Mistä etsitte uudet ruokaohjeenne?

gg
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Alkuperäinen kirjoittaja Merlion:
Hyvalta kuulostaa. Milloinka on juhlat?
17.5. Aloitin tänään oikeasti juhlavalmistelut, pesin keittiön ikkunat, olivatpa ne likaiset :ashamed: Olen polttanut erkkerissä paljon kynttilöitä ja sen kyllä huomasi. Huomenna kokeilen yhtä lohikäärylettä, en muista mikä sen nimi oikeasti oli, en välitä itse voileipäkakuista, mutta tuo lohijuttu vaikutti hyvältä, mutten tohdi sitä eka kertaa tehdä suoraan juhlaan, vaan kokeilen ensin.
meillä kans rippijuhlat tulossa tosin vasta kesäkuun puolessa välissä. kokeilin tänään uunilohta uudella reseptillä oli aikas hyvää taitaa tulla meidän rippijuhla pöytään siinä laitettiin uunilohen päälle kerros sipulirenkaita, tillisilppua, mausteita, smetanaa ja kermaa hetki ennen valmistumista lisättiin pussillinen katkarapuja, oli tosi hyvää
 
Alkuperäinen kirjoittaja äitiliini -65:
Netistä tai lehdistä yleensä. Meilläkin rippijuhlat tulossa kesällä ja pitäisi saada vaihtelua perinteiseen voileipäkakkutarjoiluun.
Sama täällä, ensin mietin lämmintä ruokaa ja sitten makeat leivonnaiset, mutta päädyin (rippilasta kuullen) siihen, että on buffetpöytä, nyt vaan pitäisi koota päähänsä, että mitä ja miten :D
 
Muutamista lehdistä olen leikannut odottamaan mieleisiä reseptejä, mutta kyllä se netti on nykyään se eniten käytetty. Kirjat ovat jääneet vähemmälle, vaikka niitä selailenkin innokkaasti. Nyt ostin alesta täytekakkukirjan, ja siitä olen kokeillut useampaa kakkua, ja kaikki ovat olleet loistavia. Sitten minulla on oma "perinnekeittokirja", jossa on kaikki meidän perheen käyttämät klassikot ja juhlaruuat, se on varmaan käytetyin yksittäinen "kirja".
 
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
meillä kans rippijuhlat tulossa tosin vasta kesäkuun puolessa välissä. kokeilin tänään uunilohta uudella reseptillä oli aikas hyvää taitaa tulla meidän rippijuhla pöytään siinä laitettiin uunilohen päälle kerros sipulirenkaita, tillisilppua, mausteita, smetanaa ja kermaa hetki ennen valmistumista lisättiin pussillinen katkarapuja, oli tosi hyvää
Mitä sen kanssa ajattelit tarjota, varhaisperunoita on varmaan jo silloin? Miten monelle arvelet yhden fileen riittävän? Tuleeko teille isot juhlat? Meille tullee max 30 vierasta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:
Muutamista lehdistä olen leikannut odottamaan mieleisiä reseptejä, mutta kyllä se netti on nykyään se eniten käytetty. Kirjat ovat jääneet vähemmälle, vaikka niitä selailenkin innokkaasti. Nyt ostin alesta täytekakkukirjan, ja siitä olen kokeillut useampaa kakkua, ja kaikki ovat olleet loistavia. Sitten minulla on oma "perinnekeittokirja", jossa on kaikki meidän perheen käyttämät klassikot ja juhlaruuat, se on varmaan käytetyin yksittäinen "kirja".
Minä olen mielistynyt muutamiin englantilaisiin tv-kokkeihin, joitten kirjoja olen ostanut, niistä löydän melkein kaikki saarivaltion jutut, jos tarvin :D Mutta mieluisin keittokirja muuten on nyt se Hesarin Ruokatorstai-kirja, se on kiva kun se on vuodenaikojen mukaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Minä olen mielistynyt muutamiin englantilaisiin tv-kokkeihin, joitten kirjoja olen ostanut, niistä löydän melkein kaikki saarivaltion jutut, jos tarvin :D Mutta mieluisin keittokirja muuten on nyt se Hesarin Ruokatorstai-kirja, se on kiva kun se on vuodenaikojen mukaan.
Keneen kaikkiin?
 
