Mitä rasvaa teillä syödään leivän päällä?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
niiin
On kovin monta näkemystä miikä on terveellistä ja mikä ei. Vilkaise huviksesi sen kevytlevin ja voipaketin tuoteselostuksia seuraavalla kauppareissulla, voi olla, että sulle selviää miksi jotkut valkkaa voin.

Siihen voihin voi muuten itse lisätä oliiviöljyä, vettä ja yrttejä ja tehdä siitä levitteen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Että kova rasva on terveellisempää? Ei mee läpi, sori vaan :D
Se on vähän makuasia miltä kannalta terveellisyyttä katsoo. Voissa ei ole lisäineita, mutta margariineissa sen sijaan aika reilusti. Kumpi sitten on pahempi; sydän-ja verisuonisairaudet vai syöpä.
 
vierastaja
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Että kova rasva on terveellisempää? Ei mee läpi, sori vaan :D
Tiedätkö sä mitä on "kova rasva"? Se on rasvahappoja joissa ei ole kaksoissidoksia eli tyydyttynyttä rasvaa. Voi ole ole pelkkää tyydyttynyttä rasvaa mutta yllätys yllätys, se sun margariinis on. Se on alunperin monityydyttymätöntä ja monotyydyttymätöntä mutta nikkelikatalyytin avulla noi sidokset puretaan ja yllätys yllätys, jäljellä on vain tyydyttynyttä rasvaa. Puhumattakaan niistä kymmenistä lisäaineista siinä sotkussa mukana.

Eli urpot ostaa epäterveellistä vesi-rasvaemulsiota sikahintaan, ja perustelee sitä terveellisyydellä. Tän perusteellisempaan rasva-analyysiin en ala koska se vaatisi jo jonkin verran kemian tuntemusta, eikä tältä palstalta sitä varmasti löydy.
 
kolesterolipommi
No itselläni on kolesteroli koholla ja jos en saa sitä ruokavaliolla laskemaan,niin lääkitys tulee. Ja koska en nyt ihan vielä tahtoisi alkaa lääkkeitä popsia,niin en todellakaan osta voita. Meillä syödään floraa,vaikka kolesterolin kannalta parempi olisikin tuo becel. Maku vaan ei ole yhtä hyvä ja on kalliimpaakin.
 
Oivariinia, sitä vähärasvaisempaa tai punaista KevytLeviä.
Maun takia näin. Floraa, Keijua tms. en voi sietää.
Vaikka Floraa onkin nyt 2,5 kilon laatikko jääkaapissa. :D Mutta se on saatu ja menee ihan kokonaan leivontaan. ;)
 

Yhteistyössä