MINKÄ IKÄISELLE KENGÄT?

Me ostettiin ensikengät nyt kun poika 10kk ja alkoi tuettuna ottamaan askelia. Ei nyt tietenkään pidetä niitä koko aikaa jalassa, mutta sillon tällön. Kun ollaan pihalla. Vaippalaatikkoa hän käyttää tukena ja sen kanssa liikkuu, niin aina välillä laitetaan ne kengät jalkaan. Että tottuisi niihin. Ei kylläkään välitä niistä jalassa, mutta niitä on kiva maistella :LOL:
 
Öö, meillä on kengät ollut tällä kakkosella jo noin puolivuotiaasta lähtien, mutta.. no joo, tarpeelliset ne ovat vasta nyt kun (10kk ) tytsy seisoo ja ottaa askeliakin. Mutta kun tuotiin tuliaisina niiiin ihania tennareita jenkeistä, etteihän niitä voinut kaappiin jättää! :eek:


Ja kyllä, kenkien maistelu kuuluu asiaan! :D
 
Me ostettiin pojalle kunnolliset ensiaskelkengät pojan ollessa tasan 8kk. Nousi silloin tukea vasten ja otti harvakseltaan muutamia askeleita. Nyt himpun vajaan 9kk ja kävelee aika sujuvasti tuen kanssa. Kenkiä käytetään ainoastaan ulkona, sisällä sitten tepastelee paljainjaloin tai sukkasilleen.
 
esikoiselle ostettiin kunnolliset ensiaskelkengät pojan ollessa 11kk kun vasta tuolloin rupes nousemaan tukea vasten ja ulkona ollessa vain niitä käytettiin. poika oppi kävelemään tuetta 1v2kk ikäisenä.
 
Yeb
Alkuperäinen kirjoittaja Kide:
Ihanne olisi, että lapsella olisi kahdet sisäkengät, sillä kasvuiässä jalat hikoilevat paljon. Kenkiä tulisi vuorotella parin tunnin välein, jotta jalat pysyisivät kuivina ja kengät pääsisivät tuulettumaan ja kuivumaan.
[/i]
Eipäs.. Ei sisällä todellakaan tarvi kenkiä :eek: Lapsen jalka kasvaa ja muotoutuu luonnollisimmin ihan vaan vaikka paljasjalkasillaan kotona. Lapselle on hyvä ostaa kunnolliset kengät (ulkoilua varten) silloin, kun hän on pääsääntöisesti jaloillaan. Tietysti ulkona on jo konttaillessakin hyvä olla jonkunlaiset suojat ettei sukat kastu ;)
 
joo en tiedä mistä toi artikkeli on helistimen sivuille eksynyt mutta ainaki mun 2-vuotiaalle aikanaan suositeltiin sisällä avojaloin kävelyä ja kenkiä ulkokäyttöön vasta kun oikeasti alkaa opetella kävelyä. kuulemma nykytietämyksen mukaan luonnollinen avojaloin kulkeminen parasta, ei mitää sisäkenkiä.
 

Yhteistyössä