Minnekkä lomalle 2.7 vuotiaan kanssa?

Mihinkä lomalle 2.7 vuotiaan kanssa?
Mietimme lomamme alussa että mihinkä lähtisimme lomailemaan tyttäremme kanssa ja nyt kysynkin Teiltä vinkkejä missä Te olette lomailleet tuon ikäisen kanssa ja oliko paikka sopiva tuon ikäiselle. Mieluiten paikka saisi olla joku sellainen missä yövyttäisiinkin.
 
Me lomailimme tuonikäisen kanssa vain sukulaisissa ja mökillä. Tänä kesänä (pojalla ikää kohta 4 v.) aiomme tehdä jonkin kokopäivän retken mutta muuten oleilemme vapaalla kotona kun työpäivinä joutuu olemaan niin paljon hoidossa. Siis oikeasti en osaa auttaa :whistle:
 
Tuon ikäisen kanssa olemme lomailleet niissä paikoissa, jotka kiinnostavat aikuisia ja järjestäneet päivärytmin lapselle sopivaksi. Hiekkaleluja mukaan ja lapsi on onnellinen paikassa kuin paikassa. Jos teillä on itkuhälyytin, ottakaa sekin mukaan. Voi olla mahdollista, että lapsen nukkuessa voitte istuskella parvekkeella tai terassilla. Mukaan on varattu Piltti tms valmisruokia siltä varalta, että ravintolaruoka ei maistu. Hauskaa matkaa!
 
Eläintarhassa tykkäsivät olla meidän kaikki alta neljän vanhoina, pienet kotieläinpuistotkin on ihania jos ei allergioita ole. Siellä kun saa silitelläkin eläimiä :)

Pääasia kai on ettei liian tiivistä aikataulua kehitä kun sitten menee hermo jokaiselta, varsinkin kuskilta... Esim. liian pitkät ajomatkat ovat kaikille rankkoja jollei ajota matkaa päiväuniin (jotka ei riitä jos matka tooosi pitkä).

Laivalle en tohtisi lähteä kun en tiedä kuinka meidän lapset siihen reagoivat ja sitten tuo poispääsy kesken kaiken ei oo vaihtoehto... Mutta toiset menee sinnekin ja onhan siellä kaikkea ohjelmaa lapsille järjestettynä.

Muumimaailma on meillä hyväksi koettu kun esikoinen oli tuossa iässä ja nautti kyllä täysin rinnoin. Videoitiin se reissu kun ei hän muuten muistaisi koko reissusta mitään.

Mutta tärkeintähän onkin se että lapsi nauttii just nyt, ei se että tapaus on jotain mahdottoman suurta ja ikimuistettavaa. Jos lapsi tykkää vaikka Ti-ti-nallesta tai Hilarius-hiirestä voi matkan suunnata niitä kohti. Kannattaa kysellä lapselta itseltään mistä tykkää, ja rajata sillä lailla vaihtoehtoja. Lapsi kun ei voi tietää mitä on vaihtoehdot ennenkuin hänelle niitä esittää. Hyvää matkaa :).
 
Poikamme oli ikionnellinen laivalla tuon ikäisenä. Nyt kun on juuri täyttänyt 3 vuotta, niin Muumimaailma oli tosi kiva. Muumimaailma on kuin tehty pienemmille lapsille. (Hän ei ollut erityisen kiinnostunut Korkeasaaresta tai Linnanmäestä).
 

Yhteistyössä