Mitä pieni vauva tarvitsee?

Opiskelija-Työtön/työssä käyvä pariskunta olemme.
Joten halvalla ajattelimme hankinnoista päästä.

Käytettyjä vaatteita yms. ajattelimme hankkia jos hyviä ja kunnollisia vastaan tulee.Mutta uuttakin kyllä.

Kysynki teiltä kokeneimmilta:

1. Mitä säästö keinoja ehdotatte? Mitä itse olette kokeilleet?

2. Mitä kaikkea pieni vauva tarvitsee?


 
Yllättävän vähällä varmaan tulee toimeen...

Mutta säästöihin:eli hankkikaa kaikki vaan käytettynä mikäli mahdollista ja kirppareilla kannattaa kierrellä, huutiksessa ylipäätänsä kallista.Ja jos saatte lainaan tavaraa niin sehän olis hienoa.
Hoitopöytää ja sitteriä ei välttämättä tarvi.Vaipat voi vaihtaa lattialla tai sängyn päällä ja turvakaukaloa voi hätätapauksessa pitää sitterinä.Ja turvakaukaloitakin on vuokrattavana jos ei halua omaa ostaa.Ainakin joskus on vakuutusyhtiöt, mll:t ja lastentarvikeliikkeet vuokranneet.
Pyydä vauvan syntyessä, kaste- ja joululahjaksi kaikkea hyödyllistä ja käytännöllistä, esim. vaatteita, kestovaippoja, isompana pyörää, sukset tai isompi turvaistuin(jos siis tietysti lahjaa joku vanhemmilta kysyy ja tiedät että joku haluaa suuremmalla summalla panostaa).
Kannattaa kysyä saako sossusta esim. vaunuja varten avustusta jos rahat todella tiukilla.Kelasta saa ainakin sotilasavustusta jos sellainen tilanne.
Ota äitiyspakkaus niin saat paljon hyödyllistä tavaraa, joita ei tarvi juosta kaupasta ostamassa.
Imetä pitkään jos mahdollista niin säästät maidoissa pitkän pennin.Ja tee ruoat(soseet) vauvalle itse.

Tässä jotain, toivottavasti on apua.
 
Greippi
Vaunut ja melkein kaikki muukin tarvittava kannattaa ehdottomasti ostaa käytettynä. Itse ostin vaunut Vauva-lehden kirpparin kautta, myös huutonetissä niitä on paljon tarjolla. Satsaa ennemmin laadukkaisiin käytettyihin kuin halpoihin uusiin.

Meillä ihan maailmankatsomuksellisista syistä on ostettu melkein kaikki pojalle käytettynä ja pitkä penni on tullut säästettyä. Uuteen olisi siis ollut varaa, mutta mitään järkeä en siinä näe.

Pienen vauvan vaatteet kannattaa kaikki ostaa käytettynä tai ottaa lainaan, jos saa. Ne kun eivät kulu kuukaudessa-parissa vielä ollenkaan. Isommille on pakko jo ostaa myös uutta, kun hyväkuntoista käytettyä ei meinaa löytää.
 
Hei!

Vauvoille on nykyisin tarjolla paljon kaikkea jota mainostetaan niin tarpeellisena että helposti uudet esikoisen vanhemmat saadaan hankkimaan hurjat määrät tavaraa joista sitten suurin osa jää lojumaan käyttämättömänä!

Meillä kolmen lapsen kanssa säästetään ja satsataan. teen alle luettelon missä säästetään ja missä sitten mielestäni kannattaa satsata,varsinkin jos jatkossa meinaa sisaruksia 'hankkia'

Säästöä
*vaatteet käytettyinä,kirppiksiltä saa loistokuntoisia,uudet menevät ekassa pesussa samannäköisiksi,käyttöikä on lyhyt, osta myös vain käytännöllisiä vaatteita,hienosteluvaatteilla ei vauvan kanssa tee mitään. Bodeja ja henkselipotkareita,ne on parhaita ihan pienen kanssa.
*kestovaipat,käytettyinä saat edullisesti jo sisäänajettuja vaippoja,osta alkuun erilaisia systeemejä jotta löydät omasi, www.kestovaippainfo.fi tai www.babyidea.fi ovat hyviä ostopaikkoja
*sänky, vauva voi nukkua myös vieressänne,jos kuitenkin haluatte pinnasängyn,esim ikeasta niitä saa halvalla. Uni maistuu samalla lailla oli se sitten stokken sänky tai ikean halpis sänky. Sängyn patja sen sijaan osta uutena!
*ilman hoitopöytää,sitteriä tms pärjää hyvin. sittereitäkin saa tosin halvalla ja joskus ne on ihan tarpeellisia varsinkin jos vauva ei viihdy lattialla. Hoitopöydän saa vaikka pesukoneen päälle (jos edestätäytettävä) ja siitä onkin kestovaipat helppo nakata koneeseen.

