Minkä kokoisia palasia teidän 10 kk vanhat syö?

  • Viestiketjun aloittaja Noppis
  • Ensimmäinen viesti
Noppis
Kun minä joudun haarukalla hiukan muusaamaan näitä 8 kk vanhoille tarkoitettuja ruokiakin, missä perunapalasia tms. Aloin miettimään, kun eilen söi Semperin 8 kk lihapullia ja vihanneksia, ja siinähän on aika isoja ne lihapullat. Siis syökö muiden 10 kk (tai 8 kk) vanhat ne lihapullat kokonaisina vai pienennättekö? Ja paljonko on hampaita?

Meillä on vasta 2 hammasta alhaalla edessä. Olen kyllä yrittänyt tarjota ruokaa muusaamatta monestikin, mutta neitillä menee aina väärään kurkkuun ja yskii niin että ruoka lentää kauas. Ei mielestäni tahallaan kranttuile, kyllä ottaa suuhun, mutta tosiaan menee väärään kurkkuun.

Mikä mättää ja onko tämä jotenkin huolestuttavaa? Vai johtuuko tämä siitä, ettei hampaita ole enempää vielä?

Moni kehitykseen liittyvä asia alkaa vaivata mieltä näin kun päivähoidon alkaminen lähestyy... että mitä lapsen "kuuluisi" osata tuossa iässä (1 v).
 
Kyllä minäkin haarukalla muussaan ne 8kk ikäisten ruuat. Ja poika siis tasan 10kk. Ainoa mikä menee muussaamatta ni on makaronia ja jauhelihakastiketta. Tuossa semperin lihapulla ateriassahan ne on valtavia ne palat, ei niitä itekkään purematta niele.. Ja minusta niissä peruna ruuissa on tosi kovia ne perunan palaset ettei niitä pelkästään kielellä kitalakeen painamalla muussiksi saa, hampaat ne tarvii.

Meidän pojalla on alhaalla 2 hammasta ja nyt ihan vasta on puhjennut 4 hammasta ylös.

Ja ei ole vielä huolestuttavaa, monet yks vuotiatkaan ei paloja vielä syö. Voi johtua myös herkästä oksentamis refleksistä. Mut kyllä ne kaikki ajan kans rupeaa sit hampaita käyttämään.

Joten ei vielä huolta :hug:
 
Noppis
No hyvä etten edes yrittänyt syöttää niitä lihapullia kokonaisena, miksi ihmeessä valmistajat tekevät sellaisia muka 8 kk vanhoille. :/ Ovat munkin mielestäni kovia ne perunapalat.

Hyvä tietää ettei tarvitse huolestua, kiitos sulle. =)
 
Mä kans alkuun muussasin pienemmäks, kun ovat aika kovia. Omatekemissä soseissa poika suostu syömään isompia paloja, kun ne oli pehmeempiä. Sormiruokana on aina syöny kovempaakin. Eikä noissa teollisten soseiden paloissa muuten töki, syö kyllä, mut pupeltaa pois... Erikoisinhokkia riisi, jota ei vieläkään tykkää syödä. Saattaa mutustaa soseen ihan nätisti, mut lopuks päryyttää ne riisit pois. :headwall: |O

Nyt oon antanu 1-3 vuotiaille tarkotettuja soseita, kun vuosikkaaks tuli... Niissä on vähän samaa ongelmaa, mut merkistä riippuen kaikkia ei tarvi muussata.

*Muoks* Pojalla puhjenneita hampaita ylhäällä neljä ja alhaalla kaks, 3 tai 4 punkemassa läpi toivottavasti lähiaikoina.
 
Meillä syödään vain omatekemiä soseita allergioiden vuoksi. Mutta vasta 10 kk ikäisenä rupes kakistelematta nielemään pienetkin kököt. Siihen asti piti olla tosi tasaista sosetta, tai muuten oksenti kaiken pois. Nyt menee haarukalla hyvin muussatut bataatit ja kukkakaalit, jauhelihamurusille kakistelee vieläkin. Ikää kohta 11 kk.
 
Meillä 10 kk poika syö paloja tosi hyvin. Täytyy oikein ihmetellä kun ei esikoinenkaan noin pienenä esim. makaroneja "muussaamatta" syönyt vaikka aika hyvä onkin ollut syömään. Hampaita pojalla on seitsemän. Makaronit menee tosiaan kokonaisina ja esim. peruna ja meloni niin isoina paloina kun vaan suuhun mahtuu.
 
minä en muussaa ruokaa pienemmäksi. tyttö nyt 9kk ja kuukauden syönyt noita 8kk soseita ja hyvin on aina mennyt ilman muussaamista. hampaita tytöllä on kuusi kpl, mutta en usko noiden hampaiden vaikuttavan kovinkaan paljon, ne ovat vain edessä eikä tyttö etuhampailla ruokaa pureskele.
 
