Meillä ollaan maalaisia ja minä olen lievästi ylipainoinen, mies ei liho vaikka mitä söisi ja lapset ovat erinomaisen sopusuhtaisia, mieluummin hiukan alapainoisia, mutta normaalin rajoissa tähän asti.
Leipää syödään joka aterialla ja mikään muu ei tulisi mieleenkään. Leipä täydentää ateriat, siitä saa vaivattomasti monen kaipaamaa kuitua ja lisäksi varaamalla leivän päälle kurkkusiivuja, tomaattia ja salaatinlehtiä saan joka ruokailulla salakuljetettua niiden tunnetusti nirsojen esiteinien ruokavalioon kasviksia.
Lisäksi leipä on se osa ateriasta, jolla lapset kompensoivat sen, että ihan jokainen ruoka ei osu makuhermoon mutta siitä ei tarvitse maankaatonumeroa tehdä. Keskimmäinen tekee hernaripäivinä vinon pinon leipiä pienen keittoannoksensa lisäksi ja talonpojanmunakkaasta kananmunaa eroon närppiessään esikoinen syö tarjottimellisen voileipiä ihan siinä sivussa.
Piika-äiti