Missä kuivaatte taloutenne pyykit?

  • Viestiketjun aloittaja Eleanna
  • Ensimmäinen viesti
"sdfsdf"
[QUOTE="vieras";27285002]Se on hengarissa, ethän sano että kenkät on likaiset vaan kengät on likaiset, vai? :)[/QUOTE]

älä yritä päteä, jos et osaa. henkarissa on oikein, koska se on HENKARI.
 
Gaff
Meillä on sekä rumpu että kuivauskaappi. Ehdottomasti enemmän käytetään kuivauskaappia, jonka jälkeen silittämistarve on paljon pienempi. Rumpu on harvoin käytössä, kun ruttaa pyykit ja tarttee kaappiin verrattuna muutenkin enemmän työtä.
 
lucifer
sään salliessa ulkona tai sitten pyykohuoneessa. meillä on siis isompi tila tuo missä hoidetaan pyykkäys että sinne sopii kuivamaan naruille ja telineisiin niin halutessaan paaaaaljon pyykkiä.
 
IhanaValo
Meillei ole kuin pyykinkuivausteline, ja etenkään talvella ei ole mahdollista uloskaan oikeen viedä kuivumaan joten yksi koneellinen mahtuu siihen telineelle ja lakanoita 2-3 ovien päälle kuivumaan.
 
Meillä on kylpyhuoneessa sellainen seinästä seinään ulottuva suora tanko, (missä verhokisko) tähän menevät paidat kuivumaan henkareissa. Muut vaatteet telinessä. Lattialämmitys kuivattaa vaatteet kohtuuajassa.
 
Cxxgg
Kesällä säiden salliessa ulkona. Talvella sisällä yläkerrassa. Meillä on kaksi kolmetasoista kuivaustelinettä, jotka vetävät kerrallaan koneellisen kumpikin. Paidat hengarissa / henkarissa.
 
"höh"
[QUOTE="vieras";27285193]4 telinettä olohuoneessa. En pese edes joka päivä pyykkiä, mutta kun täällä ei kuivu mikään! Alta 3 päivän ei voi ottaa narulta pois.

Joskus rumpukuivaan lasten ja miehen vaatteita, omia vaatteitani en halua pilata.
Ja aika turha sähkösyöppöhän se on, kunhan tehdään kylppäriremontti niin heivaan koko myllyn![/QUOTE]

Ilmanvaihtoremontti teillä pitäs tehdä. Jos pyykki ei kuivu on se merkki liiallisesta kostaudesta asunnossa, joka taas on yleensä merkki ilmanvaihdon puutteesta.
 
"vieras"
Kylppärin suihkuverhotangolle saan vaatteet henkareissa kivasti, eikä jää mitään pyykkipoikien jälkiä tai taitteita. Mun ei ainakaan tarvi normaaleja vaatteita silittää, kun ravistelen ne ja ripustan henkareihin. Lakanoitakin menee koneellinen suihkuverhotangolle kaksin kerroin taitettuna ja loput pyyhetangoille, jotka on just riittävän leveät. Meillä vaatteet kuivuu melkeinpä aamuksi, jos on illalla pessyt. Ei siis ole tielläkään, kun ei meillä ravata suihkussa montaa kertaa päivässä.
 
Kuivausrumpuun lakanat, pyyhkeet, pikkarit, kalsarit ym.
Ns. Paremmat vaatteet mahtuu kuivumaan kahteen kuivaustelineeseen, "häkkyrään", jotka roikkuu katossa. Välillä on kodarissa lattiamallin kuivausteline, mutta harvemmin.
 
"mii"
kodinhoitohuoneessa, sinne mahtuu ruuhka-aikaan jopa neljä koneellista pyykkiä kuivumaan, lattialämmityksen vuoksi kuivaa muutamassa tunnissa, en pidä kuivausrummusta, ennen meillä oli se.
 
Blue
[QUOTE="jojo";27285312]Näin se minustakin menee. Mutta joku käyttää sanasata yksikössäkin muotoa hengari, jolloin vaatteetkin ripustetaan hengariin. Hengari -> hengarit.

Sana on tietysti laina ruotsin sanasta hängare eli ripustin.

Olisiko enemmän murre- vai yksilökohtainen ero?[/QUOTE]

Mutta sitten ei parane mennä korjailemaan toisten tapaa sanoa. :) Suomenkielisesti oikea versio on henkari, henkarit. Pääkaupunkiseudulla yms. enemmän ruotsinkielisillä alueilla saatetaan käyttää tuota toistakin versiota.

Mäkin sanon stendari mutta en todella mene korjailemaan sitä niille jotka käyttää sytkä tms. versiota.
 
ohis
Meillä on 8kg pyykkiä pesevä kone, kuivatustilaa tarvitaan puoltoista telineellistä per koneellinen ja meillä onkin telineitä kaksi ja lisäksi vanhanaikaiset narut oikein khh:n peräseinällä. Koska khh on tosi lämmin JA kone LINKOAA hyvin , niin pyykit kuivuvat yön aikana käytettäviksi!

Hyvällä kelillä kuivatan aina ulkona, se tuoksu on niin mahtava, mikä raittiista ilmasta tulee. Rumpua olen harkinnut monta vuotta, mutta en ole raaskinut ostaa vielä, se sähkönkulutus ei nappaa.
 
"vieras"
Kuivausrummussa. Ulkona ei ole enää telinettä, koska se oli niin vähällä käytöllä siitepölyallergian vuoksi. Sisällä on kokoontaittuva teline, jota käytetään helteillä, kun en halua, että kuivausrummusta tulee lisää lämpöä.
 

Yhteistyössä