Minkäikäinen Muumimaailmaan?

Minä sanoisin, että 3-4v eikä yhtään aikaisemmin. Riippuu paljon lapsen luonteesta ja esim. ajomatkasta, päivärytmistä jne. Meillä edessä ensi viikolla ja mukaan lähtee 2v ja 4v. Kaksivuotiaalle saattaa tulla rankka päivä, mutta kun 4-vuotiaalle on luvattu jo pitkään. Kuopus (10kk) kyllä jää mummulaan.
 
Me oltiin tytön kanssa viime kesänä kun tytöllä oli silloin ikää just alle 2v. Tyttö on kova muumifani ja viihty tosi hyvin, ei ollu mitään ongelma, kaikki paikat tuli käytyä tarkkaan läpi ja saatiin lippujen hinnoille vastinetta kun näki kuinka tyytyväinen tyttö oli kun vihdoin pääsi muumimaailmaan. Tänä kesänä ollaan taas menossa uudestaan.
Tietenkin riippuu vähän kuinka pitkä ajomatka sinne on, meillä oli ihan sopiva matka pk-seudulta.
 
mmm
Varmaan joku kolmasluokkalainen on tuolla ylärajalla, jota vielä saa pienempien kanssa sinne raahattua mukaan. Hieman alle 1-vuotiaana ovat olleet ensimmäistä kertaa esikoista lukuunottamatta ensimmäistä kertaa, kovasti näytelmä kiinnosti jo. Ei tosin kannata lähteä ilman isompaa asiasta kiinnostunutta. Mutta 2-vuotias viihtyy jo kummasti, puhumattakaan kolmivuotiaasta. Alle kolmivuotiaathan pääsee ilmaiseksi, niinpä käytiin siellä synttäreitä edeltävänä päivänä hyödyntäen sekin etu :saint:
Rattaita suosittelen mukaan, jos joskus vähänkään on tarvetta niiden käyttöön, käveltävää tulee paljon. Vaunukansaa on paljon liikkeellä, joten kannattaa huomioda, mihin pysähtyy rattaineen, että muutkin pääsevät kulkemaan. Etenkin Nyytinpolun alkupään lautatiet ovat kapeita ja aina joku kulkee vastavirtaan. Samoin teatterissa rattaille löytyy kyllä paikkoja, ei kannata niitä suoraan kulkuaukon eteen jättää, kuten viimeksi käydessä yksi teki, ettei teatterista meinannut ulos päästä.
Jos tulee kauempaa suosittelen hotellipakettia, itsellä tuota matkaa on 15 minuuttia, joten joka kesä tulee yleensä käytyä ennen varsinaista turistikautta, jolloin on väljempää.

:eek: :eek: :eek: \|O
 
Me kävimme heinäkuun alussa ja mukana oli 2,5 ja 4-vuotiaat
lapset.Sanoisin kans, että vähintään 2-vuotias olis hyvä olla.
Meillä oli pitkä ajomatka kesti nelisen tuntia täältä pohjanmaalta.
Matka sujui hyvin ja koska perillä satoi päätimme mennä hotellille
ja vasta seuravana päivänä Muumimaahan.Rattaat meillä oli mukana,mutta ei nuorimmainen sielä paljoa viihtynyt.Hän on kyllä
tosi energinen ja kova kävelemään ja touhuamaan muutenkin.Mutta
kyllä alle kolmevuotiaalle ne on kuitenkin hyvä olla mukana.Meillä nelivuotias oli ihan haltioissaan Muumimaassa.Hän kun on ollu Muumifani varmaan jo kaksi vuotta.Kaikki riippuu tietysti aina lapsesta. Joku 2.5-vuotias ei jaksa ilman päikkäreitä ja kaikki eivät
nuku rattaissa niinkuin ei meidänkään poika ,mutta hän jaksoi hyvin
ilman päikkäreitä.Lisäksi kaikki lapset eivät ehkä ole Muumifaneja.
Ehkä ei kannata lähteä jos lapsi ei ole kiinnostunut muumeista lainkaan.
 

Yhteistyössä