Minkälaiset hanskat 1,5 v lapselle ulos?

  • Viestiketjun aloittaja Vilusormi
  • Ensimmäinen viesti
Vilusormi
Lapsi on sormet aina jäässä. Nyt ollaan käytetty ihan perusneulos lapasia kauppamatkoilla kun ulkona oloa on max. 10 min. Kerrallaan. Ulkona on ollut säästä riippuen kurarukkaset tai sellaiset vetskarilliset (sivussa vetskari) topparukkaset säästä riippuen. Noissa hanskoissa ulkoilusta ei vain tule mitään kun pieniä peukaloita ei saa peukaloiden paikoille ja sitten lapsen energia menee hanskojen pois repimiseen ja kiukutteluun kun ei saa hankat kädessä nostettua mitään.

Tänään oltiin sitten hetki pelkillä neuloslapasilla mihin saa peukalot paikoilleen mutta lapsella on herkästi sormet ihan jääkylmät ja lapaset kastuu hetkessä vaikka nytkin oli kuuraa lukuunottamatta kuiva keli.

Olisiko jollain jotain vinkkejä? Ei raaskisi ostaa monia 30€ rukkasia jos ne jäävät sitten käyttämättä mutta ei voida kyllä koko talvea sisälläkään viettää.
 
Vilusormi
Kiitos vinkistä :) Täytyy kokeillakin seuraavaksi tuota kahdet ohuet lapaset päällekäin taktiikkaa.

Mietin myös, että onkohan sellaiset merinovilla lapaset oikeasti paljonkin lämpöisemmät kuin tavalliset neulos lapaset jos sellaiset laittaisi alle. Sellaisia ei ole kotona mutta jos tuo kahdet ohuet lapaset toimii niin täytyy varmaan käydä sellaiset ostamassa.
 
xsxs
Meillä vajaa 2-veellä on käytössä pari vuotta vanhat isoveljeltä perityt Reiman talvirukkaset. Ovat aikoinaan olleet tosi lämpimät mutta nyt kuluneet. Ovat kyllä hyvät näille keleille mutta eivät riitä enää talvella (kaapissa odottaa uudet vastaavat hanskat kunnon pakkasia). Meillä on myös tuollaiset vetoketjulliset rukkaset, joita käytettiin viime talvena. Pari päivää sitten lapsi halusi niitä kokeilla ja huomasin että olivat paljon hankalammat pukea ja lapselle epämukavammat pitää kuin nuo "tavalliset" rukkaset. Mitä jos kävisitte kaupassa sovittamassa rukkasia? Kyllä sen varmaan pukiessa huomaa, ovatko hankalat pukea ja pitää.
 
Rukkaset on välillä tosi hankalat pienillä, meillä 1v10kk:n kanssakin on vaikea löytää aina peukaloa paikalleen ja sitten alkaa se rukkasten pois repiminen...

Tähän mennessä parhaaksi on todettu kunnon villaiset itseneulotut tumput, tarvittaessa sitten kurarukkasta päälle. Villainen on huomattavasti lämpimämpi kuin joku kaupan "tavallinen" neulosversio.
 
akava
Talvi on tulossa niin kyllähän niitä rukkasia vaan pitäisi lapsen tottua pitämään. Turha totuttaa lapasiin. Ei niillä talvella tarkene ulkoilla ja lumi tarttuu kiinni. Ja minusta pienelle parhaat ne reiman vetoketjulliset lyhyempi vartiset rukkaset.
 

Yhteistyössä