Minkä ikäisenä??

  • Viestiketjun aloittaja hennukka78
  • Ensimmäinen viesti
hennukka78
Olette aloittaneet maitotuotteiden antamisen vauvalle/lapselle??
Tiedän että suositus ois n 1v mutta monien tiedän antavan jo aikaisemminkin. =)
Meillä poitsu kohta 9kk ja on ollut "hyvä vatsainen" eli ei ole reagoinut mihinkään ruoka-aineeseen.
Imetän edelleen ja olen käyttänyt ruoan seassa tuttelia.
 
Esikoinen taisi olla sen 1v, kun lehmänmaito astui kuvioihin. Keskimmäinen oli 10kk (imetin 8kk ja sitten Tuttelia), kuopus 11kk (imetin 8kk ja siirryin Tutteliin). Aluksi sekoittelin Tuttelia ja lehmänmaitoa noin kuukauden ajan ja tarjosin enemmän jugurttia, viiliä yms. Ei masuvaivoja. Ehkä ekan viikon aikana kakka oli löysempää ja haisevampaa, mutta siitä se sitten rauhoittui. :)
 
Janni79
imeton 10kk, sitten tuttelia n. puolitoista vuotiaaksi, jogurttia ym annoin varmaan yleisten suositusten mukaan. lehmänmaitoon siirryin varovasti, puolet tuttelia, puolet kevytmaitoa ja siitä pikkuhiljaa. tutteli oli mielestäni kätevää ottaa mukaankin, kun ei tarvinnut kylmässä pitää. n. 1v9kk ei tutteli enää kelvannut.
 
Lopetin imettämisen poikani ollessa vajaat 10 kk ja annoin muutaman viikon tuttelia. Rupesin (vähän "vanhempien tätien painostuksesta") sekoitaa puolet tuttelia ja puolet maitoa.-Sanoivat että turhaan annat tollasta kallista ku tavallinenki jo kelpais!- Aluksi näytti takkuilevan hiukan niin lämmitin eka puoli pulloo tuttelia ja kaadoin kylmää maitoa sekaan, ja kuinkas ollakaan, alas meni nii et humisi!! Poika ei siis vaan halunnu jääkylmää, ku ei ollu tottunu. Näin tein pari viikkoa ja yks päivä koitin pelkkää kylmää kevytmaitoa ja siihen tuttelit jäi. Poika oli tuolloin vajaat 11 kk eikä vatsatoiminnassa koskaan ollut ongelmia. Normaalia jugurttia hän tosin oli jo syönyt/juonut jo 8 kk:sta, oikein lääkärin kehotuksesta ku siinä on paljon maitohappobakteereja!!!
 
vaahtera82
Riippuu lapsesta allergioista ym.......yksilöllistä.meillä kaikille muksuille alotettu 6-8kk iässä,ei vatsa oireita ,allergiota tai muita vastaavia.Aluksi keitin ja vähitellen kokeilin sillä lailla että tuleeko vatsaoireita...ja jos mitään oireita ei tule ni vähitellen lopettaa keittämisen voipi,ja muutaman lusikallisella esim:jogurttia voi kokeilla (gefilus lasten jogurtit ovat hyviä lapselle ja vatsaystävällisiä.:) äiti82 ;)
 

Yhteistyössä