No meillä voi olla vaihtelevasti kaikenlaista. Kinkku-juustoleipaa, muroja, karjalanpiirakkaa, jogurttia, hedelmäpaloja, vihannessuikaleita, paahtoleipää (ja päällä tietysti voita ja hilloa =) ). Paahtoleipä tällä hetkellä lasten suosikki. Kun olivat pienempiä, voitelin ja paloittelin paahtoleivän lautaselle sormiruoaksi. Esikoinen on vähän sellainen laiheliini ja hänelle tehdään välillä herkkupuuroa eli kaurapuuro ja päälle voisilmä, sokeria ja kanelia. Kyllä uppoaa. Ja sitä tosiaan kannattaa tehdä mikrossa vain se määrä mikä tn uppoaa. Esim 0,5 dl hiutaleita ja 1 dl vettä, vähän suolaa ja 2 min mikrossa.
Mielestäni oot oikeilla jäljillä, kun et väkisin tarjoa. Pakottamisen on todettu vain lisäävän vastenmielisyyttä ruokaa ja ruokailutilanteita kohtaan. Kaikkien ei tarvitse pitää kaikista ruoista. Jotkut pitävät vain harvoista ruoista. En itsekään jaksaisi syödä puuroa aamusta toiseen. Miksi lapsen pitäisi? Ei se ole mitään kikkailua aamupalan kanssa, että aamupalat ovat vaihtelevia ja niillä tarjotaan sitä mikä perheenjäsenille maistuu. Se on normaalia ruokakulttuuria. Kummallista ja tätä suomalaista ankeuskulttuuria on, että aamupalallla pitäisi syödä puuroa tai leipää vaikka kukaan perheenjäsenistä ei niistä pitäisi. Tai vielä kummallisempaa, aikuinen itse ei syö puuroa, mutta lapselle pitäisi maistua suolattoman puuron?