mitä on 1 tl ksantaania?

hhhhhhhhhh
"Ksantaani
Ksantaani (ksantaanikumi, E415) on hyydykeaine, jota valmistetaan bakteerikäymisen avulla sokeriliemestä. Ksantaania käytetään sakeuttajana mm. konditoriatuotteissa, makeisissa ja salaatinkastikkeissa.
Ksantaani
* sekoitetaan leivonnassa jauhojen joukkoon. Ohjeellisina annostusmäärinä hiivataikinoissa on 1 - 1 ½ tl/jauhokilo, kakkutaikinassa 1 1/4 tl/jauhokilo ja pikkuleipätaikinassa 1 tl/jauhokilo.
* myydään Farina Oy:n Ksantaani -jauheena.
lähde ; http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/tieto/vehna_ruis_ohra_allergia.htm#ksantaani
 
Se on hyydykeaine. En tiedä tarkemmin. Ihan sillä, että jos etsit vielä ohjeita, niin kirjoita gluteeni, ei gluteiini, tulee varmasti oikeanlaisia. On ymmärtääkseni aika tarkkaa puuhaa tuo gluteenittomasti leipominen, ei passaa olla välineissä jauhonjämiä sun muuta. Minä en ole joutunut leipomaan niin, mutta olen kuullut sanottavan.
 

Yhteistyössä