Mistä rahat hoitoihin?

Meillä nyt 2 inseminaatiota takana ja ainaki toistaiseksi ne on maksettu pelkästään mun rahapussista. Jos joudumme aloittamaan kalliimmat hoidot, on pakko ottaa pankista lainaa, koska mieheni on työttömänä.

Mitenkäs muilla? Onko hoitokustannuksiin osallistunut kumpikin osapuoli ja oletteko joutuneet tekemään velkaa?
 
moikka! ootteko yksityisen kautta? me ollaan julkisella ja nyt on rahaa mennyt yhteensä 88euroa. ja 2 inssiä mekin menty läpi. ei meillä ainakaan niin kiire ole etteikö jaksettaisi odotella julkisella, siis meinaan jos tässä toisessakaan insissä ei ole toivottua loppu tulosta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.03.2007 klo 17:33 piia kirjoitti:
moikka! ootteko yksityisen kautta? me ollaan julkisella ja nyt on rahaa mennyt yhteensä 88euroa. ja 2 inssiä mekin menty läpi. ei meillä ainakaan niin kiire ole etteikö jaksettaisi odotella julkisella, siis meinaan jos tässä toisessakaan insissä ei ole toivottua loppu tulosta.
Ollaan meki oltu julkisella puolella, mutta silti rahaa on menny jo 340? kahteen inssiin.
 
kuulostaa aika hurjalta. jos saan udella niin missä ootte hoidossa ja mistä kaikesta joudutte maksamaan. me kun ei makseta muuta kun poliklinikkamaksut joka on 22 euroa per henkilö. per kerta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.03.2007 klo 17:47 piia kirjoitti:
kuulostaa aika hurjalta. jos saan udella niin missä ootte hoidossa ja mistä kaikesta joudutte maksamaan. me kun ei makseta muuta kun poliklinikkamaksut joka on 22 euroa per henkilö. per kerta.
No nuo lääkkethän ne maksaa, vaikka saakin Kela-korvauksen.
Tässä yks päivä laskin:

- Clomifen 50mg 20tbl purkki 57,15? eli jos syö 5 tablettia/ hoito, tulee hinnaksi 14,30?/ hoitokerta
- Menopur 75 IU pistoksia 2 kpl / hoitokerta eli 61,56?
- Irrotuspiikki Ovitrelle 50,20?
- Poliklinikkamaksuja 2 kpl/ kierto a' 22? eli 44?
1. maksu follikkeliultrasta
2. maksu inseminaatiosta

Jos nuo kaikki laskee yhteen, saadaan summaksi 170,06? / inssi.
Olemme siis Lapin keskussairaalassa hoidoissa.
 
Nuo on tietysti aina juuri suuria ongelmia....raha....

Me oltiin ensin julkisella ja siellä teetettiin kaikki perustutkimukset yms ja laparoskopia yms.
Mutta laparoskopian jälkeen tyksiin jouduin pelkästään lopputarkastusta odottamaan pari kuukautta ja sen jälkeen ivf jonoon mikä on julkisella aika piktä, joten me päädyttiin sitten yksityiselle ja kyllä rahaa menee.

Eka ivf lääkkeineen oli jotain 2200 ja nyt pas oli jotain vajaa 600e.
Nyt tähän kiertoon yritetään taas pas eli menee tuo 600 e ja jos ei onnaa ni joudutaan uusikdi aloittamaan ivf jolloin hinnaksi tulee "enää" jotain about 1300 koska lääkekatt menee ylitse tuossa.

Hoidot on maksettu siis molempien tileistä puoliksi.

Ollaan monesti mietitty että mitä kaikkea tuolla rahala oliskaan saanut...
Mutta kuitenkin lapsen haluamme ja olemme valmiit uhrautumaan sen takia.

Etelän matkat saavat odottaa, sellaisesta ei voida kyllä kuvitella mutta muuten voi toistaiseksi ainakin elää aika normaalia elämää..

Tiedän että molempien vahnemmat olisivat valmiit auttamaan heti myös rahallisesti, mutta se on vasta viimeinen keino, haluamme selvitä itse.

Tuossa tapauksessa että toinen on työtön, nämä asiat vamrasti ovat huomattavasti vaikeampia.
Mutta onhan tuo pankkilaina yksi vaihtoehto, mutta laskut yleensä saa myös osamaksuna joten tuota koko summaa ei tarvitse maksaa kerralla jos ei pysty kun vaan sanoo etukäten..he ymmärtävät että tuollaisia rahasummia ei kasva puussa.

