Mitä tehdä kun päiväkodissa on pahoinpitelevä lapsi?

  • Viestiketjun aloittaja Kertokaa mulle....
  • Ensimmäinen viesti
Kertokaa mulle....
Eilen soittivat meille päiväkodista että meidän lasta oli revitty kasvoista - emme ajatelleet asiasta sen enempää vaan että "näitähän sattuu" kun lapset leikkii ja kinailee.... päiväkodista vielä sanoivat ettei ollut meidän lapsen vika vaan hän oli tehnyt omiaan kun tämä toinen kävi päälle. Sitten kun hänet haettiin kotiin niin järkytys olikin suuri kun nähtiin että minkälaiset jäljet hällä oli...... eli kasvoissa on kahdet syvät jäljet siis mistä on ihan verta vuotanut ja nyt rupi tullut päälle ja ne menevät niinkuin toiselta puolelta kasvoja ihan kokonaan toiselle puolelle..... näyttää melkein siltä ettei ne ihan tavallisilla kynsillä ole tullut!

No anyway.. tämähän on siis normaalia jos lapset on nuorempia... mutta nyt ei ole kysymys 2-3 vuotiaista vaan on kysymys 5 vuotiaista joilla jo pitäis olla jonkunlaista ymmärtämystä ettei ilman syytä toisten päälle käydä?????

En tiedä mitä tehdä.... olen todella kiukkuinen tästä... en henkilökunnalle koska he olivat ihan vieressä mutta eivät siltikään ehtineet väliin kun ihan äkkiseltään tää vaan kävi päälle.... vaan enemmänkin tämän lapsen vanhemmille--- ja tiedän että ei ehkä sekään oo oikein mut kun vaan johonkin pitää tää mun kiukkuisuus purkaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun näin käy... sama lapsi on tehnyt tätä aikaisemmin muillekkin ja myös puree.... meidän pojalla näkyy vielä esim 4 viikon jälkeen puremajäljet.... samalta lapselta....

Mitä te tekisitte vastaavassa tilanteessa?
 
jeppp
Vaatisin, että väkivaltainen lapsi siirtyy pienryhmään tai saa avustajan. Ei ns normi 5v enää pure ja raavi ketään. Nuo on taaperoikäisen reaktioita. Tarvittaessa olisin yhteydesssä muihin vanhempiin.
 
  • Tykkää
Reactions: AivanSama
"..."
Meidän tytön päiväkotiryhmässä oli viime vuonna poika, joka hakkasi kaikkia muita lapsia. Tilanne oli tosi ärsyttävä, kun ei sille kuulemma mitään voitu tehdä. Asiasta siis juttelin moneen kertaan henkilökunnan kanssa, mutta asialle ei kukaan osannut tehdä mitään.
 
Ei toi ihan normitouhulta kuulosta vaikka kuinka olisi ulkomaalaistaustaa.

Ilmeisesti lapsella on jotain erityistarpeita/ongelmia ja saako hän nykyisessä pk-ryhmässä niihin riittävästi tukea/valvontaa. Ehkä hän tarvii oman avustajan ja/tai pienemmän ryhmän jne.

Vanhemmat nyt ei päiväkotipäivän aikana ole paikalla joten heidän on vaikea olla siinä lastaan valvomassa.

Mä vanhempana tuossa soittaisin varmaan päiväkodinjohtajalle ja sanoisin (vaikka liioitellen) että lapseni pelkää jo tämän toisen lapsen takia päiväkotiin tulemista. Ettei tilanne voi jatkua näin.
 
terettu
Tekisin rikosilmoituksen pahoinpitelystä! tietenkin!!
Vain ls-asiakkuuden myötä tuo lapsi pääsee tarvitsemiinsa tutkimuksiin, pääsee pienryhmään tai erityisryhmään ja saa tukea ja apua.
Siihe rikosilmoitukseen voi myös ruksata sen, ettei ole vaatimuksia.
Mut toisaalta, voi senkin jättää ruksaamatta. Päiväkotihan tuossa on vastuussa, tuloksena voi olla pysyvät skraidut naamassa, eikä vielä ole sanottu että ne paranee nätisti etteivät tulehdu.
 
"..."
Se on sitä rikkautta mitä tähän maahan halutaan lisää.

Ja hoitajilla tuskin on mitään oikeutta puuttua asiaan. Sehän on joko väkivaltaa tai rasismia.
Meidän päiväkodissa tuo toisia lapsia pahoinpitelevä lapsi oli kyllä supisuomalainen pellavapää.
Vanhemmat olivat suht nuoren näköisiä ja heillä oli kaikkiaan kolme poikaa tosi pienellä ikäerolla. En tiedä, ovatko kaikki kolme samanlaisia, mutta tuo pojista nuorin oli kyllä oikeasti niin kamala tapaus, että en ymmärrä, miten hänen annettiin olla ihan normaaliryhmässä.
 
hahahahhahah
[QUOTE="...";30350581]Meidän päiväkodissa tuo toisia lapsia pahoinpitelevä lapsi oli kyllä supisuomalainen pellavapää.
Vanhemmat olivat suht nuoren näköisiä ja heillä oli kaikkiaan kolme poikaa tosi pienellä ikäerolla. En tiedä, ovatko kaikki kolme samanlaisia, mutta tuo pojista nuorin oli kyllä oikeasti niin kamala tapaus, että en ymmärrä, miten hänen annettiin olla ihan normaaliryhmässä.[/QUOTE]

Ikäkö liittyy asiaan?
 
