Missä vaiheessa R-kirjain?

  • Viestiketjun aloittaja Rrrockmom-27
  • Ensimmäinen viesti
Hiluska
Meidän neiti oli 3v ja 4kk kun oppi sanomaan ÄRRÄN! Sanoihin ja lauseisiin se alkoi tulla sen jälkeen. Kysyi aina kuuluuko tähän? Tyyliin MULO vai MURO? Minä 29v en osaa sanoa ÄRRÄÄ vieläkään, joten tytön puheeseen se tuli hitaasti, mutta varmasti.
 
mutsi74
Meidän pojan ensimmäinen "sana" siinä kymmenen kuukauden paikkeilla oli drrnn, drrnn (siis auton ääni). Sano ihan oikean ärrän ihan heti ja on osannu siitä lähtien.

Ärräkouluun joutuu/pääsee eskarissa tai viimeistään ekaluokalla jos ei siihen mennessä ole oppinut sanomaan sitä oikein. Ärräviat, niinku muutki artikulaatiovirheet, korjautuu yleensä aika pian puheopetuksessa.
 
Rölli-Peikko
Meillä tyttö on 3,5vuotias eikä osaa sanoa vielä ärrrräää, mutta pikkuveli, nyt 1v ja 9kk, oppi sanomaan ärrän pikkasen vajaa puolitoista vuotiaana. Traktori ja rekka-auto tulee niin hienosti!
 
yxz
Toivon mukaan joskus koulussa erityisopettajan ohjauksella. Puheterapeutille on turha haaveilla pääsevänsä. On meillä yksi kyllä oppinut r:n alle vuoden vanhana, toinen kirjain kyllä tuottaa ongelmia vielä paljon isompana.
 
Meidän viisvuotias oppi ärrän ihan vasta muutamia kuukausia sitte. viisvuotis neuvolassa sanottiin, että jos ei tän vuoden aikana rupee ärrää tulemaan, niin sitte pitää varata aika puheterapeutille. Nyt sanoo ärrän ja välillä vähän liikaakin... =) Et ei varmaan syytä huoleen vielä.
 
Ä -76
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.11.2004 klo 22:09 vieras kirjoitti:
Äläpä puhu paskaa. Vuoren varmasti ei kymmenkuinen osaa ärrää sanoa. Ei mee läpi.
Ei varmaankaan puhunu paskaa.Meilläkin tyttö sano R alle vuoden ikäsenä. Puheessa on R ollu aina. Poika oli n. 4v kun ärrän oppi.
 
Meidän tyttö on nyt 3v7kk ja pari kuukautta sitten alkoi sanoihin vahingossa tulemaan R. Sitten kun sitä kovasti harjoiteltiin, tahtoi R muuttua D:ksi. Vieläkään se ei aina tule, korvaa sen L tai D kirjaimella, mutta päivä päivältä tuntuu että enemmän alkaa rrrrr soida!
 
Minunkin 9kk tyttö on jo monta kuukautta päristellyt, mutta en kyllä ole tulkinnut sitä ärrän oppimiseksi. Jotainhan se sanoo tämän palstan luonteesta, kirjoitetaan mitä sylki suuhun tuo ja toiset sitten vielä uskovat kaiken, VOI HERRANJUMALA!
 
Rasmus01
Meillä poika oppi ärrän n.1,5-vuotiaana mutta ässä on sitten tuottanutkin enemmän ongelmia. (ei kyllä oikeastaan enää kuulu tähän, mutta...) Nyt 3v9kk ja ässä alkaa pikkuhiljaa löytyä... Tulee aina konsonantin perässä (esim. kaksi, miksi, veitsi, lapsi, jne...) muttei muuten vielä.
 

Yhteistyössä