Tsemppiä teille :flower:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.03.2007 klo 18:43 vesseli-80 kirjoitti:
llä teetettiin kaikki perustutkimukset yms ja laparoskopia yms.
Mutta laparoskopian jälkeen tyksiin jouduin pelkästään lopputarkastusta odottamaan pari kuukautta ja sen jälkeen ivf jonoon mikä on julkisella aika piktä, joten me päädyttiin sitten yksityiselle ja kyllä rahaa menee.

Vähän nyt asian vierestä tai aika paljonkin, mut miks ihmeessä sä jouduit odottaaa TYKSiin tarkastusta laporaskopian jälkeen 2 kk?! Outoa. Mulla meinaan oli jälkitarkastus n. 3vkon päästä leikkauksesta ja samalla se oli myös eka IVF-käynti....

Meillä mun vanhemmat on maksanut hoidot kun mies on ollu kans työttömänä.... Olen iloinen että vanhemmat auttaa... Kun kaikki vika on siis mussa, ettei lasta olla saatu.<br><br>
 
Enpä vaan osaa sanoa että miksi odotutti...ensin laparoskopiaan oli 6kk jono, tosin pääsin sit peruutusajalle mut toi ois ollu, ja sit tosiaan oli toi pari kuukautta et ois päässy tarkastukseen, ku oli kuulemma kiirettä..
Tää tapahtuma oli siis viime vuoden lopulla.

Aika outoo et teil noin nopsaa, oltas toki haluttu olla julkisel jotta ois ollu halvempaa mut oltas korkeintaa nyt päästy suunnittelee ku yksityisel ollaan jo tehty hoitoja parikin kappaletta...

Mut oon kyllä tyytyväinen ava:n toimintaan, rahaa vaan menee....

Mietittii et pitäskö ottaa tyksii yhteyttä et ois tavallaan jonos sinne ja olis silti yksityisellä mut kuulin et niin ei saisi tehä.....


 
Mulla on tosi paha endo ja toinen munasarja poistettu ja toinen ei kuulemma enää toimi kauaa niin ehkä siks pääsin sitte niin nopeesti. Ja tämä oli viime syksynä..Tosin IVF päästiin aloittaa vasta tän vuoden puolella kun jouduin ramppaa pariin otteeseen peräsuolen tähystyksestä kun se endo on kasvanu suolesta läpi...


Kannattaa soittaa TYKSiin ja laitattaa itsensä jonoon, jos se vaan on mahdollista... Mutta hyvä juttu sekin, että olette ollu tyytyväisiä yksityiseen...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.03.2007 klo 17:20 Hanna kirjoitti:
Onko hoitokustannuksiin osallistunut kumpikin osapuoli ja oletteko joutuneet tekemään velkaa?
Hei. Meillä molemmat maksaa, koska yhdessä lasta hankitaankin. Mutta jos meillä olisi toinen työttömänä, niin maksut jäisi tietty vain toiselle. Tai oikeestaan kaikki elämisen kustannukset maksetaan yhdessä ilman, että pidetään kirjaa kuka on maksanut ja mitä.

Ymmärrän kyllä tuon maksuajatuksen, jos toinen osapuoli on jatkuvasti se, joka maksaa. Toisaalta olet varmaankin valmis siihen, jos kerran olet valmis lapseenkin. Toivottavasti nuo asiat eivät ala hiertämään missään vaiheessa, työttömyys kun ei ole mikään mieltä ylentävä asia. Enkä usko, että työttömän osapuolen itsetuntokaan kamalasti kestäisi arvostelua maksamisesta, koska uskoisin, että halua olisi kyllä, jos tilanne olisi toinen.

Valkaa en suosittele ottamaan ihan vain sen takia, että jos hoito ei onnistukaan, niin on aivan kamalaa maksaa jälkikäteen laskuja tuloksettomasta hoidosta. Tietty motivaatio maksamiseen on toinen, jos tuloksena on plussa. Sama koskee yksityisten klinikoiden osamaksumahdollisuuksia.

Menkää ihmeessä OYS:n jonoon oman keskussairaalanne kautta! Tai luulisin, että "kovemmat" hoidot tehdään vain yliopistosairaalassa ja sehän on teidän alueenne yliopistosairaala. Odottavan aika on pitkä, mutta kyllä se odotuskin palkitaan. Sitä varten on julkinen terveydenhuolto, että sinne pääsee kaikki, oli työtön tai ei :)
 
On muistissa ajat, jolloin syötiin tonnikalaa (kun se vielä oli halpaa) ja odoteltiin palkkapäivää. Ne kenellä puoliso on työttämänä tai muuten todella tiukka tilanne: Luin jostain, että lapsettomuushoitojen kuulumisesta perustarpeisiin on olemassa ennakkotapaus. Eli sossun pitäisi tulla kuluissa vastaan. Ei ole kokemusta sossusta, joten en tiedä miten rahaton pitää olla, että saisi työnnettyä laskuja sinne. Toivottavasti joku saa sieltä oikeasti tähänkin tarkoitukseen rahaa.