gg
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
meillä kans rippijuhlat tulossa tosin vasta kesäkuun puolessa välissä. kokeilin tänään uunilohta uudella reseptillä oli aikas hyvää taitaa tulla meidän rippijuhla pöytään siinä laitettiin uunilohen päälle kerros sipulirenkaita, tillisilppua, mausteita, smetanaa ja kermaa hetki ennen valmistumista lisättiin pussillinen katkarapuja, oli tosi hyvää
Mitä sen kanssa ajattelit tarjota, varhaisperunoita on varmaan jo silloin? Miten monelle arvelet yhden fileen riittävän? Tuleeko teille isot juhlat? Meille tullee max 30 vierasta.
joo toivottavasti on silloin jo uusia perunoita, sitten aattelin tehdä jonkin lihapadan jos kaikki ei tykkää kalasta, ja lapsille lihapullia, paria salaattia lisäksi. kalaa saa varata noin 150g per vieras luin jostain ohjevihkosesta. vieraita tulee 50-60 henkeä ja itse pitäis tehdä kaikki
 
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
joo toivottavasti on silloin jo uusia perunoita, sitten aattelin tehdä jonkin lihapadan jos kaikki ei tykkää kalasta, ja lapsille lihapullia, paria salaattia lisäksi. kalaa saa varata noin 150g per vieras luin jostain ohjevihkosesta. vieraita tulee 50-60 henkeä ja itse pitäis tehdä kaikki
Mitä makeita leivonnaisia ajattelit tehdä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tallu -:
Enää en jaksa keräillä reseptejä, vaan nykyään tyylini on hyvin yksinkertainen (mutta epäekologinen ehkäpä :/ ). Eli läppäri keittiön pöydälle ja google käyttöön.
Eikö tuo ole oikeasti hyvin ekologinen, jos et edes printtaa ohjeita, et osta painettuja kirjoja? :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:
Keneen kaikkiin?
Rachel Allen, Nigella Lawson (enemmän kyllä hänen persoonaansa kuin varsianaisesti kokkaukseensa), James Martin, Ching-He Huang, Nigel Slater ja Laura Calder (hän taitaa olla kyllä kanadalainen) :)
Kolmea viimeistä en tunnista ainakaan hyvin. Minä seurasin hirveästi kokkiohjelmia jenkeissä, taisi iskeä jonkinlainen kyllästyminen, kun sen jälkeen en ole seurannut oikeastaan mitään. No sitä Syödään yhdessä, mutta en laske sitä kokkiohjelmaksi kuitenkaan.
 
gg
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
joo toivottavasti on silloin jo uusia perunoita, sitten aattelin tehdä jonkin lihapadan jos kaikki ei tykkää kalasta, ja lapsille lihapullia, paria salaattia lisäksi. kalaa saa varata noin 150g per vieras luin jostain ohjevihkosesta. vieraita tulee 50-60 henkeä ja itse pitäis tehdä kaikki
Mitä makeita leivonnaisia ajattelit tehdä?
teen mansikkakakun toivon mukaan suomalaisista mansikoista, tuorejuustokakun ja suklaakakun. lisäksi ostan leipomosta paria laatua pikkuleipiä
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:
Kolmea viimeistä en tunnista ainakaan hyvin. Minä seurasin hirveästi kokkiohjelmia jenkeissä, taisi iskeä jonkinlainen kyllästyminen, kun sen jälkeen en ole seurannut oikeastaan mitään. No sitä Syödään yhdessä, mutta en laske sitä kokkiohjelmaksi kuitenkaan.
Minäkin katson sitä Syödään yhdessä, vaikka nyt tuleekin uusintoja, pojatkin meillä katsovat sitä, se on enemmän jotain muuta kuin kokkausta :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
teen mansikkakakun toivon mukaan suomalaisista mansikoista, tuorejuustokakun ja suklaakakun. lisäksi ostan leipomosta paria laatua pikkuleipiä
Minä ajattelin tehdä Yhteishyvässä olleen suklaakakun, se on gluteeniton ja sitten sacher-kakun ja täytekakun otan varmaan leipomosta. Pohjoisen ihmisenä minä tahdon sitten leipäjuuston ja kampanisut myös :) Ne tuo äitini.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Minulla on pari laatikollista erilaisia ohjeita kerättynä, että joskus niitä kokeilisi. Usein käy niin, että kun on ollut joku hyvältä näyttävä ohje, niin sitä ei löydy sitten, kun pitäisi kokeilla, kun niitä riittää.