Satsausta

*turvaistuimet, osta uutena ellet todela tunne istuimen historiaa!! Kaikki kolauksen aiheuttamat vauriot eivät näy silmällä!! Eli käytetty istuin vain ystävältä tai sukulaiselta jonka käsiin luottaisit vauvan hengen muussakin tapauksessa!! Eikä yli 5v vanhaa istuinta! Vuokraistuimisakin miettisin sitämillaisilla vuokraajilla on istuin mahdollisesti ollüt,kaikki eivät kohtele lainatavaraa kauniisti!
*vaunut, ennemmin laadukkaat käytettynä kuin halvat uutena! Jos suunnitelmissa pienellä ikäerolla sisaruksia niin tulet vaihtamaan ne kuitenkin tuplarattaisiin. Satasaa rattaisiin jossa kunnollinen ratasosa niin ne on sinulla pitkäikäisimmät. Erilliselä vaunukopalla et tee mitään,pärjäät ratasosalla jonka saa makuuasentoon kun laitat vauvalle pienenä äp-makuupussin sinne pesäksi.
Hyvä kantoliina näppärämpi kuin vaunut ja halvempikin.
*jo kävelevälle kengät,uusina tai käytettynä ehdottoman vähän käveltyinä jottei lapsen jalan kehitys vahingoitu.

Se mitä ei ole välttämätöntä vaikka niin monesti mielikuva annetaankin:
-itkuhälytin, ok jos asut ok-talossa tai on kaksikerroksinen koti. kerrostalon partsilta kuuluu kyllä kaksioon jos vauva herää
-kätkyt hälytin,vain hysteerisille vanhemmille
-leikkimatot tms virikkeet,kivoja lisiä,mutta ilmankin tulee toimeen
-tuttipullon sterilisoijat tms tuotteet,kattila hoitaa keittämisen halvemmalla
-näitä tavaroita riittäisi pitkä lista,joten jos alat jotain kaivata tai vauvan synnyttyä näet kaupassa jotain kivaa niin elä viikko ilman ja mieti tarvitsisitko todellakin sitä tavaraa vai pärjäätkö jatkossakin ilman.

Pienet hoitotarvikkeet tulevat lähinnä äitiyspakkauksen mukana joten niitä ei tarvitse ostaa. tutti ei ole pakollinen mutta joskus se rauhoittaa vauvan helposti! Älä silti osta kuin yksi tai kaksi tuttia kotiin jos vauva ei huolikaan.
Tuttipulloja riittää alkuun vaikka yksi ja pari korvikepurkkia varalle jos imetys ei lähdekään käyntiin kunnolla.

Mitähän vielä...varmaan itse osaat jo näistä kaikista saamistasi vastauksista pähkäillä kaupoilla ja tosiaan kannattaa kurkkia nettikirpparit ja muut kirppikset ennen kaupasta ostoa. Vauvatarvikkeiden käyttöikä on todellakin niin lyhyt etteivät ne yhdellä tai kahdella lapsella juurikaan ehdi kulua joten uudenveroista tavaraa saa todella edullisesti käytettynä!

Onnea tulevaan perhe-elämään! :flower:
 
Kiitos! :)

Meillä tämä vauva-projekti on vasta kuumeilu asteella, mutta minun mielestä on ihan hyvä ottaa selkoa asioista hyvissä ajoin niin ei ole sitten sormi suussa. Esikoinen haaveissa :)
Kenties meillekki pikkunen siunaantuu kun mieski alkanu kuumeilemaan... :D


Noista tuki asioista onneks löytyy netistäki paljon asiaa ja kyllä varmasti kelassakin neuvovat.

Ihmettelen kyllä et miks vanhemmat ostaa lapselle nii hirveesti turhaa tavaraa...Vaikka varmasti melkein jokainen tuore äiti/isä sortuu turhuuksia ostamaan.

Noista käytetyistä vaatteista sen verran että kirpputorilla on monesti paljon pienten lasten vaatteita joilla saattaa olla hintaa vain vaivaset 50senttiä...

Itse ainakin aion ostaa käytettynä vaatteita,kun tulee todellakin halvemmaksi.
Eikä ne vaatteet ole niin lyhyessä ajassa kerenneet kulua...

Patjaa en kyllä varmasti kirpputorilta ostaisi. Jostakin ainakin minä oon kuullu että vanhojen patjojen käytöllä olis yhteyttä toistuviin korvatulehduksiin...Ja ei kai sitä kukaan itellekkään ostais patjaa kirpputorilta...En minä ainakaan

On hyvä ku on vanhempia sisaruksia, kun todennäköisesti vaunut, sänky ja turvakaukalo saisi isosiskolta pilkkahintaan pummattua :D

Kiitos hyvistä neuvoista, vaikka moni asia olikin jo tiedossa. Huomas että sitä on kuvitellu ettei tiiä yhtään mitä ostaa mut kyllä kai se kun maalaisjärkee käyttää.
 
Noista kestovaipoista vielä...

Oletteko te ite käyttäny niitä, jos niin oliko mielestänne vaivaloista.
Siskokin tais pari ekaa kuukautta niitä käyttää mut tuskastuio ainaseen pyykkäämiseen :p

Ite voisin ainakin kokeilla mut jatkuva käyttö taitaa jäähä...On siinä aina oma hommansa
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.04.2007 klo 15:50 Niina kirjoitti:
Noista kestovaipoista vielä...