Toistaiseksi ollaan julkisella hoidettu selittämätöntä lapsettomuutta parilla inssillä. Yksi inssi + 3 IVF hoitoa vielä saadaan. Todennäköisesti mennään viimeistään sen jälkeen yksityiselle. Rahat ilman muuta kaivetaan jostain viimeiseen toivon kipinään asti, mutta #&%?$!* maksaa jostain, jonka onnistumistodennäköisyys on huonompi kuin onnistumisen mahdollisuus.

Toistaiseksi ei olla tuttuun tapaamme säästetty pennin jeniä, vaan eletty entiseen tyyliin: eli rällätään täysillä matkoilla yms. Ja sitten kun loppuu niin loppuu. Järkevä aloittaisi jo säästämisen ulkomaan adoptioon, joka on kerta maksuna aika järjetön jos sille tielle joudutaan.
 
Vesseliltä olisin kysellyt, että onko tuosta kokonaissummasta vähennetty kelakorvaus jne.....me tässä mietitään että menisimmekö yksityiselle IVf hoitoihin suosiolla, koska julkisella pääsee vasta ensisyksynä aloittamaan hoitoja ja en tiedä kestääkö pääodottaa niin kauaa.

Eli oliko teille tehty kaksi inssiä ensin ennen kuin ivf-hoito......mulle tehty yksi inssi josta nega ja mietin pitäisikö vielä yksi inssi tehdä ja sitten ivf-hoito vasta....suostuukohan ne tekemään yhden inssin jälkeen yksityisellä ivf-hoitoja....onks tietoo.
 
Miksulle: varmaan yksityisellä teidän tilanne katsotaan läpi ja hoitoja suositellaan sitten sen mukaan.

Mulla oli endometrioosiepäily ja meillä hoito oli suoraan IVF. Meillä 1. hoitokerta maksoi n. 1800 ? lääkkeineen (kelan tuet huomioitu) ja nyt piinaillaan miten kävi... 2 alkiota masussa ja pp9 menossa.
 
hei joku oli tuossa kirjoittanut tuosta sosiaalihuollon vastaan tulosta tiedän kokemuksesta sen verran että jos on julkisella puolella hoidossa ja on oikeutettu toimeentulo tukeen niin saa lääkkeet ja poli maksut soskun kautta eli ei muuta kun toimeentulo tuki hakemus soskuun kannattaa varata aika ja ottaa lääkäri laskut ja reseptit ja/tai niiden kuitit mukaan niin laskevat onko oikeus toimeentulo tukeen jos ei normaalisti olis niin voi mennä yli noilla meinoilla takautuvasti eivät maksa mutta kuluvankuukauden kyllä kannattaa kysyä :hug: voimia hoitoihin meillä lähti poika 3 yrityksellä nyt yritetään kaveria
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.03.2007 klo 08:37 vierailija kirjoitti:
Hanna miksi irrotus piikkinä ovitrelle kun kun pregnyl maksaa alle kympin? Kauheeta rahan tuhlausta.
Lääkäri määräsi kyseisen piikin, enkä osannut ajatellakaan että vastaava samanlainen, halvempi tuotekin olisi. Apteekissakaan eivät esitelleet halvempaa vastaavaa tuotetta, joten olen ostanut sen, minkä lääkäri on määrännyt.
Onpa hyvä tietää, että halvempikin tuote on olemassa. Pyydänkin lääkäriä kirjoittamaan seuraavalla reseptin Pregnyl- piikille?
Osaatko kertoa, miksi tuo Pregnyl on noin paljon halvempi kuin Ovitrelle?
Kiitos sinulle siitä tiedosta, että vähemmälläkin rahalla pärjää. =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.03.2007 klo 08:58 vieras kirjoitti:
hei joku oli tuossa kirjoittanut tuosta sosiaalihuollon vastaan tulosta tiedän kokemuksesta sen verran että jos on julkisella puolella hoidossa ja on oikeutettu toimeentulo tukeen niin saa lääkkeet ja poli maksut soskun kautta eli ei muuta kun toimeentulo tuki hakemus soskuun kannattaa varata aika ja ottaa lääkäri laskut ja reseptit ja/tai niiden kuitit mukaan niin laskevat onko oikeus toimeentulo tukeen jos ei normaalisti olis niin voi mennä yli noilla meinoilla takautuvasti eivät maksa mutta kuluvankuukauden kyllä kannattaa kysyä :hug: voimia hoitoihin meillä lähti poika 3 yrityksellä nyt yritetään kaveria
Minun miehelläni ei ole oikeutta toimeentulotukeen, koska saa ammattiliiton ansiopäivärahaa. Ilmeisesti pitää olla tippunut Kelan työttömyyspäivärahalle, ennenkuin sossusta voisi jotain hakea. Me saamme rahaa kuukaudessa yhteensä n. 1800? nettona, mutta siitä menee vuokraan 510? ja autolainaa lyhennetään 430? eli muihin laskuihin (2 kännykän puhelulaskua, nettilasku jne.) ja ruokaan jää rahaa 860?
Autostakin on omat kulunsa, mutta se on pakko olla, että pääsen töihin.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.03.2007 klo 09:33 Hanna kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.03.2007 klo 08:58 vieras kirjoitti:
hei joku oli tuossa kirjoittanut tuosta sosiaalihuollon vastaan tulosta tiedän kokemuksesta sen verran että jos on julkisella puolella hoidossa ja on oikeutettu toimeentulo tukeen niin saa lääkkeet ja poli maksut soskun kautta eli ei muuta kun toimeentulo tuki hakemus soskuun kannattaa varata aika ja ottaa lääkäri laskut ja reseptit ja/tai niiden kuitit mukaan niin laskevat onko oikeus toimeentulo tukeen jos ei normaalisti olis niin voi mennä yli noilla meinoilla takautuvasti eivät maksa mutta kuluvankuukauden kyllä kannattaa kysyä :hug: voimia hoitoihin meillä lähti poika 3 yrityksellä nyt yritetään kaveria
Minun miehelläni ei ole oikeutta toimeentulotukeen, koska saa ammattiliiton ansiopäivärahaa. Ilmeisesti pitää olla tippunut Kelan työttömyyspäivärahalle, ennenkuin sossusta voisi jotain hakea. Me saamme rahaa kuukaudessa yhteensä n. 1800? nettona, mutta siitä menee vuokraan 510? ja autolainaa lyhennetään 430? eli muihin laskuihin (2 kännykän puhelulaskua, nettilasku jne.) ja ruokaan jää rahaa 860?
Autostakin on omat kulunsa, mutta se on pakko olla, että pääsen töihin.
Lisään vielä noihin menoihin, että lyhentelen myös opiskelun aikana ottamaani lainaa.
 
