Mitä lisäravinteita otitte raskausaikana?

"nanna"
Maitohappobakteereja vois vielä ottaa lisäks.
Mulle vuonna 2011 ravitsemusterapeutti sanoi, että Yosa-tuotteissa on hyvä kombo noita mhb:ta ja Yosan käyttöä on myös tutkittu raskausaikana.
 
"paula"
Katsokaa nyt tuo ohjelma:
http://www.google.fi/url?q=http://areena.yle.fi/api/list%3Fid%3D7081193&sa=U&ei=N7T6VLH6N8XZywPJ_oDwDw&ved=0CBwQFjAC&usg=AFQjCNF2VKhFJBkdRh3hhup16qrihBYp-A
 
....
Multitabsia + maitohappobakteereita. Ostin myös raskausajan kalaöljykapseleita, mutta ne ei pysyneet sisällä. Kalsiumia en ole tarvinnut, menee maitoa sen verran paljon mm. närästyksen vuoksi. Lopussa rautaa, mutta se määrätään sitten jos tarvis.

Tietysti rinnalla monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, joka on kaiken a ja o. Että kroppa saa hyödynnettyä myös ne lisävitamiinit. Kannattaa vaan olla tarkkana, ettei ota päällekkäisiä vitskuja liikaa.
 
"paula"
[QUOTE="Ninna";30701941]Raskauden puolen välin jälkeen rautaa. Ei muuta.[/QUOTE]

Siis viljan fytaatit estävät raudan imeytymisen.

Tarvitseekohan sitäkään lisää, jos huolehtii, ettei niitä ota lähekkäin, jos ottaa?

Floravital, se nestemäinen valmiste on mun mielestä sopinut kaikille parhaiten. Niistä muista on tullut kaikenlaista muuta harmia:
lainassa
 
mhuah
e-epa ja kalaöljy ovat vähän sellaisia tuotteita, että jos sitä ei oo ennen käyttänyt niin kannattaa tarkkailla itteään alkuun. Suomalaisilla on perinnöllisenä taakkana veren hyytymistekijöihin liittyviä mutaatioita suhteellisen paljon, ei siis mitään hemofiliaa, vaan esimerkiksi von willenbrantia. Ne tulee yleensä ilmi vasta jossain poikkeustilanteessa, kuten leikkauksessa kun haava ei tunnu paranevan, synnytyksessä tai sitten kun syö jotain valmistetta, joka "ohentaa" verta normaaleillakin. Itselleni tulee kahden viikon käytön jälkeen nenäverenvuotoja ja mustelmia, ja entisenä luontaistuotekaupan myyjänä sanoisin kokemuksesta, että aika monille muillekin. Itselläni syyksi selvisi von willebrant ja se löytyikin sitten koko perheeltä

En usko, että verenvuototaipumus on raskaana ollessa kovin toivottavaa. Lisäksi, kannattaa pitää huolta, että syö esim kalaöljyä eikä kalanmaksaöljyä, koska niissä on raskaana oleville liikaa a-vitamiinia. Siis ihan vaarallisuuteen asti. Ja katsoa, että jokaisessa ei ole sitä d:tä kylkiäisenä, vaikka d-vitamiinin saantitarve on todennäköisesti nykyisiä suosituksia korkeampaa, niin en raskaana ollessa lähtisi ihmiskoetta kuitenkaan suorittamaan. Tarpeeksi, ehkä vähän liikaa, muttei liikaa liikaa :)

Ja hei, mielenkiintoisia tutkimustuloksia on tullut viime aikoina, kuinka esim äidin kalan ja pähkinöiden syönti ehkäisee lapsen allergisuutta niitä kohtaan. Että monipuolisesti ruokaa napaan tietysti myös :) !
 
Maitohappobakteereja ehdottomasti. Ne ehkäisevät hiivaa jota monelle raskaus aiheuttaa. Nyt myös tutkitaan jos sen syöminen raskausaikana vähentäisi allergioita, todennäköisesti tätä tullaan tulevaisuudessa suosittelemaan raskaana oleville.
 
"paula"
Mielikuvilla markkinoidaan ihan älyttömiä juttuja! Niiden seasta on osattava poimia vain tarpeelliset. Esimerkiksi liha kannattaa olla luomua.

"09.02.2007

Suomessa on viime aikoina kirjoiteltu ja puhuttu runsaasti kaupallistamisosaamisesta ja etenkin sen puutteellisuudesta tai riittämättömästä tasosta.

Helsingin Kauppakorkeakoulu ja muutamat sen sidosryhmät ovat pitäneet asiaa niin tärkeänä, että ovat käynnistäneet monivuotisen StratMark-hankkeen erityisesti strategisen markkinointiosaamisen kehittämiseksi.

Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERA:ssa asia on ollut esillä alusta lähtien.

Jo ohjelman avaustilaisuudessa vuonna 2005 HK Ruokatalon toimitusjohtaja Kai Seikku ravisteli kuulijoita osoittamalla esimerkein, kuinka paljon parempia ruotsalaiset – jälleen kerran – ovat kaupallistamisessa olleet.

ERA-ohjelman strategiaraportissa keväällä 2006 todettiin kaupallistamisosaamisen kehittäminen yhdeksi tärkeimmistä toimenpide-ehdotuksista.

Tämän vuoden alusta ERA-ohjelman kaupallistamistiimi onkin aloittanut työnsä, puheenjohtajanaan Bertel Paulig."

Ihan järkeyttävää, mihin niitä voimavaroja tuhlataan ja samalla kaupoista loppuu kunnollinen ruoka. Eihän ne antibioottijäämät lihasta katoa sillä että sekaan sotketaan paljon muuta...:-(

Katso ohjelma fosfat i maten YLE ARKISTOSTA. Huomaat, että et tarvi mitään ylimääräistä.
 

Yhteistyössä