Minkä ikäiselle tyyny?

Olen kuullut semmoisen jutun.. että kun lapsi alkaa pistämään käden pään alle niin se alkaa viitata tyynyn tarpeeseen. Muuten onkin hyvä jos lapsi kuulemma pystyisi olemaan mahdollisimman pitkään ilman tyynyä, mutta tuohon en ole aivan varma onko hyvä juttu vai ei?
 
Meillä hankittiin tyyny jo 9-kuiselle lääkärin suosituksesta (pulauttelu, kurkunpääntulehdus..). Ostettiin Jyskistä lasten tyyny jonka täytemäärää saa säädeltyä. Otettin alkuun noin puolet täytteestä pois ja ollaan sitä pikkuhiljaa lisäilty. Poika nyt 1v 4 kk ja nukkuu kyllä pää tyynyllä.
 
Jaa, meillä on kyllä ollut tyyny aina. Ensin vauvana ihan vaan ohuesta tikkikankaasta kaksinkerroin ommeltu ja n. 8kk ohut lastentyyny. Kaikilla kolmella. Nuorin nyt 1,5v ja nukkuu littanalla aikuisten tyynyllä. Lisäksi hengitysjuttujen takia patjan alla 1 littana tyyny että pääpuoli on vähän korkeammalla. Koululaisilla onkin sitten samanlaiset tyynyt ku meillä. Eikä ainakaan isommilla ole ollut mitään ongelmia tyynynkäytöstä.
 
Vielä ei oo neidillä tyynyä käytössä, ikää lauantaina 1v 6kk....pää ei yksinkertaisesti vielä pysy tyynyllä ja neiti tekee välillä muutenkin peitoista, lakanoista ja vilteistä sen päiväsiä kasoja sänkyyn, että ei sinne enää tyynyä kaivata :D
 
meillä toi nukkuminen nii levotonta et välillä ollaan pää jalkopäässä...mut pienempi nukkuu ohuella tyynyllä ja isommalla littana ns. aikuisten tyyny jonka pölli multa...hyvin uni maistuu oli tyyny tai ei :LOL:
 

Yhteistyössä