Minne te köyhät viette lapsenne kesälomalla?

  • Viestiketjun aloittaja matkustaja
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
No tämä köyhä käy töissä ja kesälomaa on normaali 4 viikkoa. Rahaa ei ole matkusteluun tai muuhun luksukseen, mutta toisaalta kun koko vuosi on rampattu töissä ja päivähoidossa, niin on todella ihana ottaa ihan rennosti kotona. Nukkua pitkään, käydä rannalla hellepäivinä ja sateisina päivinä kölliä hyvällä omallatunnolla sisällä. Käydään kirjastossa ja luetaan paljon. Teen suursiivouksen kun ei muuten ehdi. Tavataan ystäviä mitä ei myöskään muuten ehdi niin paljon. Sensellaista.
 
Mökkeillään, ollaan kotosalla. Lähelellä on rantaa ja puistoja ihan riittämiin. Korkeasaaressa käydään ny ainakin. Muutenkin jos varaa ulkomaan reissuun ni matkustan mieluummin talviaikaan. Kesällä kun riittää lämpöä ja valoa ihan täällä kotomaassakin.
 
Veikkaan, ettei monikaan köyhä matkustele koko perheen voimin ulkomailla.

En koe että oltais köyhiä, vaikkakin ollaan pienituloisia. Me mennään Puuhamaahan, Muumimaailmaan, Väskiin, Vepsään, Kylpylähotelliin (tuettu loma), telttailemaan ja mökkeilemään. Ehkä tehdään jotakin muutakin.

Puuhamaahan päästään normia halvemmalla BR-clubikortilla ja sinnepäin oltaisiin muutoinkin menossa sukuloimaan. Muumimaailmaan ei ole pitkä matka, joten siinä taas ei matkoihin kulu rahaa. Sama juttu Väskin kanssa. Vepsäkin on lähellä, eli matkakulut sinnekin pienet. Tuettu loma on näistä se kaikkein kallein, mutta toisaalta me ollaan täysylläpidolla 5 vrk, eli tuona aikana ei mene rahaa ruokaan tms. Telttailu maksaa 25€ vrk, eli ei paha sekään....ja mökki on sukulaisen.

Eli melko pienellä budjetilla kuitenkin ollaan liikkeellä ja paljon sillä kaikkea kivaa saa :)
 
ongitaan, uidaan, mökkeillään, ulkoillaan, grillataan, pyöräillään, pelataan pihapelejä yhdessä, vietetään aikaa serkkujen kanssa. Ilmaisia tapahtumia ja paikkoja on paljon. Esim. Lappeenrannan hiekkalinnat tosi kiva paikka lapsille. Korkeasaari ei maksa paljoa... nämä tietty riippuu siitä missä päin asuu. Ei kesän vietto ole rahasta kiinni.
 
"hiphei"
mökkeillään vanhempien mökillä, löhötään biitsillä, käydään vaeltamassa ja telttailemassa, eläinpuistossa piipahdetaan ja ehkä powerparkissa, kun liput saatiin lahjaksi :)
 
"vieras"
Fallkullan kotieläinpiha, Seurasaari, rannoille uimaan, Nuuksioon samoamaan, leikkipuistoissa kiertelyä, Suomenlinnaan lautalla, Linnanmäellä kierretään ilmaiset kohteet ja syödään eväät :) Yritetään valita Lintsille sellainen päivä, kun on ilmaisia esityksiä esim. taikuri tai pelle.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26440063]Fallkullan kotieläinpiha, Seurasaari, rannoille uimaan, Nuuksioon samoamaan, leikkipuistoissa kiertelyä, Suomenlinnaan lautalla, Linnanmäellä kierretään ilmaiset kohteet ja syödään eväät :) Yritetään valita Lintsille sellainen päivä, kun on ilmaisia esityksiä esim. taikuri tai pelle.[/QUOTE]

Ainiin, tärkein meinas unohtua: Eli päiväristeily Viroon ja takaisin. Saatiin ilmaiseksi kavereilta, jotka oli ostaneet paljon ostoksia laivalta. Otetaan evästä mukaan, ne laivan sapuskat kun on kalliita.
 
"vieras"
Oma koti kullan kallis, ainakin lainarahalla ostettu. Yleensä fyrkat ei riitä mihinkään matkusteluun, ei kotimaassa eikä ulkomailla. Miksi ei voi olla kotona? Onko se jotenkin vähempiarvoinen loma kuin ostettu loma?
Pieni lapsi toki tarvitsee tekemistä, mutta sitä kun löytyy kotoa ja lähiympäristöstä aivan riittävästi. Eväsretki, onkiminen, bussiretki, leipominen, leikkipuisto....vain oma mielikuvitus on rajana. Enkä koe olevani köyhä, kun pystyn maksamaan asumiseni, laskut ja ruoat itse.
 
