Lapselle avattiin tili nimenantojuhlien jälkeen, koska silloin hän sai ensimmäiset rahalahjansa. Kaikki lahjarahat - joita tuli eniten ekan parin vuoden aikana - on talletettu suoraan tilille. Lisäksi olen ihan viime aikoina, kun tulotaso on parantunut, siirtänyt tilille n. 30 e kuukaudessa ylimääistä säästöön.
Olen itse lapsuudesta oppinut, että lahjarahat ovat lapsen (silloin minun) omia, ja että osalla voi toki ostaa jotain mutta osan voi säästää. Olen käyttänyt ja hallinnoinut omaa tiliäni ala-asteelta asti. Ikää en tarkkaan muista, mutta varmaan 10 ikävuodesta ylöspäin. Visa Electronin sain sitten kun se oli mahdollista, olisko tuolloin ollut 12-vuotiaana. Hyvin pysyi rahat säästössä ja säästöt karttuivat teini-iässä kesätyötienesteillä. Tosin tämä on lapsesta riippuvainen asia, joten luonne-erot ja taipumukset otetaan kyllä huomioon siinä vaiheessa, kun lapselle tehdään käyttötili. Ehkäpä siinä vaiheessa on viisaampaa siirtää se jokunen tuhat kertynyttä pääomaa esim. määräaikaiselle säästötilille tai rahastoihin.
Kertaakaan ei sellaista tilannetta ole tullut, että tililtä olisi kummankaan vanhemman tarvinnut rahaa nostaa, vaikka tässä välissä ollaan erottukin ja taloudellinen tilanne on ollut heikompi. Suurituloisia emme myöskään kumpikaan ole. Meillä molemmilla näkyy verkkopankissa myös lapsen tilin tiedot.