MIKSU Kyllä yksityisellä tehdään mitä te haluatte. Ei sillä väliä onko yksi tai kaksi inssiä, vaan jos haluatte IVF:n, niin kyllä se teille tehdään. Tehän sen maksatte! Tsemppiä hoitoihin. Itse olen ollut yksityiseen klinikkaan todella tyytyväinen, vaikka kallista onkin ollut.
 
Kiitos unski tiedosta. Kyllä sitä on taloudellisesti valmis satsaamaan jos saa hyvää palvelua.

Olen jotenkin kyllästynyt tuohon kunnalliseen.....milloin poliklinikka kiinni ja jatkuvasti meillä on peruttu/vaihdettu aikaa.....yhtä veivaamista ollut.

Kyllä meitsi ensi kiertoon pyytää yksityiseltä, että aloitetaan ivf hoidot.......
 
Unskille vielä, että oletteko ykstyisellä jo Ivf-hoitoja kokeillut? Ja onnea hoitoihin......jos sen oman nyytin saa
hoitojen kautta niin siinä kyllä unohtuu rahallinen meno mitä on kulunut hoitoihin.....
 
MIKSU

Meille tehty yksityisellä kaksi ICSIä ja toisesta plussasin lokakuussa eli odotamme esikoista. Meillä oli ihan toivoton tilanne lääkärinkin mielestä, mutta ihme tapahtui. Onnea matkaan ja ei kannata luovuttaa helpolla.
 
Itse oikeastaan pohdiskelen, että mitä rahanmenosta ajattelee sitten kun on vuosia työntänyt klinikalle rahaa ja tuloksia ei saavuteta. Eli haluaisin kuulla ihmisten mielipiteitä, jotka ovat luopuneet hoidoista. Kannattiko kuitenkin käydä koko rumba läpi?

Olisin valmis luopumaan asunnosta ja koko irtaimistosta jos tietäisin 100% varmasti, että tuloksia tulee. Tässä vaiheessa tuntuu selvältä, että kaikki mahdollinen asian eteen tehdään, jottei tarvitse jossitella 15 vuoden päästä. Ja entä jos silloin 15 vuoden päästä miettii, että "laitettiin sitten 5 vuotta elämästä ja puoli omaisuutta hoitoihin..."

:\|
 

Yhteistyössä