Oletteko te ite käyttäny niitä, jos niin oliko mielestänne vaivaloista.
Siskokin tais pari ekaa kuukautta niitä käyttää mut tuskastuio ainaseen pyykkäämiseen :p

Ite voisin ainakin kokeilla mut jatkuva käyttö taitaa jäähä...On siinä aina oma hommansa
Meillä tällä hetkellä kaksi kestoissa,kolmas on jo niin iso ettei vaippaa käytä,jos käyttäisi,olisi ne ehdottomasti kestoja.
Me aloitettiin kertiksillä ja takaisin en palaisi.
Mielestäni on paljon helpompaa ja vähemmän vaivaa siinä että laittaa koneen päälle joka tai joka toinen päivä,vaipat voi myös pestä pyykin seassa kunhan pesuaine on ok eikä käytä huuhteluainetta,kuin että mun tartteisi aina joka päivä raahata vaipparoskis pihalle,muistella kaupassa onko kotona vaippoja jäljellä vai tartteeko ostaa lisää,huomata pyhäpäivänä että perhana meni vimppa vaippa,mistähän saisi oikeita lisää...jne...kaupasta riittää kannettavaa muutenkin,on hyvä että vaipat on aina valmiina kotona.

Lisäksi yksi kertis paketti maksaa ihan pirun paljon ja käytettynä niistä et saa latiakaan takaisin. Kestot voit jättää seuraavalle lapselle tai sitten myydä ja saat osan omistasi takaisin. Jos osaat itse ommella pääset halvalla!

Eli asennekysymys aika pitkälti ja kannattaa kokeilla. ja tosiaan systeemejä on niin monia etten tiedä miksi joku sanoo asian olevan niin työlästä,ei se ole,hommassa pääsee helpoimmillaan yhtä helpolla kuin kertsienkin kanssa,siis päälle pukemisessa, roskin sijaan vaan pesukoneeseen.

Suosittelen käymään tuolla kestovaippainfon keskustelupalstalla hakemassa tietoa jo ennakkoon,ehkä sieltä löytyy mieleisiä juttuja. Pikkuvauvalla hyvät harsot ja kunnon kuoret ovat parhaat,sitten isommalla sisävaippaa ja kuoria tai taskuvaippoja joiden sisälle nuo alkuun ostetut harsot sopivat imuiksi.

Lasten kanssa tosiaan tuota pyykkiä kertyy muutenkin ja kone pyörii päivittäin,muutama vaippa pyykin seassa ei tunnu missään. Ja voihan niitä käyttää sekaisinkin,esim moni käyttää reissussa kertiksiä ja kotona kestoilee.

Me muuten juuri kestoiltiin kaksi viikkoa Thaimaassa ja olen niin mukavuudenhaluinen etten tasan olis valinnu epämiellyttävämpää vaihtoehtoa lomaa pilaamaan! Siellä kuivi nopsaa taskuvaipat ja harsot partsilla ja yhtä nopsaa ne pesi iltatoimien tai aamutoimien yhteydessä lavuaarissa... ;)

Onnea vauvanyrityksiin!
 
Kyllä mä ainakin aion kokeilla. Vaikka aluks niin et käyttää sekä että.
Ja varmasti kun kokeilee erilaisia niin löytää mieleisensä...

Yllätyksenä kyllä tuli kun mies(23)sanoki että eihän sitä tiiä joutuuko kauan oottaa... :) (siis vauvan "tekoo")
Aiemmin kun hösötti niin tuumas vaan et sitten joskus.
Mikähän sille miehelle on yhtäkkiä tullu :O
Itellä ollu hirvee vauvakuume päällä jo pitemmän aikaa ja tänä keväänä menny vaan "pahemmaks"... :D
 
Kati ihmeissään
äittä77: Täällä ensimmäistä odotellessani olen miettinyt kuinka niiden ketovaippojen kanssa oikeasti toimitaan? Helppoa on varmaan silloin, kun on pissat vaipassa. Entäs kun on kunnon kakat vaipassa, ei kai sitä vaippaa voi niine hyvineen heittää pesukoneeseen? Kuinka sinä teet? Huuhteletko ensin vai miten?

Luin jostain energian kulutusta arvioivasta artikkelista, että kestovaipat kuluttaa yhtä paljon energiaa kuin kertakäyttövaipat. Tämä siksi, että ne pestään yleensä pesukoneessa kuumimmissa lämpötiloissa sekä moni kuivaa ne kuivausrummussa. Yllättävintä oli tieto, että jos kestovaippoja (tai pyykkiä yleensäkään) kuivaa narulla sisätiloissa, se vei melkein saman verran energiaa kuin rumpu, koska silloin sisätilaa täytyy lämmittää enemmän.

Mies on jäykästi kieltäytynyt, ettei halua pestä vaippoja koneessa. Onko ajatuksia, millä voisin hänelle asiaa perustella. Hän tulee hoitamaan vauvaa paljon kotona, joten myös hänen mielipiteellään on merkitystä.

Oletteko kestovaippojen käyttäjät töissä päivisin, vai kotona? Miten hoitopaikat suhtautuu kestovaippoihin?


