Minkä ikäisenä vain yhdet päiväunet?

Lapsi on 10 kk ja nukkuu edelleen kolmet päikkärit. Moni tämän ikäinen tuntuu nukkuvan kahdet tai jopa vain yhdet päikkärit. Missä vaiheessa yleensä nukutaan vain yhdet päiväunet?

Yöunet meillä kuitenkin nukutaan hyvin, putkeen 10-11 tuntia. Päikkärit taas on lyhyitä, puoli tuntia yleensä tai max. 1,5 h.
 
No,
anna nukkua,kun ei yö-unia haittaa. Meillä 10kk ei enään saanut nukahtamaan toisille unille,niin ne sit jäi.Kaverilla 1½v nukkuu kahdet päikkärit,koska muuten on niin kiukkuinen,ei vaikuta hänelläkään yö-uniin.
 
"pojan äiti"
Meillä ihan samanlainen meininki!

Poika meillä nyt 1v1kk ja nukkuu edelleen kahdet päikkärit. Välillä ne molemmat ovat kahden tunnin unet. Yöt menee 19-07 lähes katkeamattomilla unilla.

Annan nukkua päivisin nuo kahdet unet niin kauan, kun ne ei vaikuta yöuniin.

Meillä taitaa vaan olla unelias poika :)
 
Meilläkin tyttö nukkui 10kuukautisena kolmet päiväunet, sitten vähensi itse yhdet pois ja lopulta ne toisetkin. Yhden vuoden iässä nukkui siis enää yhdet, eli tosi nopeasti väheni päiväunet. Meillä oli päiväunet kans tosi lyhyitä puolesta tunnista 1,5tuntiin. Yhdet ovat sitten olleet vähintään sen 1,5tuntia. Itse pohdin myös tämän nukkumisen normaaliutta, kun yöunet olivat silloin 12tuntia, nykyään ne vaihtelevat, kun tyttökin on jo isompi.
Eli anna nukkua, mielestäni on paras mennä lapsen oman rytmin mukaan, jos ei vaikuta yöuniin.
 

Yhteistyössä