Ihan vaan vinkiksi voisin heittää meidän tavan selvitä ainaisesta miettimisestä.
Nyt mie oon taas vähän lipsunut kesäaikana, mutta yleensä mie mietin vähintään viikon ruuat aina valmiiksi, joskus pidemmällekin ajalle.
Mietintään auttaa tämä rakas vihkoni, johon mie oon listannut ruokia otsikoilla:
- kasvisruuat
- lintu / riistaruuat (lähinnä broisku ja kalkkuna meillä käytössä )
- kastikkeita
- makaroni- ja riisiruokia
- paistoksia ja laatikkoruokia
- kalaruokia
- jauheliharuokia
- keittoja
- makkararuokia
- liharuokia
- puuroja / vellejä (lounaaksi tai päivälliseksi sopivia )
- pataruokia ja muhennoksia
- ruokaisia salaatteja
ja
- "Pikaruokia" / "Helposti ja nopeasti hyvää" (kuten pizza, munakas jne.)
+
- sisäelinruokia (näihin lasken maksaruuat ja veriletut, joita meillä syödään n. 1 kerta / kk)
Sit noista listoista vaan aina vähintään viikon lista, ja ruoka pysyy vaihtelevana ja monipuolisena... Varsinkin, kun käy listaa läpi järjestelmällisesti, eli valitsee ruuan jokaisesta "osiosta" ennen kun aloittaa alusta.
Mulla on myös lisukesalaatit ja lisukeruuat omissa listoissaan.
Ja sit, kun mulla on joskus ollut tosi tylsää, niin mie oon tietokoneelle näpytellyt useimpien ruokien ohjeetkin talteen, niin ei tarvii aina muistella, että mistäs kirjasta tää ohje oli tai mistäs mie sen netistä poiminkaan. Näin on kätsy tarkastaa ohjekin aina tarvittaessa.
Ja aina on helppo lisätä uusia listan loppuun, jos mielenkiintoisia ruokia tulee vastaan.
Mie voin tähän avaukseen listata omia listojanikin, niin saapi siitä vaikka vinkkiä ottaa itselleen, jos ei keksi, mitä tänään syötäisiin
(Melkein kaikkiin ruokiin pitäisi löytyä ohjeet googlettamalla tai sit jos laittaa sähköpostiosoitteen, niin laitan noita reseptejä kyllä mielelläni eteenpäinkin.)
Nyt mie oon taas vähän lipsunut kesäaikana, mutta yleensä mie mietin vähintään viikon ruuat aina valmiiksi, joskus pidemmällekin ajalle.
Mietintään auttaa tämä rakas vihkoni, johon mie oon listannut ruokia otsikoilla:
- kasvisruuat
- lintu / riistaruuat (lähinnä broisku ja kalkkuna meillä käytössä )
- kastikkeita
- makaroni- ja riisiruokia
- paistoksia ja laatikkoruokia
- kalaruokia
- jauheliharuokia
- keittoja
- makkararuokia
- liharuokia
- puuroja / vellejä (lounaaksi tai päivälliseksi sopivia )
- pataruokia ja muhennoksia
- ruokaisia salaatteja
ja
- "Pikaruokia" / "Helposti ja nopeasti hyvää" (kuten pizza, munakas jne.)
+
- sisäelinruokia (näihin lasken maksaruuat ja veriletut, joita meillä syödään n. 1 kerta / kk)
Sit noista listoista vaan aina vähintään viikon lista, ja ruoka pysyy vaihtelevana ja monipuolisena... Varsinkin, kun käy listaa läpi järjestelmällisesti, eli valitsee ruuan jokaisesta "osiosta" ennen kun aloittaa alusta.
Mulla on myös lisukesalaatit ja lisukeruuat omissa listoissaan.
Ja sit, kun mulla on joskus ollut tosi tylsää, niin mie oon tietokoneelle näpytellyt useimpien ruokien ohjeetkin talteen, niin ei tarvii aina muistella, että mistäs kirjasta tää ohje oli tai mistäs mie sen netistä poiminkaan. Näin on kätsy tarkastaa ohjekin aina tarvittaessa.
Ja aina on helppo lisätä uusia listan loppuun, jos mielenkiintoisia ruokia tulee vastaan.
Mie voin tähän avaukseen listata omia listojanikin, niin saapi siitä vaikka vinkkiä ottaa itselleen, jos ei keksi, mitä tänään syötäisiin
(Melkein kaikkiin ruokiin pitäisi löytyä ohjeet googlettamalla tai sit jos laittaa sähköpostiosoitteen, niin laitan noita reseptejä kyllä mielelläni eteenpäinkin.)