Niin alkuperäiselle kysyjälle vielä: me ollaan ostettu paljon tavaroita Vauva-lehden kirpparin kautta. Se on selkeä ja toimiva areena, kannattaa käydä katsomassa.
 
Hyvä säästövinkki: Älä osta ennenkuin tarvitset!

Vauva tulee tosi vähällä toimeen. Äitiyspakkauksen kamoilla selviää pitkälle. Kotiin ei tarvitse hamstrata mitään ennen lapsen syntymää, kaupat ovat auki vauvan synnyttyäkin.
 
Mä taijan olla niin epäileväinen näitten huutonettien ja muitten nitissä olevine myyntipalstojen suhteen etten varmaankaan sieltä osta.
Onneks neuvolan ilmotustaululla on monesti kaikkee myynnissä

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.04.2007 klo 11:17 Kati ihmeissään kirjoitti:
äittä77: Täällä ensimmäistä odotellessani olen miettinyt kuinka niiden ketovaippojen kanssa oikeasti toimitaan? Helppoa on varmaan silloin, kun on pissat vaipassa. Entäs kun on kunnon kakat vaipassa, ei kai sitä vaippaa voi niine hyvineen heittää pesukoneeseen? Kuinka sinä teet? Huuhteletko ensin vai miten?

Luin jostain energian kulutusta arvioivasta artikkelista, että kestovaipat kuluttaa yhtä paljon energiaa kuin kertakäyttövaipat. Tämä siksi, että ne pestään yleensä pesukoneessa kuumimmissa lämpötiloissa sekä moni kuivaa ne kuivausrummussa. Yllättävintä oli tieto, että jos kestovaippoja (tai pyykkiä yleensäkään) kuivaa narulla sisätiloissa, se vei melkein saman verran energiaa kuin rumpu, koska silloin sisätilaa täytyy lämmittää enemmän.

Mies on jäykästi kieltäytynyt, ettei halua pestä vaippoja koneessa. Onko ajatuksia, millä voisin hänelle asiaa perustella. Hän tulee hoitamaan vauvaa paljon kotona, joten myös hänen mielipiteellään on merkitystä.

Oletteko kestovaippojen käyttäjät töissä päivisin, vai kotona? Miten hoitopaikat suhtautuu kestovaippoihin?


Niin alkuperäiselle kysyjälle vielä: me ollaan ostettu paljon tavaroita Vauva-lehden kirpparin kautta. Se on selkeä ja toimiva areena, kannattaa käydä katsomassa.
KÄy ihmeessä www.kestovaippainfo.fi keskustelupalstoilla niin saat paljon eri näkemyksiä asiaan.
Sillä ei oo oikestaan eroa onko kakka kestossa vai kertiksessä,kertiksestäkin sen todennäköissti haluaa kipata pönttöön ennen roskiin laittoa ellei halua koko kämpän käryävän sille itselleen. ;)
Eli kippaan kakan pönttöön ja sit koneeseen. Ihan maitokakkaa sisältävät vastasyntyneen vaipat pistin kakkoineen koneeseen ja lisä huuhtelun tai esipesun.
Pissa vaippa vaan suoraan koneeseen. Kakkaistakaan en siis huuhdo ellei siinä ole kiinnijäänyttä kakkaa paljon.

Tuo energiankulutus ei mene kyllä ihan noin. Todennäköisesti vertailussa on oletuksena että kestovaipat käytetään vain yhdellä eikä kierrätetä.
Mutta tosiaan kestovaippainfon sivuilla löytyy paljon kaikkea näistä testituloksistakin.
Lisäksi kesällä ei mikään estä kuivattamasta pyykkejä pihalla jos vaan ei oo allerginen ja esim villahousuja ei pestä kuin kuukauden parin välein,muulloin vain tuuletetaan,joten testit ovat mielestäni hieman kyseenalaisia koska vaiatustapoja on niin paljon erilaisia.

Myös päiväkodit ottavat kestot vastaan siinä missä lapsen kasvisruokavalion tai erilaisen uskonnon. Vanhempien valintaa on kunnioitettava. Eipä siinä hommaa ole enempää kuin vaippa roskin sijaan vanhempien tuomaan pyykkipussiin. Vanhemmat tietty voi sitten valita hoitovaipoiksi vaikka helpot taskuvaipat jotka on jo valmiiksi täytetty ja siten käytössä ihan kuin kertiksetkin, vaippa pyllyn alle, tarrat kiinni ja valmis! B)

Ennakkoluulot ovat yleensä vaan jotenkin sieltä ajalta harsoja lillumassa harmaassa limaisessa pissavedessä kylppärin nurkassa...mutta siinä missä vaunut ovat kehittyneet noista ajoista on myös vaipoissa tapahtunut melkoisen paljon...kantsii tutustua ja käydä vaikka ihan hypistelemässä jossain,ja ehdottomasti kurkkia kuvia kuinka paljon ihanampia kuoseja kestoista löytyy verrattuna pampersiin taikka liberoon... :whistle:
 
