Mitä mieltä olet siitä, jos koulussa ei kevään viimeisinä viikkoina enää tehdä varsinaisia "koulutöitä"?

Ei mitään moitittavaa
Ihan ns. sama itselleni. Saa se koulu muutakin sisältää kuin pelkkää pulpetissa istumista. Kaikki tekeminen opettaa jotain. Kaikille lapsille ei elämä tai vanhemmat tarjoa riittävästi tuollaisia, joten kiva että edes koulu sitten.
 
  • Tykkää
Reactions: Mummeliisa
viers
Sehän johtuu siitä, että opettajat joutuvat ns. varmistamaan selustansa. Mitään opetussuunnitelmassa mukana olevaa asiaa ei voi jättää läpikäymättä vuoden aikana. Sen takia opettajat käyvät asiat vuoden aikana läpi ns. pikkuisen ennakkoon. Jos jotain hidasteita sitten matkan varrella ilmenee, niin sille on varattu "peliaikaa". Usein sitten ainakin viimeinen viikko on sellainen, että kaikki asiat on jo käyty.
 
,
Kaikki vuoden opetukselliset asiat lienee käyty läpi jo tuossa vaiheessa ja kokeet pidetty, niin mitäpä varsinaisia koulutöitä siellä enää tehtäisiin. Mäkin muistan lapsuudesta että toi kesälomaa edeltävä aika oli niin kivaa, kun odotettiin vaan lomalle pääsyä ja koulussa tehtiin kaikkea mukavaa :) Ja kyllähän ne askartelut tms mitä siellä sitten tehdäänkään on opettavaisia nekin. Muistan, että alakoulussa meillä tehtiin ainakin jotain luontoretkiä.
 
  • Tykkää
Reactions: BootyPeppi
Njaa, meillä on pojalla tämä viikko koeviikko ja ensi viikko on löysää joten olen tyytyväinen siihen, että sitä löysäilyä on tuo vika viikko. Tää koeviikko on ihan älytön kun joka päivä on kokeet ja eilen oli kaksi koetta. En oikein tykkää siitäkään.
 
"lissu"
Tosi kiva, että kaikki on hoidettu alta pois ja voi ottaa rennosti. Viime vuonna poika vaan valitti, että koulussa on tosi tylsää kun opettaja näyttää YouTube videoita pari tuntia putkeen. Tänä vuonna viimeiset viikot on kuitenkin täynnä jotain ohjelmaa (isojen jalkapallo-ottelu/ leffa-päivä / luontoretki).
 
Miten ihmeessä jonkun mielestä tuossa on jotain vikaa? Mikä joitain vanhempia oikein vaivaa? Enää ei luoteta mihinkään vaan nokka pitää tunkea päiväkodin, koulun-ja jopa työpaikkojen toimintaan. Voisi vanhemmat vähän relata ja hoitaa se ruutunsa siellä kotona ja antaa ammattilaisten tehdä työnsä.
 
  • Tykkää
Reactions: Spencer Hastings
Spencer Hastings
Mun peruskouluaikana, eli öö 8v sitten, oli aina suunnilleen viikko löysää sekä alussa, että lopussa. Pehmeitä laskuja. Ja lisäksi sellainen enemmän yhdessä tekeminen ja oleileminen myös vahvisti luokan yhteishenkeä, varsinkin alkuviikkona jos oli tullut uusia oppilaita kouluun. Sai sitä sit pakertaa ihan kunnolla näiden pienten hetkien välissä.

Ja tosiaan, jos vanhemmille ei julkisen koulun toiminta kelpaa, niin kotiopettakoon lapsensa sitten.
 
Ei ole vaaraa
6-luokkalaisella on ollut tällä viikolla jo 4 koetta (historia, englanti, musiikki ja fysiikka) ja huomenna on vielä matematiikan koe. Joten täälläpäin tehdään töitä kyllä melko tosiaan sinne aivan loppuun saakka. Ensi viikolla onneksi sitten jo hellittää, eli luvassa on luokkaretkeä yms. tilaisuutta.

Jos on pakko jostakin kritisoida, niin ennemmin kritisoisin tästä tilanteesta (12v ikäisillä joka päivä kokeet, myös pari edellistä viikkoa sisälsi vähintään 2 koetta per viikko), kuin siitä, että kokeet oltaisiin aloitettu viikkoa tai kahta aiemmin, jotta loppu ei olisi näin tiukkaa rutistusta. Tosin jos kokeisiin on valmistauduttu jo hyvissä ajoin, ei loppurutistus ole ylivoimainen. Oma valinta.
 
