Missä iässä lapsiltanne jäi päiväunet pois?

  • Viestiketjun aloittaja shihtzu
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Meillä kolmevuotias nukkuu 1,5 - 2 tunnin päiväunia ihan lahjakkaasti. Vain jos on sattunut sellainen maailman kahdeksas ihme, että on nukkunut myöhään (vaikkapa kahdeksaan), saattaa jäädä päiväunet väliin. Näin on tapahtunut ehkä viisi kertaa parin vuoden aikana.
 
giga
Yhä vaan.... ja ikää pian 4.v
valvoo iltasin n. 21 ja herää viim. Klo 8
Nukkuu 2h ja enemmänkin päikkäreitä jos mahd. mut herätän hänet siinä puolentoista tunnin kuluttua... Muuten menee ilta plörinäks.
 
Poika 3v tienoilla ja oli kotihoidossa(sekin vaikuttaa). Nyt tyttö on 3v ja nukkuu hoidossa päikkärit ja kotonakin riippuen monelta herännyt aamulla. Tänään heräsi puol 8, joten en laittanut päikkäreille.
 
Nukkuu yhä edelleen, poika täyttää ensi kuussa 5 v.
Satunnaisesti jää väliin, kuten tänään, mutta yleensä nukkuu. Haluamme pitää päikkäreistä kiinní niin pitkään kuin mahdollista.
 
taito
esikoinen lopetti aika tasan 2v ja ei o sen jälkee nukkunu ku kerran päiväl ja sillonki oli kipee(nyt jo melkee 6v),kuopus nukkuu vieläkin toisinaan,mut enemmän o sellasia päiviä ettei nuku ku niit t nukkuis ja ikää kohta 3v!
 
isompi tyttö oli puoltoista vuotias ku jäi päiväunet väliin :/ Tuo pienempi yritti myös jättää noilla tienoilla ne väliin mut en antanu periksi ja toistaiseksi nukkuu vielä päikkärit :) On toki päiviä jolloin ei nuku, mut hyvin harvoin..
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja shihtzu:
Toivotaan et tää oli jokin poikkeuspäivä :) Ei saa tulla tavaksi.
Meillä oli muuten jossain parin vuoden ikäisenä joku nukkumauhma. sinnikkäällä päättäväisyydellä vain pidettiin kiinni päiväunirytmistä, ja jonkin ajan kuluttua alkoivat unet taas maistua ihan nukuttamattakin.
 
vieras
vasta sitten kun nukkuvat yöllä riittävästi unentarpeeseen nähden. Isompi lopetteli päikkärit kaksi ja puolivuotiaana, pienempi ei todellakaan ole valmis niistä luopumaan, ikää nyt 3 ja puoli.
 
Meillä poika 2v2kk ja nukkuu vieläkin päikyt. Joko autossa sen 1h tai sitten jos ollaan kotona koko päivä niin omassa sängyssään sen 3h jopa jos vaan mie annan nukkua niin kauaa :D Yöunetkin on muksulla 20.00 - 08.00 et nukkuu kyllä ihan tajuttoman paljon yöuniakin :eek: Eilen illalla meni 19.30 nukkumaan ja tänä aamuna heräs vasta 09.00 ja paniikki jo iski et onko kaikki ok kun nukkuu näin pitkään :D Kyllä miulle passaa mut ihmettelen vaan kun kotihoidossa ollut aina eikä päivisin oo varmasti yhtä paljon virikettä mitä esim. päiväkodissa sais ja jätkä nukkuu tuommosia määriä..
 
Ihan viittä vaille 4v nukkuu parinkin tunnin päikkärit jos siihen on mahdollisuus, pk:ssa nukahtaa vaihtelevasti mut kotona lähes aina. Kotona menee päikyille myöhemmin kun pk:ssa.

Tosin kotioloissa oli lähes vuoden tauko ettei tarvinnut päikkäreitä ollenkaan, tän vuoden puolella on sit taas alkanu unet maistumaan. Yöunet on 21-07, tän viikon heränny joka aamu itestään jo 06.
 
Sarru
2v 7kk alkoi olla niin mahdotonta päiväunille meneminen että katsottiin paremmaksi että ku jaksaa valvoo iltaan asti niin hyvä niin, yö unille meno kyllä aikaistu tunnilla ja aamullakin nukkuu useinmiten pitempään. On kotihoidossa.
 
esikoinen jätti 2,5v päiväunet pois, toinen on nyt 2v2kk ja ei millään meinaa saada nukkumaan. Mutta jos ei päivällä nuku niin nukahtaa illalla 6-7 aikoihin ja on kiukkuinen kuin ampiainen koko illan.
 
Meillä pian 4v täyttävät pojat nukkuu päikkärit lähes päivittäin. Ehkä 1-2 päivänä viikossa jää unet välistä, mutta sen huomaa sitten kiukutteluna ja väsymyksenä illalla, eli meillä ainakin päikkärit on noille vielä tarpeen.
 

Yhteistyössä