Me ei ostettu neitin syntyessä mitään muuta kuin vaunut, ne tosin sitten uutena. Muut (sitteri, autokaukalo) lainattiin sukulaisilta, pinnasänky saatiin lahjaksi (sukulaiset ostivat meille sen käytettynä parilla kympillä), vaatteet ja vauvan lelut kierrättyi meille neitin isän siskon lapsilta suurimmaksi osaksi, rintapumpunkin sain itselleni sitä kautta myös ja hoitopöytänä toimi pesukoneen päällinen alustan kanssa (oli muuten kätevä, kun oli kylppärissä jo valmiiksi veden lähellä: samanlailla pitäisin nytkin jos ei olisi rumpua pesukoneen päällä.) Myöhemmin hankittiin käytettynä jatkettava sänky ja syöttötuoli, sängystä maksettiin muutama kymppi ja tuolista ei mitään, kun siitä halusi vanha omistaja vain nopeasti eroon. Eli halvalla päästiin todella, pinnasänkyynkin patja hankittiin niin että ostettiin sopiva pala sitä ainetta mistä kaupankin patjat tehdään (miksiköhän sitä kutsutaan oikeasti? Vaahtomuovi?), ja mummu ompeli sitten päällisen. Kirppareilta löysin sitten myöhemmin kun vaatehanat muualta tyrehtyivät paljon ihan käyttökelpoista tavaraa (mm maailman parhaat kumisaappaat 50 sentillä ;)) ja kaverit ja sukulaisista osa piti silmänsä auki myös.

Suosittelen lämpimästi ensimmäisenä säästökeinona että osta/hanki vain sellaiset tavarat mitä oikeasti kuvittelet tarvitsevasi (esim mä halusin kaukalon, sitterin, vaunut, sängyn ja hoitoalustan) ja loput vasta kun elämä vauvan kanssa on lähtenyt rullaamaan: mulla ainakin olisi liina jäänyt käyttämättä, reppukin jäi, ja hoitopöytä olisi ollut turha hankinta myös. Eli tarpeen mukaan toisin sanoen, ei kannata hirveästi nojata siihen mitä muiden perheissä on kuulemma tarvittu, jos ymmärrät pointin. Jokainen tarvitsee eri asioita ihan eri tavalla, vauvankin kanssa. ;)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.04.2007 klo 15:02 Niina kirjoitti:
Mä taijan olla niin epäileväinen näitten huutonettien ja muitten nitissä olevine myyntipalstojen suhteen etten varmaankaan sieltä osta.
Onneks neuvolan ilmotustaululla on monesti kaikkee myynnissä
Mä olen soittanut tai laittanut sähköpostia Vauva.netin ilmoituksiin ja sopinut, että menen paikan päälle katsomaan ja jos kauppoihin päästään niin maksan heti ja otan tavaran mukaani. Silloin tietää mitä saa.
 
Vähävarainen


Täällä ollaan ododtuksessa aivan viimeisillään ja olen pitänyt kirjaa hankinnoista, joita olemme vauvaa varten tehneet. Tällä hetkellä uupuu enää sitteri, kantoliina ja kestovaipat. Kaikkiin muihin tähänastisiin hankintoihin on mennyt 550,-, johon kuuluu mm. kahdet vaunut, rattaat ja turvakaukalo, mutta ei kirppareilta ostettuja vaatteita 50-90 cm (200 kpl).

Mielestäni hankintoihin olisi voinut mennä rahaa kolminkertainen määrä, mutta pienellä vaivannäöllä on säästänyt ison summan laadusta ja väreistä tinkimättä. Suosittelen nettikirpparia, tavallisia kirppareita sekä tuttujen ihmisten jopa maksutta tarjoamaa tarvikeapua. Moni kun on mielissään jo siitä, että pääsee vanhasta tavarasta vaan eroon. Tarvikeapua on otettu vastaan, kun on sitä on tarjottu. Pienelläkin budjetilla pärjää ainakin alussa.
 
Utelo
Hei nimimerkki "vähävarainen" - ihan mielenkiinnosta kysyisin miksi olette hankkineet noin monet vaunut / rattaat jos haluatte päästä hankinnoista halvalla? Itse koimme edullisimmaksi ja kätevimmäksi hankki yhdet kunnolliset yhdistelmävaunut, jotka sitten rattaina menevät koko lapsen ratasiän.
 
Paljon hyviä neuvoja näyttää kertyvän.

Kestovaippailu näyttää olevan yhtä paljon uskonto tai maailmankatsomuskysymys kuin järkeen tai tietoon perustuva käyttäytymismalli. Joskus takavuosina laskettiin tarkkaan sen vaikutuksia ja todettiin sen olevan yhtä haitallista maapallollemme kuin kertisvaippojen käyttäminen. Sähkö- ja vesilaskun kasvamisesta kun harva myös erottelee vaippojen pesun ja kuivaamisen kustannuksia. Harva myöskään raaskii pestä niitä riittävän korkeassa lämpötilassa. Pesuveden lämmitys kun maksaa. Jotkut saattavat laskea myös omalle mukavuudelleen jonkin arvon ja mukavuuskäsite on yksilöllinen.
Itse en jossain kuumassa maassa todellakaan alkaisi kestiksien kanssa sähläämään. Siinä voi tauditkin tarttua ???