Poika 9,5kk syö paloja vaihtelevalla menestyksellä. Tänään meilläkin ihmeteltiin niiden lihapullien "jättimäistä" kokoa. Noin puolikkaan sellaisen mutusteli kerrallaan. Välillä ei pienetkään palat kelpaa vaan ne pitää sylkeä pois inhonväristysten kera :) Tosin tällä hetkellä näyttäisi olevan sellainen vaihe päällä että kun se kaikkein pahin nälkä saadaan taltutettua, eli siis noin kolmen lusikallisen jälkeen, täytyy loppu ruoka päristellä ja sylkeä pois :headwall:

Ja hampaita siis 8.
 
Meillä on 10 kk iässä syönyt jo isoja paloja, hedelmiä ja keitettyä perunaa, kananmunaa, pannaria ym. mitä aikuisetkin syö on poika halunnut haukata kanssa. Tosin saipa tuo murennettua koiran kuivaruokanappuloitakin suussaan ennenkuin oli yhtään hammasta kun en huomannut :whistle: Ja banaania haukkaa suoraan isoina haukkuina. Nut on 3 hammasta ja ikää 11 kk. Se on niin yksilökohtaista!
 
Meillä 2 hammasta alhaalla ja 2 ylös tulossa ja kokonainen kirsikkatomaatti menee suuhun kerrallla, jonkun aikaa sitä jauhaa ja sitten sylkee kuoret pois... =)
Pureskeltavaa pitää olla, 6kk purkkimössöt eivät ole tälle oikein kelvanneet koskaan.
Ikää 9kk.
 
Meillä poika 10kk ja nyt vasta tuli alas eka hammas, se on vieläkin tosi pieni :D Me ei olla ikinä pilkottu/soseutettu mitään purkkiruokia ja hyvin on mennyt isommatkin palat. Poika on syönyt jo pitkän aikaa leipää ja maissinaksuja, banaania, porkkanaa, omenaa yms. vaikka ei ole ollut hampaita ollenkaan. Eli hyvin mussuttaa pelkillä ikenilläkin.
 
Helpottava lukea, että ei tosiaan muillakaan mene ne 8 kk ruoat sellaisenaan alas. Ihmeteltiinkin hieman, että miten muka yhtä-äkkiä soseen jälkeen voidaan alkaa syödä kokonaisia riisejä ja kovia kasvispaloja.
Meidän ukko 9 kk valuttaa riisit ja isot palat pois lähes kaikista, banaani ja kalapalat menee suurimpina paloina. Sormiruokana herneet, maissit ja paloitellut kirsikat ja mansikat on mennyt. Samoin leivästä järsii paloja.
Eli jokun noissa joissakin 8 kk kaupan ruoissa tökkii. Hampaita on 4 ylhäällä ja 2 alhaalla.
 
Meillä eka lapsi oikea sihtikurkku. Vieläkin joutuu jotain ruokia tilsaamaan, mutta pienenä kyllä yksi vuotiaanakin joutui tilsaamaan kököt ruuasta. Että ei mitään hätää (niin tyttö jo 4-v). Kakkoselle menee nyt jo isommat palat, ei tosin ne semperin lihapullat :eek: on kumman isoja munkin mielestä näin pienille.
 
en usko että se on niistä palojen koosta kiinni vaan siitä miten pahoja ne kaupan valmis ruuat on ja se sitten käy pikkuisia yököttämään. meillä poika syöny 7kk iästä samaa ruokaa kun muu perhe koska ei suostunut syömään purkkiruokia tai jos sai ujutettua lusikallisen purkkiruokaa suuhun tuli samantien oksennus....
 
Aku
Meidän tytöllä riippu vähän siitä onko ruoka mieleistä vai ei.Esim. pastaruuat menee sellasenaan,mutta esim. kalaruuat joista ei oikeen tykkää niin pitää laitttaa ihan sileeks niin sit saa menemään.
 
Onko muita ohjeistettu "pakkosyöttämään" paloja, jotta puhe kehittyisi. Meille suositeltiin näitä paloja niin kovasti 8 kk neuvolassa, että oppii aikanaan puhumaan ilman häiriöitä. Siten ollaan kovasti yritetty keksiä paloja joita ukko vois suussaan pyöritellä.
 

Yhteistyössä