Minkä ikäsenä yhtiin päikkäreihin?

meillä jannu itse siirtyi noin 1v iässä yksiin mutta välillä ottaa vielä kahdetkin unet!

kannattaa antaa lapsen itse ratkaista paljonko unta tarvii, korkeintaan voit herätellä niiltä ekoilta aiemmin niin jos sit ne toiset menis paremmin...kyllä 8kk iässä viel kahdet tartteis!!
 
meillä esikoinen päätti noin 8 kk iässä siirtyä ihan yhtäkkiä kolmista päikkäreistä yksiin. siihen asti heräsi noin klo 8, ekat päikkärit siinä 10-11, sitten toiset noin 12-14 ja vielä yhdet noin 17-18. ensin jäi kokonaan pois noi iltapäikkärit. joskus nukahti aamupäivällä, mutta sitten noi päivä-päikkärit siirtyi jonnekkin 14-16 ja ne sitten suoraan vaikutti jo yöuniin. noin pari kuukautta maltoin odotella, että miten noi unet tasaantuu ittekseen, mutta edelleen tyttö vaan toisina päivinä nukkui kahdet ja toisina yhdet päikkärit. se oli hermostuttavaa aikaa kun ei voinut mitään päivämenoja suunnitella kun ei ikinä tiennyt, että miten toinen nukkuu. sitten vaan aloin väkisellä pitämään hereillä sinne 12 asti ja sitten annoin nukkua suoraan niin kauan kuin halusi eli yleensä noin 3-4 tuntia. 3 päivää meni, että aamut oli yhtä itkua ja sitten tyttö tottui siihen, että vasta 12 pääsi nukkumaan. päikkärit lyhenivät tuosta vasta nyt puolentoista vuoden iässä siten, että nyt nukkuu noin 12.30 eteenpäin jonkun puolitoista tuntia. jos nukkuu pitempään, niin se lyhentää heti seuraavan yön unia, mutta vasta aamusta eli tyttö herää sitten seuraavana aamuna aikaisemmin, jos on nukkunut enemmän päikkäreitä edellisenä päivänä.
 
Beebe
Meillä mennään sen mukaan mitä tyttö tahtoo... viikon vajaa 9kk kohdalla yhdet päikkärit useampana päïvänä putkeen. Sitä ennen kaksilla kuukausi kaksi mentiin. Tai useammilla lyhyillä, jos oli jotain erikoista menoa tms. Nytkin vielä kyllä automatkat yms. sekoittaa tuota päiväunikuviota..

Mutta yksillä siis pärjää jo. Tosin virikkeitä pitää olla sitten illalla tarpeeksi, ei nukahdakaan päikkäreille enää, mutta...

 
Meidän typy 11kk nukkuu yhdet päikkärit. Joskus saattaa ottaa pikkutorkut aamupäivällä tai illemmalla, mutta tänäänkin jaksoi sinnikkäästi koko päivän (7.30-20.30) yksillä kolmen vartin päikkäreillä! :eek:
 

Yhteistyössä