"Köyhä"
No mitäs tossa. Köyhiä ollaan, mutta otettiin vähän lainaa ja tehhään Bulgariaan viikon reissu. Kiva tehä ku täällä paskat säät. Kyllä köyhäkin vähän lainaa saa, että voi kesäreissun tehä.

Sitten on kaikkee pienempää: toiseen mummolaan on pitkä matka ja sinne tehdään useemman päivän reissu. Mummo maksaa bensat ja ylläpidon joten toihan on "tienaamista". Sitten yritetään veljen vaimon mökille kans mennä Jussina ja siellä kans tarjoilu pelaa. Vähän varakkaampien luo kun menee vierailemaan niin ne yleensä tarjoo.

Sit jos on vielä rahaa, niin kenties heinäkuun lopussa lintsille/Särkkikseen. Hyvä kesä tulossa ja paljon enempi actionii kun monella ns. varakkaalla. Vaimon duunikaverin mies on joku IT-äijä ja tienaa paljon, mutta silti niillä menee lomat puoliks ristiin ja on ihan nollat suunnitelmat.
 
"Äiti"
Käydään herra hakkaraisella, sisäänpääsy vain 5€. Sopii hyvin köyhille.
Myöhemmin kurkistetaan Kanniston kotieläintilan tarjonta. Sinnekin maksu vain 2€ hlö, pienelle budjetille sopiva.
Ilmaiseksi pääsee turussa seikkailupuistoon ja porissa pelle hermannipuistoon.
Ihan kiva on vaan ottaa eväät, hypätä fillarin selkään ja pyöräillä eväsretkelle.
Tästä kaikesta meen köyhä perhe nauttii.
 
..
Me käydään vajaa 2v:n kanssa Zoolandiassa. Liput on aika kalliit mut muksu pääsee ilmaseks ja ei tosiaan mitään kummempia reissuja meinata muuten tehdä. Kesälomaa on molemmilla heinäkuu, silloin lähdetään varmasti sukuloimaan jne. Eihän toi meidän tyttö vielä osaa vaatiakaan mitään, mutta uskoisin että tykkää eläinpuistosta.:) Ja toki mummoista ja papoista. Ulkomaille tuskin lähdettäisiin parhaaseen kesäaikaan vaikka rahaa oliskin.
 
lomalomaloma
Olipa rasittava aloitus :( Lapsuudessani ei ollut rahaa millä mällätä, mutta joka kesäloma tehtiin jotain kivaa koko perhe yhdessä, ihan kotosalla joskus ja joskus käytiin sukuloimassa kauempana. Ihania kesiä kaikki, en parempaa olis voinut saada! :)

Ei se raha tee kesää, vaan se ihana perhe ja ystävät. Säälittää ne, jotka ei sitä huomaa.

Ja ennen kuin joku alkaa nälviä, niin näin aikuisiässä on hankittu kunnon ammatit ja duunit, eikä tarvitse penniä venyttää. Lapsi vaan vielä niin pieni, että tuskin mummolaa ja mökkiä kauemmas lähdetään tänä kesänä. Ens kesänä sitten :)
 
Rollolainen
Tivolissa ainkin käydään, ehkä käydään juhannuksen aikoihin anopin mökillä, siellä kyllä tekemistä ritää. kalastamassa käydään ja muuten vaan retkeilemässä, eihän sitä nyt KOTONA tarvitse istua koko kesä, vaika rahaa hirveästi olisiskaan.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26440097]Oma koti kullan kallis, ainakin lainarahalla ostettu. Yleensä fyrkat ei riitä mihinkään matkusteluun, ei kotimaassa eikä ulkomailla. Miksi ei voi olla kotona? Onko se jotenkin vähempiarvoinen loma kuin ostettu loma?
Pieni lapsi toki tarvitsee tekemistä, mutta sitä kun löytyy kotoa ja lähiympäristöstä aivan riittävästi. Eväsretki, onkiminen, bussiretki, leipominen, leikkipuisto....vain oma mielikuvitus on rajana. Enkä koe olevani köyhä, kun pystyn maksamaan asumiseni, laskut ja ruoat itse.[/QUOTE]

Leikkipuisto, eväsretki ja leipominen on tietysti oikein mukavaa puuhaa, mutta asioita joita ainakin toivottavasti tehdään muulloinkin kuin kesällä. Kesällä olisi kiva tehdä jotain vähän erikoisempaakin, vaikka ihan vain retki naapurikaupunkiin ja sen nähtävyyksiä katsomaan ja ravintolaan syömään. Mutta jos ei rahaa ole tuohonkaan niin eihän sille mitään voi, kyllä ne lapset pystyvät silti kesästä nauttimaan.
 
"Eija75"
No kaikilla ei ole varaa lähteä moneksi viikoksi ulkomaille. Mutta kai jokainen sentään viikon pari on omalla mökillään?
Eihän siellä mene rahaa kun ruokaan, mä ainakin nautin.
Aamiainen terassilla, auringonottoa, uimista jne kivaa..ja Halvalla!
 

Yhteistyössä