Minkälaisia taloudellisia "uhrauksia" te olette joutuneet tekemään jotta voitte hoitaa lasta vielä kotona?

  • Viestiketjun aloittaja kukkaro
  • Ensimmäinen viesti
kukkaro
Me olemme päättäneet vielä antaa (kehitysviiveisen) lapsen viettää rauhallisempia päiviä kotihoidossa (3x viikossa 4h kerho). Meillä se tarkoittaa toden. näköisesti lyhennysvapaata vuotta asuntolainassa tai sitten entistä tiukempaa tilinpitoa.
Jos joudumme ottamaan kunnallisen terapeutin rinnalle yksityisen terapeutin tuen, joudumme varmasti ottamaan jopa lisälainaa.

Tämä meille kuitenkin täysin selvää. Lapsi ei ole vielä valmis isoon päiväkotiryhmään ja vaikka pääsisi erityisryhmään on senkin koko jopa 14 lasta. Se on häiriöherkälle, vilkkaalle lapsellemme vielä liikaa (syksyllä kokeilimme 6viikkoa). Onneksi lapsen kerhossa on 8 lasta ja 4 ohjaajaa, ja lapsi saa erityistukea siellä :)

Miten teillä on ratkottu? Itse odottelemme, ettäm lääkäri kirjoittaisi vammaistukeen lääkärinlausunnon niin saisi edes kerhomaksun sillä maksettua..
 
no
Me tehtiin aikanaan sellainen uhraus, että muutettiin kaupungista maalle, jotta saatiin edullisempi asunto. Laskettiin, että pystytään maksamaan lainaa, vaikka minä olisin kotihoidontuella. Eikä olla kaduttu.
 
vieras
No mies kyllä väittää että hän on ottoautomaatti nykyään ja niin varmaan onkin, ei tuolla 300e montaa kertaa käydä edes kaupassa. No hän sanoi olevansa ottoautomaatti ennenkuin se että menisin töihin. No välttääkseni moista tuntemusta, siirrän sitten enemmän kerralla omalle tililleni.
 
ei mitään... sitä kun ei ole koskaan "liikoja" ollut, niin ihan samoilla mennään. Lainaa on kyllä otettu asuntoon ja autoon lasten syntymän jälkeen, mutta on ne tulotkin kasvaneet siitä mitä ne oli kun oli vain kaksi opiskelijaa. Eli vastauksena otsikon kysymykseen ei mittään.
 
Keikkailija
Teen keikkatyöt; kaikki vk-loput ja arkena yövuoroa 2-3/kr. Tarkoittaa sitä, että seison aamupäivät silmät ristissä leikkipuiston reunalla eikä kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa ole...
 
******
Mies jäi esikoisen kanssa kotiin äitiysloman jälkeen n. vuodeksi. Tuhansien eurojen menetys palkkatuloissa. Itse jäin lyhyelle vanhempainvapaalle äitiysloman jälkeen kuopuksesta. Taas kyse tuhansien eurojen menetyksestä. Kun palasin töihin, tein lyhyempää päivää osittaisella hoitovapaalla. Se tarkoitti n. 500 euron menetystä joka kuu. Onhan näitä, turha niitä on laskea..

Kotiäitiyttä en ole edes harkinnut. Meillä kotiäitiys tarkoittaisi yli 40 000 euron menetystä vuodessa. Aika kallista lystiä ;) Olen perheen pääelättäjä ja jonkun se on leipä pöytään kannettava. Meillä työn ja perheen yhteensovittaminen onneksi sujuu hyvin kun mieskin panostaa ja ehditään olla paljon lasten kanssa.
 
Empä varmaan mitään ihmeempiä. Lasten hankkinat menee omien edelle mut eipä se mitenkään haittaa. Mitäs tässä nyt, ihan saadaan unelmakodin laina lyhennettyä ja muutenkin elettyä mukavasti. Mies on "vaan" tehtaalla eli ei saa mitään mahti palkkaa. Säästetään mitä säästöön jää.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Rahaa on vain välttämättömään (ruoka ja asuminen) ja lasten harrastuksiin. Matkat, vaatteet itselle ym. ei jää rahaa.
ja säästöillä elän minäkin, eli ostan omat vähäiset jutut säästöilläni. En kehtaisi pyytää mieheltä, joka maksaa kaiken muun (asuntolainan, laskut, suuren osan ruoasta)
 
S
Saman verran jää käteen jos menee töihin tai on kotihoidontuella,kun palkka netto n.1200e ja päivähoitomaksut ja työmatkakulut yli 500e kuussa ja kh tuki n.500e tai no jäishän tossa kai pikkusen enemmän jos töihin ois menny.Nyt kun lapset jo 4ja5 niin edelleen kotona hoidan ja iltaisin käyn töissä sen verran että käteen jää 700e.
 

Yhteistyössä