Vierras
Meillä aikanaan enkun opella oli tapana et kun kirja on saatu tehtyä loppuun niin loppukevät pelataan pesäpalloa enkun tunneilla. Muistaakseni se kirja oli tehtynä jo huhtikuun lopulla..
 
vieras*
Lähinnä ihmetytti kun ennen joululomaa oli pari viikkoa jonkinlaista tyhjäkäyntiä, kokeita oli ollut ihan urakaksi asti ja todistukset saatiin jo itsenäisysypäivää edeltävänä koulupäivänä.
 
Spencer Hastings
No en ihan kyllä ymmärrä. En sitäkään, että Suomessa kesäloman ajaksi ei anneta mitään tehtäviä, projekteja yms. muutakaan sellaista.
No ehkä luotetaan siihen, että vanhemmat hoitaa sen "opettamisen" ja kannustaa lomallakin lukemaan ja tutkimaan asioita. Ei koululaitoksen pidä yksin olla vastuussa lapsen sivistämisestä ja oppimisesta.
 
Ei ole vaaraa
No ehkä luotetaan siihen, että vanhemmat hoitaa sen "opettamisen" ja kannustaa lomallakin lukemaan ja tutkimaan asioita. Ei koululaitoksen pidä yksin olla vastuussa lapsen sivistämisestä ja oppimisesta.
Nimenomaan näin. Oma lapseni pyysi saada enkunkirjan ensi kesäksi lainaan, sillä hänellä on enkun suhteen hieman prepattavaa. Opettaja suostui lapsen pyyntöön oitis, joten kyllä koulu tukee lapsen koulutusta ja oppimista myös kesäaikaan, mikäli lapsi vanhempineen haluaa tuen vastaan ottaa.
Kaupunki tukee lasten lukemista myös kesän aikana, järjestämällä kirjastossa lukemiseen liittyvän kilpailun. Jos tämä ei riitä, niin mikä sitten riittää? Mitä pitäisi vielä olla? Kukaan kun ei millään lailla estele lasta oppimasta myös kesän aikana. Ja oppimista tapahtuu muillakin keinoin, kuin vain nenä kiinni kirjassa aikaansa viettämällä. Vanhemmat voivat hyvinkin helpolla tarjota lapsille oppimiskokemuksia vaikka lähimetsässä.
 
"piipii"
Ihan hyvä keskittyä vuorovaikutustaitoihin vielä lopussa. Pelataan pesäpalloa, retkeillään, häsätään vierusluokkien kanssa retkeillä ja pelata. Lapsen mielestä tämä on ihan puhtaasti kivointa, ja tosiaan räkikööt vaikka kattoon kohdan ovat siellä koululla mun työpäivän ajan huollettuina.
 
"ihmettelen"
Eikun missä on ihmetelty tuota aloituksen asiaa, kun linkissä mainitaan että keskustelupalstoilla on ihmetelty.

Minusta vaikuttaa että aloittajakin onkeksinyt tätä ruveta ihmettelemään ihan itse keskenään juuri nyt.
 
On nuokin ekaluokkalaiset ottaneet nää viimeset pariviikkoa löysinrantein. On ollu eväsretkeä, liikuntapäivää, huomenna kevätretki jne...On saaneet olla tietsikkaluokassa pelaamassa esim lukopelejä tai kirjottelemassa omiaan harjotuksen vuoksi yms. Tunnit on muuta kun lukkarissa ja nyt ne keskittyy kevätjuhlaharjoituksiin. Minusta aivan ok ettei loppuun asti puurreta luokassa vaan lomaa odotellessa saavat olla rennosti koko vuoden puurtamisen jälkeen. Silleenhän se meni omana kouluaikanakin että se loppuaika keväällä oli mitä ja oli ja tehtii kaikenlaista.
Mitä lomaopiskeluun tulee, tuo lapsi on pohjattoman kiinnostunut esim luonnosta ja viettäessään kaiket kesät tuntureissa yms paikoissa hän on oppinut paljon ja oppii edelleen. Tonkii,tutkii ja kyselee. Luokassa selittää esim kaloista yllin tunneilla. Ei siinä tarvi enää mitää koulusta annettua kesätehtvää. Olkoon siitä vapaa ja oppikoon mitä haluaa lomalla.
 

Yhteistyössä