Milloin veit lapsesi tanssitunneille, jos rakasti tanssimista?

  • Viestiketjun aloittaja Tipu Topakka
  • Ensimmäinen viesti
Tipu Topakka
Meillä kuopus tykkää oikein "häiritsevän" paljon tanssia. Olen ajatellut, että kannattaiskohan viedä jonnekin tanssitunneille tai jotain.. On kyllä vasta vain 2,5v. Tanssii koko ajan kotona ja muualla. Saattaa kaupassakin hyvän musiikin kohdalle sattuessa vetää kunnon balettiväännön keskellä hedelmäosastoa :LOL:
 
vieras
kolmeveenä satujumppaan, jossa tanssittiin myös =) tykkäsi kovasti ja nykyään joukkuevoimistelee =) mutta en tajuu, miten nykyään aina heti pitää alkaa kilpailla... siis tyyliin 3v aloitin ja 5v jo kilpailin.. eikö mitään voi vaan harrastaa kivasti, jos lapsi tykkää?
 
Tipu Topakka
Joku lasten jumppatanssi tai satubaletti ihan vaan lapsen omaksi iloksi voisi olla kiva. Joka ilta ollaan tehty "lasten disko" huoneeseen ja neiti vetää pää märkänä :D
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Tipu Topakka:
Joku lasten jumppatanssi tai satubaletti ihan vaan lapsen omaksi iloksi voisi olla kiva. Joka ilta ollaan tehty "lasten disko" huoneeseen ja neiti vetää pää märkänä :D
kuulostaa tutulta =) ensi syksynä sitten vaan jumppaamaan =)
meillä pienempi käy kerran viikossa jumpassaan ja isompi kaksi, ja silti joka päivä/ilta kotona stereot soi ja tanssitaan ja esiinnytään..
 
Tipu Topakka
Alkuperäinen kirjoittaja bööb:
Mun mielestä kaikki 2-3 vuotiaat tykkää musiikista ja tanssimisesta..
Totta. Mutta ainakin tällä meidän kuopuksella se tanssihalu "menee överiksi". Kyllä varmaankin kaikki vanhemmat huomaa, jos lapsessa jokin piirre on erikoisen painottunut ja tällä lapsella se on tuo tanssiminen.
 
Meillä 3v poika ilmoitti viime kesänä, että haluaa tanssitunneille. Sinne hän myös pääsi ja on ollut ihan innoissaan. Nyt parin viikon päästä on eka esiintyminen ja odottaa ihan täpinöissään, että pääsee "isolle lavalle" tanssimaan.
 
meidan 4- ja 5-vuotiaat alottivat syksylla. tosin paikalliset tanssikoulut ei ole mitaan satujumppaa vaan tyton balettitunnille kaikkien pitaa pukeutua samoihin vaatteisiin hiuspantaa myoten, vanhemmille on annettu tarkat ohjeet milloin lapsen saa tuoda tunnille (ei siis 6 vaan 5 minuuttia ennen tunnin alkamista) ja TASAN kun tunti loppuu.
vanhemmille on myos maaratty tietty paikka missa saa odottaa esim sinne tunnille ei saa jaada katsomaan harjoituksia. poissa ei saa olla jne. opettajien kunnianhimo on vissiin aika korkealla kun ne haluaa jarjestaa koetansseja, koenaytoksia elokuviin seka harjotuttaa kaikki teatteriesityksiin. maksaa tamineineen (onneks pojan moderni tanssi ei vaadi erikoisvaatteita) kahdelta 700 euroa/vuosi.

joskus kun likka oli 3-v ja halus menna balettiin kokeiltiin jo silloin ja ajattelin etta baletti on joku kiva satujumppa. mentiin verkkarin paalla mutta siellakin tanssitunnilla kaikilla oli tyllihameet paalla ja Joutsenlammen mukaan ne 3-vuotiaat siella harjotteli balettia. aattelin etta jos viela vahan oottelee ennen kun noin kunnianhimoisiin kouluihin aletaan.
 
Meillä 4-v:nä aloitti. Ei ihan niin kunnianhimoista kuin edellisellä, mutta balettipuvut päällä kuitenkin kaikilla, ohjeeksi oli annettu että pastellinväriset balettipuvut, vanhemmilla on sitten annettu puvun värikin. Tunti alkaa juuri silloin kuin alkaa, mutta poissaoloista ei tarvitse sentään ilmoittaa.
 
Leitar birta - missä maassa te oikeen asutte?
Toi on aika yleinen käytäntö mun mielestä monissa balettikouluissa ulkomailla, et pitää olla samanlaiset asut. En tiedä onko Suomessa yhtään sellasta koulua (?) sillon n. 20 vuotta sitten oli jumpassa ni meilkin piti olla samanlaiset puvut kaikilla.
 
minä
Meidän likka aloitti kansantanssin nyt 4-vuotiaana. Tykkää kovasti ja tanssi on leikinomaista, mutta "liikkeitä" tulee tehtyä siis leikin varjolla. Mielestäni 2-3 -vuotias on aika pieni aloittamaan harrastuksen varsinkin, jos on jo päivät hoidossa. Kotihoidossa olevalle voisi ajatella kerran viikossa tapahtuvaa satubalettia tai vastaavaa. Ainakin täälläpäin monet ryhmät aloittavat 4-5 -vuotiailla. Osaavat jo kuunnella ohjeita. Pienemmät varmasti tykkäävät tanssia (niin meidänkin likka) mutta vielä puuttuu aika tavalla keskittymiskykyä...
 
ems
vie vain tanssi tunnille jos on mahdollista. Tuon ikäisille on satujumppaa ainakin ... jaa-a, en tiedä sen kummemmin muuta. Minun tyttö on ollut kova esiintymään pinestä pitäen. Ekaksi oli näytelmäkerhossa ja kokeillut muutakin harrastusta mutta kun täytti 17 v niin löysi itselleen sopivan flamengo (mites toi kirjotetaan?) tanssin. Kaikki harrastus muodot ei kaikille käy... kyllä oikea tapa ilmaista itseään löytyy kokeilun kautta. Kiva kun on eläväinen tyttö siellä !
 
Tipu Topakka
Ei tosiaan ole tarkotus mihinkään viedä "harrastamaan" kielikeskellä suuta, kun tanssin opettaja vetää tamburiinilla tahtia :LOL:
Riitäisi, kun saisi vähän ryhmässä tanssia ja ihan vaan leikkimielisesti. Ei tarviis olla edes mikään tanssikoulu, vaan vaikka joku leikkimielinen lasten tanssikurssi :D
 

Yhteistyössä