Se mikä on edullisinta (halvinta) on taas vaikea laskea. Onhan myös sanottu, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Uudessa on aina uuden takuu ja todennäköisesti se kestää pidempään, eikä vaadi korjausta tai varaosia, jotka myös maksavat.

Halpoja sänkyjä on parin viime vuoden aikan Kuluttajavirasto pyytänyt palauttamaan myyjille niiden vaarallisuuden vuoksi.
Pohjat ja pinnat ovat irtoilleet. Käytetty turvaistuin ei ehkä olekaan turvallinen. Vanhat vaunut voivat olla lapselle epämukavat, eihän se osaa kertoa. Usein ne kokemukseni mukaan haisevat pahalle, homeelle, lialle ja saattavat aiheuttaa allergia-altistumia. Joten uusi edullinen voi olla sittenkin parempi.

Tämä ei ole ohje ostaa uutta, vaan miettiä tarkkaan, mitä tarvitsee ja mitä ei ja mitä arvostaa. Sitten kannattaa ostaa kunnollista, uutta tai käytettyä.

Lisäksi eri perheiden tarpeet ja tavat ovat erilaisia.
 
Greippi
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.04.2007 klo 12:41 vieras kirjoitti:
Paljon hyviä neuvoja näyttää kertyvän.

Kestovaippailu näyttää olevan yhtä paljon uskonto tai maailmankatsomuskysymys kuin järkeen tai tietoon perustuva käyttäytymismalli. Joskus takavuosina laskettiin tarkkaan sen vaikutuksia ja todettiin sen olevan yhtä haitallista maapallollemme kuin kertisvaippojen käyttäminen. Sähkö- ja vesilaskun kasvamisesta kun harva myös erottelee vaippojen pesun ja kuivaamisen kustannuksia. Harva myöskään raaskii pestä niitä riittävän korkeassa lämpötilassa. Pesuveden lämmitys kun maksaa. Jotkut saattavat laskea myös omalle mukavuudelleen jonkin arvon ja mukavuuskäsite on yksilöllinen.
Itse en jossain kuumassa maassa todellakaan alkaisi kestiksien kanssa sähläämään. Siinä voi tauditkin tarttua ???

Se mikä on edullisinta (halvinta) on taas vaikea laskea. Onhan myös sanottu, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Uudessa on aina uuden takuu ja todennäköisesti se kestää pidempään, eikä vaadi korjausta tai varaosia, jotka myös maksavat.

Halpoja sänkyjä on parin viime vuoden aikan Kuluttajavirasto pyytänyt palauttamaan myyjille niiden vaarallisuuden vuoksi.
Pohjat ja pinnat ovat irtoilleet. Käytetty turvaistuin ei ehkä olekaan turvallinen. Vanhat vaunut voivat olla lapselle epämukavat, eihän se osaa kertoa. Usein ne kokemukseni mukaan haisevat pahalle, homeelle, lialle ja saattavat aiheuttaa allergia-altistumia. Joten uusi edullinen voi olla sittenkin parempi.

Tämä ei ole ohje ostaa uutta, vaan miettiä tarkkaan, mitä tarvitsee ja mitä ei ja mitä arvostaa. Sitten kannattaa ostaa kunnollista, uutta tai käytettyä.

Lisäksi eri perheiden tarpeet ja tavat ovat erilaisia.
Ihan pakko vastata, vaikka taitaa tämän "vieraan" kohdalla kyllä tieto mennä kuin kankkulan kaivoon.

Ei kestovaippojen käyttö ole mikään uskonto, vaan kyllä siihen on ihan järkisyitä. Voit milloin tahansa mennä kaatopaikalle katsomaan, mitä käytännössä tarkoittaa kertakäyttötuotteiden suosiminen. 1500 kg maatumatonta vaippajätettä per lapsi ei ole enää mikään leikin asia. Ja asiasta on olemassa ihan puoleettomien tahojen tekemiä tutkimuksia, siis vaippojen ympäristö- ja kustannusvaikutuksista. Kestovaippa päihittää kertikset mennen tullen, vaikka vaipat pesisi 100 asteessa.

Tautien leviäminen kuumissa maissa vaippojen välityksellä? Et kai oikeasti luule, että kehitysmaissa käytetään kertakäyttövaippoja, kenellä luulet sellaiseen olevan varaa? Ja onneksi ei olekaan. Kyllä taudit taitavat levitä niissä maissa ihan muiden asioiden kuin kestovaippojen vuoksi.

Ja mukavuusfaktorin huomioon ottamista en viitsi edes kommentoida, sen verran lapsellinen ja piittaamaton muusta kuin omasta mukavuudesta se on ajatuksena.

Käytettyjen vaunujen epämukavuus vauvalle, siis mitä? Vauva ei osaa valittaa vaunujen epämukavuutta...? Miksi käytetty vaunu olisi yhtään sen epämukavampi kuin uusikaan?

Ja käytettyjen vaunujen homeista -käsittämätön yleistys. Itselläni on menossa 13. rattaat, joista olen käytettynä ostanut kymmenet. Ja hometta ei ole ollut yksissäkään eikä yksienkään ostamieni kunto ole uusille hävennyt eikä ole tarvinnut tukeutua takuuseen kuin yhdessä tapauksessa. Ainoa juttu, jossa käyttö on rattaissa näkynyt, on hinta.

