Mitä meinaatte tehdä kesällä?

Tervetuloa takaisin kotimaahan. Minusta mustikat ja mansikat ovat yhtä hyviä ja terveellisiä.
Minulle äidin kieli lienee suurin syy miksi jäin tänne asumaan. Täytin aamulla Pirkka-ristikon. Opin uuden sanan kalpas. Ei haisuakaan millainen on reen tukipuu.
Googletin kaplaan. Wikipediassakin oli joka kohtaa "selvennä" -kehoitus, mut siellä oli maininta, et niitä on 3-4 kappaletta ja ne tuettiin pajuilla. Eli olisiko kyseessä silloin pitkittäinen runkopalkki, joiden väliin laitetaan alusta kuormalle, eli reen pohja.
Minusta on hauskaa, kun kaikkea ei ymmärrä, mitä ympärillä puhutaan. Mutta välillä yksinkertaiset asioinnit on vaikeita, minulle naurettiin, kun pyysin puhumaan hieman hitaammin. Lakkasin puhumasta sille kokonaan. Aina ei vaan jaksa.. :)
 
Aion herätä varhain, kun on vielä hiljaista. Istua unenpöpperöisenä autossa, maitokahvia mukista hörppien. Katsella kun kaupunki herää. Nähdä, miten mereltä noussut kostea, auringonsäteitä suodattava utu hiljalleen haihtuu. Hikoilla, puurtaa. Palella kun sataa. Kiukutella kypärästä tippuvista sadepisaroista. Inhota sitä kun hanskat ovat nihkeät ja märät. Nauttia lounaita milloin minkä kiven päällä. Palkita itseni jätskillä. Korventaa nahkaani saunan kuumuudessa jotta edes hetken sen jälkeen olisi viileä.


Ja tasapainona tuolle ajella kymmenisen kertaa korpeen. Hörppiä kahvin kannon nokassa tai taas kivellä. Istua laiturilla, veneessä, kallilla ja uittaa varpaita vedessä. Nauttia savun ja kysyvän kalan tuoksusta. Tuntea veden hyväilevän, kannattelevan, Kuulla kuikan ja lokin. Pelästyä palokärkeä tai närheä. Nypätä kirpaisevan muurahaisen iholta. Haistaa ilman sateen jälkeen. Maistaa ensimmäisen mansikan ja muistikan. Löytää kanttarellit ja tatit ja torvisienet. Miettiä, oliko tännekin, itikpiden syötäväksi, pakko lähteä


Mut voihan ton kaiken tiivistää silleen, että aion elää ihan jokaikisellä solulla!
Roosaruusa, runotyttö. :love:


 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Eikö isäsi kieli ole sitten tärkeä?
Äidinkieli kirjoitetaan yhteen. Pahoitteluni virheestäni.
En jaksa saivarrella aiheesta enempää.
Iris Mäntylä puhuu asiaa.
Pidän suomen kielestä.
Roosaruusa on taitava kirjoittaja.
Työn lomassa voi ottaa kantaa maailman asioihin kannon nokassa tai missä vain.
Tsempatkaa toisianne ja laittakaa hyvä kiertämään. Sain tältä palstalta kivan ruokavinkin. Mikä jääköön kertomatta.
 
Noihin kuviin kuuluu yks ääni.

Iiiiiiiiii-iiiiiiii läts iiiiiiiiiiiiiiii läts iiiiiii

Vihje: ei oo sinä ja tsaina petipuuhissa
Hyttyskammoa. Suosittelen siis taas sinulle Norjaa, avoimen meren rannalla ei hyttysiä näe. Lisäksi jo autoilu voi olla elämys.


Tässä yöpymismahdollisuus ilman ininää. Ulinaa ja loisketta on kyllä tarjolla.

 
vierailija
Viikki oli kivaa seutua ennen kuin sinne alettiin rakentamaan.
Kannattaa nähdä asiassa hyvät puolet. Alueella on yliopiston rakennuksia. Kävin rakennuksissa työasioissa ja näin alueen kehittyvän vuosikymmeninä.
Kävin jumpassa koulun läheisessä liikuntarakennuksessa. Liikuntapuisto viehättää lapsia.
Samoin kirkko on ihana. Minusta alue on rakennettu viisaasti luonnon keskelle.
 
vierailija
Googletin kaplaan. Wikipediassakin oli joka kohtaa "selvennä" -kehoitus, mut siellä oli maininta, et niitä on 3-4 kappaletta ja ne tuettiin pajuilla. Eli olisiko kyseessä silloin pitkittäinen runkopalkki, joiden väliin laitetaan alusta kuormalle, eli reen pohja.
Minusta on hauskaa, kun kaikkea ei ymmärrä, mitä ympärillä puhutaan. Mutta välillä yksinkertaiset asioinnit on vaikeita, minulle naurettiin, kun pyysin puhumaan hieman hitaammin. Lakkasin puhumasta sille kokonaan. Aina ei vaan jaksa..
Sana on tosiaan kaplas. Tabletti oli oikonut sanan.
 
  • Tykkää
Reactions: ForeverMulan
Kopukka tuli viimein oikeasti myyntiin ja nyt se on siis tilattu ja maksettu. Juhannuksen jälkeen, mikäli kaikki menee kuten pitäisi, ajellaan jonnekin ja vene vesille. <3

Nyt pitää enää pohtia paras telttavarustus retkeen. Myöhemmin hankitaan kotateltta mut ku kunnollinen moinenkin maksaa kamiinoineen pari tonnia, niin toivomme näkevämme moisia käytössä ennenkuin haetaan oma.

Onkohan täällä aktiivitelttailijoita/retkeilujöitä? Voiskohan ihan perus kupoliteltta ja vaikkapa motonetin neljänkympin 4X4 metrinen tarppi toimia yhdessä?
 

Yhteistyössä