rattaissa. Hesassa rattaat piti luovuttaa jo lähtöselvityksessä, mutta teneriffalla ne sai pitää koneen ovelle saakka, ONNEKSI.
Mukavaa matkaa!
 
Jeps vanhempi..
Näitä ketjuja on ollut paljon. Mutta tärkein matkarattaat +ötökkäverkko+aurinkovarjo+peitto. Ruuat, ota mukaan jauhepuurot+velliä+maitojauhetta. Myös ruokapurkkeja kannattaa ottaa mukaan! Niitä on huonosti saatavilla. Sekä muutama pullo+nokkamuki.

Sitten matka-apteekki: kuumemittari, panadolia, maitohappobakteeria,osmosalia, kortisonia ja suihkutettavaa desinfiointi ainetta mm. septidiniä ja fysikaalinen auronkovoide. Käsidesiä+desipyyhkeitä.

Toki normaalit, vaipat, vanupuikot, vaipat, koskeuspyyhkeet jne. Myös harsoja kannattaa ottaa. Sitten vaatteet, ohutta ja lämmintä sekä hattu. Ja hieman leluja.

Hotellin varustelutasosta riippuu myös mitä kannattaa ottaa. Onko "keittiötä/mikroa" huoneistossa. Onko matkasänky. Itse ottaisin lapselle lakanan. Pullovedellä voi pestä pullot/mukin tai ainakin huuhdella. Mutta ruuan lämmitys on hankalampaa, jos ei ole mikroa. Toki voi purkin laittaa pariksi minuutiksi "aurinkoon" lämpiää nopsaan lämpimäksi, ettei tarvitse kylmänä syödä. Mutta puuton tekemistä varten saattaa tarvita vedenkeittimen (itse en ottaisi) mukaan. Tuossa tilanteessa ottaisin valmispuuropakkauksia ja syöttäisin "huoneenlämpöisenä".
 
Nonne
Meillä oli vauvan joka päivä tarvitsemien pesuvehkeiden, voiteiden, lääkkeiden ja vaatteiden lisäksi muutamat ylimääräiset vaatteet. Pyyhkeiksi otin mukaan pari harsoa (hotellin pyyhettä käytin kylppärin pöydällä vaihtoalustana). Lisäksi oli mukana kynsisakset, meillä ainakin jo viikossa tulivat tarpeeseen.

Ruoat ja vaipat vietiin Suomesta. Mukana oli myös nokkamuki, mittalusikka puurojauheen mittausta varten, yksi syvä muovilautanen, ruokalappu, paketti nenäliinoja suun pyyhkimiseen ja pari pakettia kertakäyttölusikoita (sinisiä bibo-merkkisiä, ovat pyöreäreunaisia). Ostettiin aina vauvalle oma vesipullo. Oltiin manner-Espanjassa, joten pesin kyllä ihan raanavedellä. Maitohappobakteerit oli tietysti myös matkassa.

Matka-apteekki oli sama, kuin Jeps vanhemmalla tuossa yllä paitsi ettei aurinkovoidetta ollut. Ei sille kyllä olisi ollut juuri tarvettakaan.

Oltiin hotellissa, jossa sai helposti ravintolassa aamupalalla ja illallisella puuron tehtyä. Muuten ruuat lämmitettiin auliisti ravintoloissa ja kahviloissa. Hotellissa olisi ollut myös pesula, jos olisi tullut tarvetta. Meillä oli kuitenkin pikkuruiset pullot astian- ja pyykinpesuainetta mukana.

Muutama oma lelu oli mukana ja lapsen herkkuja, eli rinkeleitä. Huoneessa oli siististi pedattu pinnasänky, joten omat lakanat kannoin turhaan.

Säilyttäkää Helsingistä rattaille saatava pussi, sellaisia ei luultavasti ole saatavilla muilta kentiltä.
 
Nonne
Ja vielä:
Minigrip-pusseja. Eri kokoisia. Minit puurojauheelle (aamiaiselle/iltapuurolle valmiiksi mitattu jauhe pussissa mukaan) ja rinkeleille. Isompia eväspusseina ja esim avatun puurojauhepussin säilytykseen jne.
 
Been there, going again
Itse en ottaisi (enkä ottanutkaan) mukaan muuta kuin"pakolliset" (=lääkkeet, aurinkovoiteen, vaatteet, matkarattaat). Pamperssit on espanjaksi Dodot, eikä mielestäni lomalle kannata lähteä niin pienellä budjetilla että vaippapaketin hintaan matka kaatuisi. Kaikkia ruokia löytyy; paikallista Hero'a sekä Nestlen vastaavaa kuin bonat. Toki maut on erilaisia, ja ainesosat mutta sehän on hieno kokemus vaan. ainakin 11 kuukautinen söi paikallisia "pilttejä" reippaammin kuin edes kotona! Samoin maitojauhetta (Nestlen vastaava kuin nan = Nativa) löytyy joka kaupasta. Kuten puurojuheita.. Eihän kanaria mikään kehitysmaa ole! Matkamieltä, pitkää pinnaa 8kuten aina lapsiperheenä matkustaessa) mukaan niin kaikki onnistuu hienosti :)
Mukavaa matkaa, ehkä törmätään siellä!
 
Kesävaatteet
Me lähdimme äkkilomalle alkukeväästä ja olimme jo syksyllä ehtineet antaa pois kaikki kesävaatteet. Ehkä ne eivät olisi kaikki vauvalle mahtuneetkaan, mutta tuli ongelma, mistä saada lapselle hellehatut ja kesätossut keskellä talvea!
 
Jeps vanhempi..
Tuttavat olivat viime talvena Kanarialla, ruokapurkkeja ei oikeastaan ollut kaupoissa jne.

Taitaa riippua aika paljon paikasta näköjään.
"Been there, going again (vierailija):" "Eihän kanaria mikään kehitysmaa ole! Matkamieltä, pitkää pinnaa 8kuten aina lapsiperheenä matkustaessa) mukaan niin kaikki onnistuu hienosti :)""

Saivat kuulemma aika paljon kierrellä, että löysivät purkkiruokaa. Ihmettelivät tuota vähän, että syökö paikalliset vauvat/taaperot vain "kotiruokaa"?

Itse olimme kesällä Kreikassa, siellä kyllä oli "kaikkea" tarpeellista vauvantarvikkeita+ruokia ihan hotellin lähikaupassakin.
 

Yhteistyössä