Minkä ikäisenä pyörällä ajamaan?

Meillä pyörä ostettiin esikoiselle sinä kesänä kun täytti kaks.. Olihan siinä lapsen kiva istuskella kyytissä ko äiti/isi pukkas harjanvarrella :LOL: Viime kesänä oppi sitte ihan oikeasti ajamaan (apurattaiden kanssa siis) eli ikää tällöin hiukka vajaa 3v. Ihan oikealla pikkupyörällä homma opeteltiin =)
 
kävimme juuri nyt illalla ostamassa pojalle pyörän, mutta ei todellakaan osaa sillä polkea! Ikää on vasta 1v8kk, mutta ajattelimme et mahdollisuuksien rajoissa on oppia se taito kesän aikana. Nii ja siinä on se tanko takana mistä voidaan lykkiä eteenpäin. Hyvin sujuvasti istui tuossa olkkarissa pyöränsä kyydissä ja rinkutteli kypärä päässä onnellisena pyöränsä kelloa ja huusi et pois kaikki alta, kun hiukan häntä lykin hiljaksiin eteenpäin :LOL: se on sitä vauhdin hurmaa kai jo?! Ohjaaminen kyllä sujui aika hyvin työnnellessäni häntä.

Ostimme ihan tavallisen 12" apupyörällisen Nopsan, oli tarjouksessa jotain 99 Intersportissa. Nii ja on sininen, kun siinä oli runko hiukan matalampi siitä masun alta, kuin poikien mustassa pyörässä. Oli vielä ohjaustagossa pehmusteita, kai siksi et noi pienet kaistat iskee leukansa siihen :/
 
tiipeli
2v kesänä eli viime kesänä hommattiin fillari, 12" apupyörillä. Kesä harjoiteltiin ohjaamista ja jarruttamista kun äiti työnsi vauhtia. Syksyllä sitten jaksoi muutaman metrin polkea itsekin. Pari viikkoa sitten kävin ostaa itelle pyörän, ni liikkeessä poika, nyt 2v 8kk nappasi 16" pyörän apupyörillä ja ajeli puolisen tuntia sillä kaupassa. Osasi jarruttaa ja kääntää ja väistellä tavaroita ja ihmisiä!! :eek: pikkuveli 1v harjoittelee potkumopolla ajamista, vaikka taitaisi 12":n pyörä olla vapaana....
 
Täälä myös hommattiin pojalle eka fillari viime kesänä ja silloin jäppinen oli noin about 2v 8kk. Apupyörät on pyörässä ja loppu kesästä jätkä veteli sillä fillarilla niin hienosti,että nyt tulevan kesän aikana voi varmastikkin ottaa ne apupyörät pois. Jäppinen on nyt 3v 6kk.

Pikkusiukku täälläkin sutkuttelee potkumopolla perässä...siskolla ikää 1v 4kk. :wave:
 
Meillä hommattiin kolmipyöräinen kun poika oli vajaa 2v. ja ajeli sillä kaksi kesää. Ekana kesänä oppi ohjaamaan ja toisena kesänä polkemaan. Nyt ostettiin 16" apupyörillä ja hyvin osaa ajaa sillä. Parisen kuukautta varmaan odotellaan ja ajellaan ja sitten apupyörät pois.

Jostain luin syksyllä, että jos ajelee apupyörillä liian kauan, niin se haittaa tasapainon kehittymistä. Samassa jutussa oli myös että 3-pyöräinen olisi parempi ekoihin ajoharjoituksiin, koska on tukevampi kuin apupyörällinen pyörä. Sitten apupyörällinen ja mahdollisimman pian apupyörät pois ja ajelemaan kaksipyöräisellä.
 
Meillä ei ollut kolmipyöräistä ollenkaan. Mun mielestä siinä on polkemisasento kuitenkin niin erilainen ettei välttämättä edesauta pyörällä polkemisen taitoa, polkimet kun kolmipyörässä ovat edessä.
12 tuumainen pyörä ostettiin esikoiselle, hänen ollessaan 2v5kk vanha. Häntä ei alkuun vaan napannut ollenkaan, enemmän tykkäsi kävellä, tonkia ja tutkia. Tehtiin pihalle siitä "kuntopyörä", eli takapyörän kohdalle sen verran kuoppaa, että rengas pysyy ilmassa ja voi harjoitella polkemista paikallaan. Muutaman kuukauden sisällä pyöräily jo sujui. Seuraavana kesänä jo paremmin ja noin 4,5v iässä poljettiin 16 tuumaisella ilman apupyöriä.
Toinen lapsi innostui pyöräilystä paljon varhemmin, ehkä isoveljen innoittamana. Vajaa kaksi vuotiaan alkoi polkemaan 12 tuumaisella ja nyt (2v10kk) mennään jo lujaa, et äiti juoksee vierellä. =)
 
Meillä pyörä odottaa vähän kuivempia kelejä ulkovarastossa. Poitsu on 2v2kk ja jo viime syksynä huomattiin sellasen pikkuisen kolmipyörän kans, et tuo polkemisliike on hallussa. Joten nyt kaivetaan isoveikan vanha, mutta kuin uusi, oikea pyörä apupyörillä esiin ja kokeillaan.
 
Meillä molemmat lapset ovat olleet 2v kun ovat pyöränsä alleen saaneet. Mies keksi esikolle pyörän koottuaan laittaa puhelin luettelot apupyörien alle ja sillä "kuntopyörällä" poika sitten opetteli ensin sisällä polkemaan. Onnistui sitten raskaampikin polkeminen kun vietiin pyörä ulos. Samoin tehtiin sitten tyttären kohdalla ja yhtä hienosti meni. Naapurin tyttö kun ei oivaltanut kumpaan suuntaan sitä täytyy polkea, kun molempiin suuntiin oli yhtä raskasta. :LOL: Voi sitä neidin taivastelua kun laitettiin hällekin sitten koroketta että hokasi tuon polkemisen. Ja jarruttamisen kaikki oppi siinä samalla .
 
meillä ostettiin pyörä muutama viikko sitten,neidillä ikää 2v 2kk. ei kyllä tajua vielä polkemisesta yhtään mitään =) mutta tykkää kyllä istua kyydissä kun vedetään. ihan on semmoinen tavallinen apupyörrällinen.. eiköhän sitä tämän kesän aikana opita jo polkemaan :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja onni löytyy arjesta:
Meillä ei ollut kolmipyöräistä ollenkaan. Mun mielestä siinä on polkemisasento kuitenkin niin erilainen ettei välttämättä edesauta pyörällä polkemisen taitoa, polkimet kun kolmipyörässä ovat edessä.
Ei kaikissa kolmipyöräisissä ole polkimet etupyörässä ja me hommattiin sellainen ketjuvetoinen ihan sen takia että ajoasento on heti oikea. Toisenlaista en olis edes hommannu, mutta onneksi hakemalla löyty kiva pyörä. Kannattaa muuten olla nopea, sillä ainakin liikkeistä lasten pyörät loppuu nopeasti eikä niitä tuli kauden aikana lisää. ;)
 

Yhteistyössä