Mitä ruusunmarjasoseesta?

Olisiko kenelläkään vinkkejä antaa, mitä teen ruusunmarja soseesta?
Elikkäs minulla on pakasteessa itse tehtyä ruusunmarjasosetta ja olen siitä keitellyt kiisseeliä, mutta kun ei meidän perheessä uppoa ei!!!! Ei viitsisi roskiinkaan heittää....
 
- Piirakkaan
- pullien täytteeksi
- rahkaa
- keittoon
- marmeladia

MARMELADIT

30 g agar-agaria (apteekista)
1 l vettä
1 kg sokeria
3 dl omena- tai aprikoosisosetta yms.
2 tl viinihappoa

1. Liota agar-agar yön ajan vedessä.
2. Sulata se samassa vedessä keittämällä.
3. Lisää sokeri ja keitä seosta noin puolen tunnin ajan.
4. Anna liemen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät siihen soseen ja viinihapon.
5. Halutessasi voit lisätä osaan seoksesta esimerkiksi punaista karamelliväriä.
6. Kaada marmeladi suorakaiteen muotoiseen astiaan noin sentin paksuiseksi kerrok-seksi hyytymään.
7. Leikkaa hyytynyt levy halutun muotoiseksi kuvioksi tai neliöksi tavalliseen tapaan.
8. Sokeroi makeiset ja aseta ne kauniisti tarjolle.

JOULUN PORKKANA-OMENAMARMELADIT
n. 100 palaa

15 g agar-agaria (apteekista)
5 dl vettä
6 dl sokeria
0,75 dl soseutettua kypsää porkkanaa
0,75 dl omenasosetta/ ruusunmarjasosetta
1,5 tl viinihappoa (apteekista)
sokeria

1. Liota agar-agaria yön yli vedessä.
2. Keitä agar-agaria liotusvedessään, kunnes säikeet ovat täysin sulaneet.
3. Älä käytä kattilan kantta marmeladia keittäessäsi.
4. Lisää sokeri ja keitä seosta hiljalleen 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
5. Kokeile seoksen hyytymistä laittamalla lusikallinen seosta lautaselle.
6. Kaada päälle kylmää vettä. Jos seos jähmettyy, se on valmista hyydytettäväksi.
7. Lisää seokseen siivilän läpi porkkana- ja omenasose.
8. Lisää viinihappo, sekoita ja kaada seos hyytymään laakeaan, kylmällä vedellä huuhdeltuun astiaan (20x25 cm).
9. Kuori vaahto pois pinnalta.
10. Jäähdytä viileässä.
11. Leikkaa hyytynyt marmeladi kuutioiksi tai ota siitä muotilla paloja.
12. Pyörittele palat sokerissa.
13. Säilytä marmeladit ilmavasti kuivassa paikassa, aluksi ilman kantta.
14. Marmeladit säilyvät pari viikkoa.

<br><br>
 

Yhteistyössä