Minkä kokoinen toppapuku?

Hei, hieman tuottaa ongelmaa, kun pitäisi hankkia pojalle talveksi toppapuku =) Ikää tällä hetkellä hieman reilut 6 kk (maaliskuun alussa täyttää vuoden) ja pituutta 70cm. Kyseessä ensimmäinen lapsi, joten ei ole oikein kokemusta, mikä mahtuu mitenkin pitkään =) Eli mitä suosittelette 74cm vai 80cm? Olen kokeillut muutamaan pukua ja tällä hetkellä poika näyttää hukkuvan tuohon 80cm pukuun, mutta sopiiko 74cm koko talven?
 
Itse ostaisin ennemmin tuon 80cm,koska lahkeita ja hihojahan voi kääntää =) On sitten sitä kasvunvaraa,koska meillä poika kasvoi alle vuoden ikäisenä parhaillaan jopa 4cm kuussa!! Myös pikkusiskolle on ostettu hieman reilumpia pukuja ja hihat ja lahkeet on käännetty..
 
Meitin tyttö oli pitkä jo syntyessään ja nyt 10kk iässä varmaan n. 78cm (neuvola huomenna, 8kk iässä oli 75,8cm). Kokeilin juuri viime viikolla kela-pakkauksen toppapukua ja se oli vielä sopiva, ihmettelin kyllä, sehän piti olla kokoa 70!? Se villapuku ei ollu vielä siellä välissä..

Haalarit tuntuu jotenkin hankalilta pukea ja kerkesin jo muutama viikko sitten ostaa uutena 2-osaisen puvun kokoa 86. Kokeillessa se ei ollut niin ison tuntunen plikan päällä kun vois aatella. Saapi nähdä josko menee sitten vielä alkutalvesta vuoden päästä, tuskinpa.
 
janika77
Hei Ansku72, onko teillä v2006 vai v2007 äitiyspakkaus? V2006 äitiyspakkauksessa oli sellainen sini-vihreä toppahaalari, olisko sen koko ollut jotain 70-80cm. Luulisin, että se olisi teille ensi talvena aika sopiva. Ja kun lapsukainen ei varmaankaan vielä ainakaan alkutalvesta tarvitse kosteussuojattua, niin toi äp:n haalari olis varmaan just hyvä. Keväällähän voi sitten ostaa sellaisen ohuemman välikaushaalarin ja laittaa sinne alle villavaatetta tai fleeceä, niin pärjää, jos ei ole hirmu kylmä. Ja sit jos ostaa vähän reilumman välikausihaalarin, niin sillä pärjää taas ensi syksynkin.
 
Ota huomioon että talvivaatteet voivat olla reilummin mitoitettuja kuin muut vaatteet, siis että ovat ns. isompia kuin niiden pitäisi. Meidän tyttö oli pari viikkoa sitten 3kk neuvolassa 63,5cm pitkä ja ostin hänelle 68cm toppapuvun ja se on ihan järettömän iso. Siis varmaan kymmenen senttiä liian pitkät lahkeet ja muutenkin tosi reilu (mahtuu varmaan kolmet villavaatteeta alle :D ). Tosin eihän sitä vielä käytetä mutta voin kuvitella että jos oisin ostanu 74cm puvun niin se olis ollu ihan liian iso (jos liian väljää niin tulee kylmä).
 
meillä tyttö kohta 9kk ja kaapissa on 74cm toppis. kokeiltu on isommallekin vauvalle ja hänellekin oli vielä reilu joten uskon meidän pärjäävän tuolla puvulla. meillä tosin kaapissa isoveljen vanha kauhtunut sitten varalle jos kasvupyrähdys tulee...

ja kokoa nyt n. 70cm ja 8kg
 
meillä poika reilu 9kk ja talvipuku on kokoa 86cm,ja nyt syyspukuja on ollut kaksi käytössä,toinen 80cm ja toinen 86cm,80cm on siinä ja siinä ja 86cm hieman reilu... Meneepähän 86cm talvihaalari sitten ainakin koko talven!

Jos jollain on tarvetta lassien 74cm talvihaalarille,väriltään tummansininen ja yläosassa nallen kuvia,ollut yhdellä pojalla,ei kulumia,on kuin uusi ja maksoi uutena 55euroa nyt voisin haluta siitä n.20euroa,mutta hinnasta voi tietysti sopia+postikulut jos sen postitan...

Löytyy myös 2004 äippäpakkauksen lila haalari,hattu,tumput ja töppöset jos jotain kiinostaa...

pistä y-viestiä jos olet kiinostunut jommasta kummasta tai vaikka molemmista!
 
Suuri osa puvuista on kyllä TOSI reilun kokoisia.
Mä ostin 74cm pitkälle pojalle 80-centtisen puvun ja ehkä vähän kaduttaa, sillä on ihan tajuttoman iso. Muut vaatteet ovat osin jo 80-senttisiä, mutta tuo puku on todella reilua mitoitusta (lassietec). Ostin sit myös saman merkkisen välikausipuvun, ja sen otin onneksi kokoa 74 (poika huom 74cm pitkä) ja sekin on reilu. Isommalla puvulla ei olisi liikkumisesta ja leikkimisestä tullut mitään.
Minusta rajansa myös kasvunvaralla. Sovittamalla selviää =)
 
Hei

Mä ostin pojallemme 80 senttisen haalarin ja ikää on joulukuun lopussa vuosi. Reiman sivuilta kävin kattoon niin vuoden ikäselle sopii 80 senttinen joten ostaisin sen ettei tuu maaliskuussa yllätyksii.. =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja taataa:
Hei

Mä ostin pojallemme 80 senttisen haalarin ja ikää on joulukuun lopussa vuosi. Reiman sivuilta kävin kattoon niin vuoden ikäselle sopii 80 senttinen joten ostaisin sen ettei tuu maaliskuussa yllätyksii.. =)
Reiman puvut ovat reilua kokoa, kuten monet muutkin. Meillä nyt 2½v pojalla oli viime talven Legon puku kokoa 86, Reiman 92 oli reilu ja nyt ostin Remin kokoa 98. Tänään kokeilin ja myös nuo pienemmät meni vielä, tosin keväällä tilanne on varmaan eri ja silloin ei enää talvihaalaria olisi löytynyt, joten on hyvä olla jemmassa reilumpikin :)

Eli 1-vuotiaalle koko 74 on hyvä, 80 on kyllä reilu, mutta jos lapsi ei vielä kävele ei tuo reiluus haittaa.
 
Meidän tyttö oli 10kk ikäisenä n. 72cm. Hänelle on kaapissa toppahaalari kokoa 74cm. Tuo haalari on Reimatecin eli se on reilu ja uskon sen menevän koko talven.
Vauvan isosisko on 3v/91cm ja hänelle menee vallan mainiosti Reimatecin 92cm haalari.
Reimalla ainakin on se ajatus, että esim. 74cm haalari menee siihen saakka kunnes lapsi on 80cm. Seuraava koko menee 86cm pituiseksi jne.
 

Yhteistyössä