Minkä ikäiselle kannettava tietokone?

  • Viestiketjun aloittaja PiHa
  • Ensimmäinen viesti
Normaalikouluissa on ollut kokeiluna luokkia, joissa jokaisella oppilaalla on oma kannettava. 5. ja 6. luokkalaisilla se on jotenkin toiminut.

Pelikoneena sillä nyt ei oo mitään merkitystä onko se kannettava vai kiinteäkone. Kannettava tietysti menee pienempään tilaan...

Monissa perheissä on useita koneita, kenen ne ovat ja miten hyvä laatuisia ne ovat, onkin sitten eri juttu ;)
 
EX-SAVONLINNA
Meillä esikoinen kolmannella luokalla eikä olla harkittu edes antaa pojalle omaa konetta! ajateltiin ensin antaa kännykkä...
Omat koneet saavta sitten kun sillä oikeesti jotain tekevät, siis muutakin kun pelaavat tai satunnasia koulutöitä.
 
MeijuKeiju
Meidän lapset tytöt 15v,12v,11v ja 8kk Pojat 7v ja 3v.
14v,12v ja 11v on yhteinen kannettava. Siis heidän omassa käytössä,vanhemmat eivät saa koskea :D
+talossa 2 tavallista tietokonetta. Kaikkien käytössä tottakai.

Ollaan kyllä aateltu toinen kone ostaa joka olisi tolle esikoiselle oma ja vanhempi olisi 14v ja 12v yhteinen.

En kyllä omaa kannettavaa 1-4 luokkalaiselle :)
 
HMM
Riippuu tietty perheen tilanteesta. Meillä varmaan toisen kannettavan osto alkaa tulla aiheelliseks kun mies vie tän koneen välillä työreissuihin ja noilla lapsillakin on omat tarpeensa. Meillä nuo lapset, 8 ja 6 vuotiaat kun käyttävät nettiäkin jo kuin vanhat tekijät. Esim. englannin kielen sanakirja on heille muodostunut tärkeäksi kuten myös kuvan käsittely (jota me vanhemmat emme vielä edes ole opetelleet). Itse käyn koneella harvakseltaan, mutta lapset ovat koneella n. puoli tuntia päivässä ja tekevät siellä lähinnä hyödyllisiä asioita. Ovat siis sitä sukupolvea jotka osaavat jo ottaa hyödyn luontevasti koneesta. Mutta sitä en kyllä välttämättä ymmärrä että pitäisi olla lapsilla omat koneet. Tai meillä se tarkottaisi samalla kahta uutta tulostintakin. Eikä kyllä meillä rahat sellaiseen riittäisi.
 
Haloo hei! Mitähän lapsenne seuraavaksi saa? Videotykin huoneeseensa? Kotiteatteri varmaan jo on? Meillä on yksi tietokone koko perheen käytössä. Jokainen käyttää vuorollaan. Oppivatpa lapset siinä samalla kärsivällisyyttä ja toisen huomioon ottamista.
 
rentunruusu harmaana
mielestäni ainakaan ala-aste ikäiset ei tarvia omaa tietokonetta saati kannettavaa! Yläaste-ikäiselle vois jo hankkia mikäli tarvetta esim. koulutöiden teossa. Muuten pitäis pärjätä perheen kanssa samalla koneella.
 
Meillä ainakin riittää yksi ja sama kone kaikille!
Mutten ymmärrä, kun joku sanoi, että jos tulee lisää koneita, niin tarvii lisää tulostimiakin! Miksi? Meillä ainakin tasan riittäisi yksi tulostin, vaikka jokaisella olisi omat lapparit. Sen tulostimenhan voi liittää mihin koneeseen vaan ja kannettavallahan ei ole edes vakipaikkaa! Eikä kaikkien varmaankaan tarvii tulostaa yhtäaikaa...
 
Meidän perheessä on aina ollut yksi yhteinen pöytäkone ja aina ollaan selvitty! Hei haloo, jotain järkeä: ala-asteelaiselle oma kannettava tietokone? EI MITÄÄN JÄRKEÄ! Lukiolaiselle ymmärrän vielä! Lukiossa kirjoitetaan paljon aineita ja tehtäviä koneella, mutta mitä ihmettä ala-asteelainen tekee omalla koneella?
 
meillä on kannettava 8 ja 9 vuotiailla sisaruksilla yhteisenä.käyttävät pelaamiseen ja tiedon etsimiseen koulutehtävien takia.meillä tuo kannettava oli ylimääräsenä niin siksi saivat sen omaan huoneeseensa ja omaan käyttöönsä.omassa käytössä on sit tää pöytäkone.
 
en kans tajua et ala-aste ikäiselle hankitaan oma kone.. eikö sen pitäisi riittää et perheen konetta saa SILLONTÄLLÖN käyttää!? vanhemmathan siinä tietty helpolla pääsee kun laps on huoneessaan pelaamas namupussinkera.. ihmekös sitten et tulee kaikkia häiriöitä, levottomuutta, ihme unia, väkivaltaisuutta ja lopulta näitä ammuskeluja jne. hohhoijaa.. pihalle ne muksut sais laittaa LEIKKIIN eikä koneelle. sori vaan tää oli mun mielip. ja oon nähnyt kyl kans lapseni ystävällä, jo eskari ikäisenä oli oma kone huonees mitä sai pelata pilvin pimein ja pikkuveljellä (3v) telkkari ja pelikone omas huonees... :kieh:
 
Minun vanhin tytär joka on 15.v, sai oman koneen rippilahjaksi, kun tyttö oli ala-asteella ja meilllä vanhemmilla oli omat tietokoneet, ala-asteella tyttö ei ollut koneella juuri ollenkaa, ylä-asteelle mentyään piti nyt päästä meseen ym.. koneella sai tyttö olla 1h-1.5h, jos oli koe, ei saanut olla koneella edellis päivänä ollenkaa sama pätee nyt, otetaan kone pois, jos on koe, tai jokin muu.. voi tuntuu lapsen kiusaamiselta, mutta pidämme sellaiset säännöt, kyllä uskomme että tyttö osaisi olla koneelta pois, no niin no..
Pleikkari&Wii-konsolit on meillä olohuoneessa ja televisiot olohuoneessa ja tv-huoneessa yläkerrassa ei ollenkaan lasten huoneissa
 
Meillä jokaisella perheenjäsenellä oma kone, mulla pöytäkone koska tartten PALJON kiintolevytilaa, miehellä läppäri ja pojalla, 8v., läppäri.
Ja se ei tarkota sitä että me päästäis jotenkin helpommalla kun on lapsella oma kone, ihan yhtäpaljon esim. ulkoilee kun muutkin ikäisensä tai leikkii.
Kännykän poika sai eskarissa, siitä syystä että saadaan poika kiinni kun kavereilla tai ulkona, helpottaa elämää huomattavasti.
 

Yhteistyössä