missä iässä teillä on noustu seisomaan?

  • Viestiketjun aloittaja äiskä
  • Ensimmäinen viesti
Meillä pojat suunnilleen 6-8 kk ikäsinä. Esikko on aikasin alottanu maailman katselemisen vähän korkeammalta kuin lattiataso. Käveli jo 7 kk ikäsenä tukea vasten. :) Toiset on olleet vähän varovaisempia ja alottaneet n. 1-2kk myöhemmin.
 
vieras
Näihin kyselyihin vastaa aina ne jolla kaikki on tapahtut ns normaalia aikaisemmin, jos kysyt koska teillä on kävelty niin vastaukset on 6kk - 9kk, kun kuitenkin valtaosa lapsista oppii kävelemään noin 1 vuotiaana
 
Työäiti
Kontattiin ja oppi nousemaan istumaan 6kk ja risat. Ylös noustiin vissin tasan 7kk, mutta sitten tuli taukoa ja vasta 11kk käveli lujaa taaperokärryllä ja tasan 1v käveltiin yksin.

Eli lapsissa lapsissa on eroja. Kaverin muksu käveli vasta 1v3kk, mutta oppi siitä tosi lyhyen ajan jälkeen kävelemään yksin portaita (ei siis konttaamalla). Ei meillä vielä kävellä yksin portaita ja ikää on 1v10kk...
 
vieras
esikko 6kk ja toinen vasta 11kk. Se ei viel 10 kk edes istunut tuetta ja hermoilin että sillä on varmasti joku lihasheikkoussairaus. Mutta mitä vielä. Neiti pomppas 11kk pystyyn ja 12kk jo käveli täyttä päätä :)
 

Yhteistyössä