Juuri testasin K-kaupan ohjelehdestä pätkismuffinsesseja ja täytyy sanoa, että olivat pettymys, vastaisuudessa teen vanhalla taloussuklaareseptillä, tulee paljon parempia. Hyväksi todetut ohjeet kirjoitan käsin omaan reseptikirjaani talteen, niitä tulee sitten tehtyä useamminkin.
Tuommoinen itsekerätty ohjekirja olisikin kiva :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Alkuperäinen kirjoittaja Tallu -:
Enää en jaksa keräillä reseptejä, vaan nykyään tyylini on hyvin yksinkertainen (mutta epäekologinen ehkäpä :/ ). Eli läppäri keittiön pöydälle ja google käyttöön.
Eikö tuo ole oikeasti hyvin ekologinen, jos et edes printtaa ohjeita, et osta painettuja kirjoja? :)
Jaa, voipa ollakin, jos noin vertaillaan :) Jostain vain luin, että googlen käyttö kuluttaa energiaa, jokainen haku kuluttaisi noin puolet siitä energiasta, mitä vaaditaan teeveden keittämiseen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Alkuperäinen kirjoittaja gg:
teen mansikkakakun toivon mukaan suomalaisista mansikoista, tuorejuustokakun ja suklaakakun. lisäksi ostan leipomosta paria laatua pikkuleipiä
Minä ajattelin tehdä Yhteishyvässä olleen suklaakakun, se on gluteeniton ja sitten sacher-kakun ja täytekakun otan varmaan leipomosta. Pohjoisen ihmisenä minä tahdon sitten leipäjuuston ja kampanisut myös :) Ne tuo äitini.
Tuleeko teillä hillaa leipäjuuston lisäksi? Minä en ole koskaan tykännyt kakuista, paitsi juusto- ja suklaakakusita, ja sitten niistä kylmistä hyydykekakuista. Mutta nyt tuosta täytekakkukirjasta olen kokeillut useampaa, ja kaikki hyviä, ja olen oikein innostunut niitä tekemään. Piti kutsua vieraita synttäreille ihan sitä varten että saa taas tehdä kakkua. Vai onko tämä sitä keski-ikäistymistä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ihamieli:
Tuleeko teillä hillaa leipäjuuston lisäksi? Minä en ole koskaan tykännyt kakuista, paitsi juusto- ja suklaakakusita, ja sitten niistä kylmistä hyydykekakuista. Mutta nyt tuosta täytekakkukirjasta olen kokeillut useampaa, ja kaikki hyviä, ja olen oikein innostunut niitä tekemään. Piti kutsua vieraita synttäreille ihan sitä varten että saa taas tehdä kakkua. Vai onko tämä sitä keski-ikäistymistä?
Kyllä tulee hillaa, äidillä on sitä, meiltä meni viimeiset jo :ashamed: Eikä ole mitään keski-ikäistymistä, ellei sitten hyvässä mielessä. hei laitan sulle yyn, tuli mieleen yksi kiva juttu.
 

Yhteistyössä