:(
Suosittelen myös että vaadit että pahoinpitelijä siirretään toiseen paikkaan ettei muut joudu kärsimään.

Meidän naapurustossa asuu todella agressiivinen ja nopeasti tulistuva eskarityttö, joka on suuttuessaan väkivaltainen. Hän saattaa suuttua mistä vain ja tönii, kaataa maahan, lyö, potkii, yrittää tukehduttaa ym. ja vanhempiensa mielestä lasta pitää ymmärtää kun hän on temperamenttinen!!! Aaargh! Menee niin hermot sellaista vanhempien kanssa joilla ei ole mitään käsitystä lastenkasvatuksesta ja miten kasvattaa kunnon kansalaisia. Tämä tyttö on todella rasittava ja PAHA (harvoin sanon lapsesta noin, mutta hän on, ja se on vanhempiensa syy) ja tekee paljon muitakin ilkeilyjä, joten uskon ettei hänellä tule olemaan kavereita kun moni ei jaksa sitä että joutuu hakatuksi. Teini-iässä viimeistään hän pahoinpitelee ohikulkijoita ja/tai on päihdeongelmainen.

Jos mietitte mistä näitä hullluja tulee joista välillä uutisoidaan, se häiriökäyttäytyminen näkyy jo lapsuudessa.
 
Pokkura
Se on kyllä niin tosi, että häiriökäyttäytyminen näkyy jo lapsena. Jos siihen ei puututa, tai puuttumisesta huolimatta saada oikaistua, niin 100 prosentin varmuudella yksilö on ongelmainen myös vanhempana.
 
Pokkura
Niin ja ap. puhut suoraan hoitajille ja päiväkodin johdolle että te vanhemmat ette jätä lapsianne sinne raadeltaviksi vain siksi, että yhden häiriökäyttäytymiselle ei muka mahda mitään. Pois ryhmästä tiukempaan ohjaukseen tuollaiset mukulat. Sydäntä raastaa ajatellakin jos oma lapsi joutuisi uhriksi tai pelkäämään joka päivä hoidossa....
 
Kertokaa mulle....
Joo, siis meidän 5 vuotias jo sanoo ettei halua mennä enää tarhaan kun tämä on jo kolmas kerta kun häntä kolhitaan. Ja ollaan puhuttu täällä kotona että se ei tietenkään ole oikein ja niin edespäin... Mut pitääkö mun opettaa sille että se lyö / raapii takaisin vai mitä - kai nyt itteään saa puolustaa? Tiedän että sekään ei ole oikein mut en mäkään halua arpia täynnä olevaa lasta.....
 
VV
Johtajaan yhteys ja vaadit toimenpiteitä heti. Jos lapsi on väkivaltainen ja arvaamton hän ei sovellu ryhmään tai tarvitsee avustajan. Miettii vaan miten lasta mahtaa nyt pelottaa mennä päiväkotiin...Vaadi toimia, ei mitään lupauksia vaan konkretiaa, miten puututaan, milloin siirtyy pois tai milloin tulee avustaja. Nuorimman lapseni hyvässä pk:ssa avustaja järjestyi seuraavalla viikolla kun ryhmään tuli lapsi, joka terrorisoi kaikkien muiden päivät. Huonommassa päiväkodissa lapset saivat huoletta mätkiä toisiaan.

Kouluikäistä olen opastanut antamaan samalla mitalla takaisin, koska kouluun ei saada riittävästi avustajia.
 
sijaisena ollut
Sehän varmasti saadaan siirrettyä pienryhmään, kun tämän päivän suuntaus on, se että jo olemassa olevat pienryhmät puretaan ja avustajien määrärahat pienenee... Hoitajat keinottomia ja nämä väkivaltaiset porskuttavat vaan normiryhmissä. Jotka nekin paukkuu liitoksista säästösyistä.. Lisää lapsia vaan ryhmiin, menee hoitajien aika näiden muutamien kanssa ja vanhemmat eivät edes tiedä puoliakaan mitä ryhmissä oikeasti tapahtuu... Tähän ongelmaan kannattaa vanhempienkin herätä ja nostaa meteliä asioista, että saataisiin päättäjille joku käsitys pk.n arjesta.
 
Vaatisin kyllä päiväkodilta selitystä miksi tilanteeseen ei ole jo puututtu tehokkaammin jos kerran asia ei edes tullut esiin ensimmäistä kertaa.
Näin. Pahin tapaus johon itse törmäsin työssäni sai porttarin kyseiseen päiväkotiin. Hirvittävän agresiivinen kaikkia kohtaan. Sisarus myös arvaamaton. Kumpikaan ei ollut alle 4v....Asioille on voitava. Vaadi ap toimenpiteitä ja te muut joiden lasten hoitoapaikoissa on häirikkölapsi. Meteli pystyyn. Ja kyllä myös suomalaisissa on näitä lapsia, ei todellakaan vain muissa.
 

Yhteistyössä