Mistä leivästä voileipäkakku?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Vuokaleipä on se, mistä enimmäkseen tehdään..ja joko ruisvuokaleipä tai sitten sekavuoka tms. Itse teen pikakakun paahtoleivistä, ja siinä joko kaurapaahtoleipää tai ihan vehnäpaahtoleipää, tulee ihan hyvä kun vaan jättää päätypalat käyttämättä.
 
Vuokaleivät saa parhaiten leipomon myymälästä tai sitten tilaamalla kaupan leipäosastolta. Joskus siellä töissä olleena muistan kuinka kotileipurit niitä aina tilaili. Niin ja vuokaleipä saa olla vaikka pikkusen vanhaakin, ihan tuoretta ei kannata käyttää.

 
ieras
Minä olen käyttänyt aina kahta eri makua esim ISO -paahtoleipiä eli joka toinen kerros tummempaa, joka toinen vaaleampaa. Kuhan ovat samankokoisia eli reunat leukkaamalla saat kerroksista samankokoiset. Ja hyvää tulee :)
 
tool
Hyvää on tullut ihan paahtoleivästä ja viipaloidusta ruisvuokaleivästä,reunat vaan pitää leikata veks. Ei oo haitannu ettei oo viipaleet saman kokoisia,olen sitten leikannut puolikkaita tai muuten sopivan kokoisia paloja.
 

Yhteistyössä