Minkä ikäisenä pois pinnasängystä?

  • Viestiketjun aloittaja lpl
  • Ensimmäinen viesti
lpl
Hei, minkäikäisenä teidän lapsoset on siirrtty ns. isojen/normaaliin sänkyyn. Miten lapsenne on pysynyt tavissängyssä ja kuinka ne on nukkunut. Olisi kiva kuulla kokemuksia :)
Kiitos jo etukäteen jos joku viittii vastailla.
 
Meillä tyttö oli 1v 9kk, kun siirtyi "isojen tyttöjen" sänkyyn. Pari iltaa oli vähän huonompia, mutta hyvin oppi siellä nukkumaan. Uni on ollut ihan samanlaista kuin pinniksessäkin. Huonommat yöt johtuneet sitten normaaleista kehitysvaiheista enemmin kuin sängystä.
 
"-p-"
Meillä siirtyi melko tasan 2v. Sitä ennen oli paljon muutoksia (muutto, päiväkodinvaihto jne.), joten en aiemmin viitsinyt siirtää. Pari-kolme päivää oli uusi sänky pinniksen vieressä, ja sitten poika päätti itse mennä uuteen sänkyyn nukkumaan. Ihan samalla tavalla nukahtaa kuin ennenkin, eikä öisin haahuile. Jos herää, niin huutelee sängystä, jonne käydään rauhoittamaan uudelleen unille. Aamulla käppäilee sitten herättyään meidän makkariin. Eli ei mitään erityisiä ongelmia tullut meillä siirtymisestä.
 
1v9kk siirtyi kun ei pysyny enää laitojen takana. 2 ekaa yötä meni hyvin ja oli ylpeä isojen sängystä. Sitten se keksi että siitä pääsee pois tosi helpolla....Sitä riemua kestikin sitte varmaan vuoden kovimmillaan.
 
SV
Meillä siirtyi esikoinen 1 v 7 kk iässä. Meni alusta asti hyvin, alkuun oli patja sängyn vierellä lattialla, kerran muistaakseni putosi sängystä ekoina päivinä, sen jälkeen ei. Ei alkanut vaellella yöllä vanhempien sänkyyn tai muuallekaan. Alussa nukuttaessa välillä piti vähän pitää kädestä tms, koska olisi muuten lähtenyt pois sängystä. Mutta olen muutenkin ollut aina samassa huoneessa nukahtamiseen asti, joten ei tuonut paljon muutosta siihen.

Nuorempi on nyt pari kk yli tuon iän ja vielä pinnasängyssä. On sen verran liikkuvainen tapaus, että pelkään menevän nukkumaanmenon ihan hulinaksi, jos pääsee sängystä kapuamaan pois. Varmaan 2 v viimeistään kyllä siirrämme normisänkyyn, tuli mitä tuli :)
 
kaksi pojua
meillä molemmat nukkuneet pinniksessä melkein 2,5 v asti. silloin vasta hoksasivat lähteä kiipeämään yli (molemmilla on kyllä motoriikan viivettä). nuoremman, joka on nyt vajaa 4v, on tapeltu sängyssä pysymisestä melkein siitä lähtien kun siirtyi tavissänkyyn....
 
"vieras"
Meillä lapsi oli 1v10kk kun siirtyi pois pinniksestä ja siitä alkoikin kahden vuoden nukkumaan meno show.. kohta lapsi 5v ja nykyään menee kiltisti nukkumaan. Nuorempi on nyt 1v6kk ja saa nukkua pinniksessä niin kauan kun sinne mahtuu taikka ei koita sieltä kiipeä
 
Meillä keskimmäinen muutti lasten sänkyyn aika tasan 1v ja melko hyvin siellä pysyikin. Nuorimmainen on nyt 2v 3kk ja vielä saa nukkua pitkään pinnasängyssä. Pariin otteeseen kokeiltu isompaan sänkyyn, mutta on niin mahotonta kimpoilua että antaapa olla vaan. Riippuu siis niin paljon lapsesta...
 
kaksi pojua
Ja meillä ei vaelellu öisin mutta nukahtaminen oli helvettiä karkailun takia.
meillä tuo nyt vajaa 4v ei pysy sängyssä, ei ollenkaan.

meillä taas on vaelleltu. tai siis tuo samainen vielä joskus keväällä heräsi öisin ja tepsutteli meidän huoneen ja lasten huoneen väliä useita kertoja. kantoi kirjoja, autoja joskus kasapäin. peittonsa, tyynynsä ja unikaverinsa tietty myös. oli kiva aamulla herätä etukuormaaja selän alla. :D no se oli sinänsä vaaratonta etti jaksettu puuttua, kun ei olisi syntynyt kuin karmea huuto. aikansa tepsutteli ja sitten tuli meidän väliin nukkumaan. onneksi tuo on nyt ohi, nyt enää herää kerran joka yö ja tepsuttaa meidän väliin.
 
Meillä 1v 4kk siirty pois pinniksestä tulevan vauvankin takia. Muita ongelmia ei ole ollut, kuin nyt alkanut kerran yössä tulemaan meidän sänkyyn ja tuntuu luulevan et on aamu eikä nukahda sit enää jossei vie heti takaisin omaan sänkyyn.
Vauveli nukkuu meen sängyssä ja oon vähän pelännyt et jos poika menee sen päälle, mut hienosti osaa kyll varoa.
 
vieras joka pieras
Meillä pian 3vuotta täyttävä pinniksessä. Ei mahdu meidän makkariin lastensänky. Laita on alhaalla että pääsee kiipeämään yli. Kesällä varmaan remontoidaan makuuhuone meille toiselle puolen taloa ja sinne mahtuu lastensänkykin jos päädytään siihen että lapsi nukkuu edelleen huoneessamme.
Vanhemmat lapset olleet myös kolmivuotiaiksi pinniksissä :)
 
"Anne"
About 3vee paikkeilla. Ei ollut kiirettä mutta hommattiin jatkettava jo kuukausia aikaisemmin. Alkuu lapsi kokeili mutta kiipesi takaisin pinnikseen ennen nukahtamista tai kesken yötä.
Sitten jossain vaiheessa alkoi nukkumaan kokonaan jatkettavassa ja purettiin pinnis pois. Ei ollut mitään ongelmia missään vaiheessa.
 

Yhteistyössä