Sorry purkauksesta, mutta pistää oikein vihaksi tuollainen "vieraan" kaltainen heti-mulle-kaikki-nyt, maapallon tulevaisuus ei koske minua -asenne.
 
Kuten Greipillä,myös minulla taisi nousta muutama niskavilla pystyyn tästä kommentoijasta jolla kokemus taitaa olla aika rajoittunut,samoin myös maailmankatsomus. Meinasin jättää kommentoimatta täysin,mutta en vaan voi ettei kukaan vauva arkea harkitseva ihan oikeasti usko näihin ainoastaan...
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.04.2007 klo 12:41 vieras kirjoitti:
Paljon hyviä neuvoja näyttää kertyvän.

Kestovaippailu näyttää olevan yhtä paljon uskonto tai maailmankatsomuskysymys kuin järkeen tai tietoon perustuva käyttäytymismalli. Joskus takavuosina laskettiin tarkkaan sen vaikutuksia ja todettiin sen olevan yhtä haitallista maapallollemme kuin kertisvaippojen käyttäminen. Sähkö- ja vesilaskun kasvamisesta kun harva myös erottelee vaippojen pesun ja kuivaamisen kustannuksia. Harva myöskään raaskii pestä niitä riittävän korkeassa lämpötilassa. Pesuveden lämmitys kun maksaa. Jotkut saattavat laskea myös omalle mukavuudelleen jonkin arvon ja mukavuuskäsite on yksilöllinen.
Itse en jossain kuumassa maassa todellakaan alkaisi kestiksien kanssa sähläämään. Siinä voi tauditkin tarttua ???

Mikähän tauti mahdollisesti tarttuu kuumassa vaipan kautta ja miksi se tarttuisi vain kestosta muttei kertiksestä? ja miksei vaatteesta?
Ja todellakin noista kustannuksista on tutkimuksia ja niistä kannattaa aina katsoa kuka on tutkimuksen tehnyt ja kuka teettänyt. Esim turvaistuimissakin jos on britaxin tekemä tutkimus jossa britax on paras niin kannattaa ehkä katsoa jokin muukin vertailu jossa teettäjänä vaikka tekniikan maailma...kohtaan uskonto tai maailmankatsomus vaippojen suhteen en taida juurikaan viitsiä vastata,kehoitan näin ajattelevaa ottamaan asioista selvää,ei kaikilla kasvissyöjilläkään ole rastatukkaa ja batiikkivaatteita...


Se mikä on edullisinta (halvinta) on taas vaikea laskea. Onhan myös sanottu, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Uudessa on aina uuden takuu ja todennäköisesti se kestää pidempään, eikä vaadi korjausta tai varaosia, jotka myös maksavat.

Ihan omana kokemuksena,uudetkin voivat hajota. käytöstä aiheutuvaa rikkoontumista ei korvaa takuu. Vanhoissa rattaissa joiden tiedät jo kestäneen ilman korjausta pari vuotta tai kauemmin tuskin tulee ihan äkkiä mitään kovin yllättävää renkaan puhkeamista ihmeempää,siihen ei takuu auttaisi uusissakaan. JOskus halpa tuotekin voi yllättää laadullaan ja taas vastaavasti kallis osoittautua huonoksi,maanantaikappaleita löytyy aina kaikissa tuoteryhmissä.

Halpoja sänkyjä on parin viime vuoden aikan Kuluttajavirasto pyytänyt palauttamaan myyjille niiden vaarallisuuden vuoksi.
Pohjat ja pinnat ovat irtoilleet. Käytetty turvaistuin ei ehkä olekaan turvallinen. Vanhat vaunut voivat olla lapselle epämukavat, eihän se osaa kertoa. Usein ne kokemukseni mukaan haisevat pahalle, homeelle, lialle ja saattavat aiheuttaa allergia-altistumia. Joten uusi edullinen voi olla sittenkin parempi.

Voisiko käytetty stokke esim olla halpa verrattuna uuteen? Entä vanha pinnasänky joka on kestänyt ehjänä sukupolvelta toiselle ja löytyy vaikka kierrätyskeskuksesta vitosella? Tuskin pinnat irtoavat tässä tapauksessa vielä yhden vauvan aikanakaan jos hyvänä pitää. Turvaistuimessa kannattaa todella olla tarkkana.
Vaunujakin toiset pitää hyvänä,joku ehkä seisottaa ulkovarastossa kostumassa ja homehtumassa,tuskin sellaisia saa enään kaupaksikaan. Kyllä silmällä ja nuuhkaisulla erottaa hyväkuntoiset vaunut/rattaat. kommentistasi tulee mielikuva että kaikki käytetyt rattaat olisivat pilalla. Tällöin myöskään perheen sisällä rattaat eivät kestäisi kahta lasta pienelläkään ikäerolla vaan ne olisivat yhden lapsen kertakäyttökamaa,merkistä riippumatta.
Uusi ja halpa merkki,esim abc ei varmastikaan pärjä laadussa pari vuotta vanhoille teutonioille,hartaneille tai vaikka emmaljungille.


Tämä ei ole ohje ostaa uutta, vaan miettiä tarkkaan, mitä tarvitsee ja mitä ei ja mitä arvostaa. Sitten kannattaa ostaa kunnollista, uutta tai käytettyä.

Ainoastaan tässä olen ehdottoman samaa mieltä että kannattaa miettiä tarkkaan ja vaikka vielä kerran uudelleen. Vertailla vertaila ja vertailla,kuunnella kokemuksia ja myös miettiä millainen on kertojan tarve ja vaatimustaso,kohtako ne omien ajatusten kanssa,sopisiko kertojan suositukset itselleni vai ollaanko ihan eri linjoilla.tarpeita ja suosituksia on ihan tasan yhtä paljon kuin on suosittelijoita ja tarvikkeitakin,oma pitää vain etsiä,joskus erehdyksen kauttakin.

Lisäksi eri perheiden tarpeet ja tavat ovat erilaisia.
Mutta ei tämä lopulta niin vakavaa touhua ole lasten varustelu.mutta vakavaa on se että miettii myös kuinka saadaan maailma säilymään edes suht ennallaan myös lapsiemme lapsille jotta heilläkin olisi joskus mahdollisuus miettiä mitä haluaa ostaa omalle lapselleen!! Ei siis kannata elää hälläväliä tyylillä,ilmasto on jo lämmennyt ja siihen pitää vaikuttaa vaikka kuinka olis kivaa kun talvi lyhenee... :/ enkä todellakaan tarkoita tällä pelkkiä kestovaippoja vastaan kertikset vaan yleisesti purkkiruokia,niiden purkkien kierrätystä,kaupoissa juoksemista,uuden ostoa sen sijaan että kunnostaisi vanhan jne...järjenkäyttöä yleensäkin,vaikka sen kuuluisan maalaisjärjen! ;) :D
 
Vähävarainen


Tarkoitus ei alunalkaen ollut hankkia kolmea, mutta kun saatiin niistä kaksi, on niitä nyt kolme. Yhdet ovat saadut parvekevaunut, yhdet kävelyvaunut (ainoat ostetut) ja yhdet Graco-rattaat, jotka saimme sattumalta ja osuvasti, sillä meillä oli hankittu jo Graco-turvakaukalo, johon ne käyvät. Sattumiakin voi näköjään tapahtua näissä hankinnoissa :)!

\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.04.2007 klo 11:48 Utelo kirjoitti:
Hei nimimerkki "vähävarainen" - ihan mielenkiinnosta kysyisin miksi olette hankkineet noin monet vaunut / rattaat jos haluatte päästä hankinnoista halvalla? Itse koimme edullisimmaksi ja kätevimmäksi hankki yhdet kunnolliset yhdistelmävaunut, jotka sitten rattaina menevät koko lapsen ratasiän.
 
Vauvanvaatteita ainakin löytyy kirppareilta vaikka kuinka paljon. Jos vain jaksaa käydä kiertelemässä, voi löytää käyttämättömiä / erittäin vähän pidettyjä vaatteita todella edulliseen hintaan 0,10-2?/vaate. Suurimmassa osassa vaatteissa kyllä on pesunukkaa tai kulumia, mutta etsivä löytää =) ! Itse olen tehnyt älyttömän hyviä löytöjä, vaikka asia ei ihan vielä meille ajankohtainen olekaan :whistle:
 
Ket
"..kestovaipat kuluttaa yhtä paljon energiaa kuin kertakäyttövaipat. Tämä siksi, että ne pestään yleensä pesukoneessa kuumimmissa lämpötiloissa sekä moni kuivaa ne kuivausrummussa."

No sitten myös kertakäyttölakanat ja -vaatteet olisivat ekologisempia kuin kestolakanat ja -vaatteet. ;) Tuskin näin kuitenkaan on.
Vaippoja ei tarvi pestä 90 asteessa ainakaan jatkuvasti.

"Itse en jossain kuumassa maassa todellakaan alkaisi kestiksien kanssa sähläämään. Siinä voi tauditkin tarttua ???"

Mistä muka tarttuisi tauteja vaippoihin, kun lapsen omia vaippoja käytetään? Vaipat vieläpä pestään samana päivänä ja kuivuvat nopeasti.
 
Pitää tähän vielä hyvänä säästökeinona sanoa alennukset! Monesti vauvalle saa ihan uutta vaatetta ale-tangoista, siis niistä kunnollisista -70% ja alehinnat puoliksi jne tangoista ihan pilkkahintaan ihan 2e ja alle kpl. Meillä ostetaan lähes kaikki lasten vaatteet noista aletangoista, ja kyllä on kannattanut, esimerkkinä juuri ostin tytöille ensi kesäksi sandaaleja eurolla pari (normaalihinnat n. 10-15e/pari S-marketista) ja Euromarketista löysin pienemmälle kävelykenkiä 5eurolla pari (normihinta 29,95 ja 34,95e / pari). Näitä aleja ja penkolaareja kun joka kauppareissulla vilasee, niin kyllä sieltä aina jotain kivaa löytyy halvalla.
 

Yhteistyössä