Milloin vauvasi on alkanut nukkumaan kokonaisia öitä?

Alkuperäinen kirjoittaja minttumaaria:
Siis eikö muilla uusien motoristen taitojen oppiminen ole sotkenut yöunia, kun tuntuu, että niin monilla nukutaan yöt heräämättä? Siis eikö teidän lapset herää kertaakaan itkemään tai jokeltelemaan niin, että tarviis mennä rauhoittelemaan? Voi teitä onnekkaita, jos ite saatte nukkua kertaakaan nousematta! Meillä alkoi yöheräilyt tosissaan, kun poika 8-kuisena oppi konttaamaan ja nousemaan istumaan ja pian myös seisomaan ja näitä hän sitten puuhailee öisinkin, edelleen vaikka on jo 10 kk. Yöllä ei syödä enää, mutta poika pitää käydä laittamassa
1-4 kertaa takaisin nukkuma-asentoon. On nukkunut muutamina öinä putkeen 8 h, mutta se on enemmän poikkeus kuin sääntö.
Ota huomioon että näihin ketjuihin vastaa yleensä ne joilla nukutaan hyvin, ei ne valvojaäitit. Kyllä muillakin heräillään =) Ja ei meilläkään aivan kokonaan öitä nukuta, eka se 7-10 tunnin pätkä ja sitten vielä pari tuntia päälle. Joskus pitää aiemmin herätä laittaan tuttia.
 
Minä voin sitten "valvojaäitinä" vastata, että 6kk asti meillä heräiltiin tunnin välein ja vain tissihörpsyt vaivutti uneen. Siitä hiljalleen syömiset vähentynyt, mutta todellakin 7-8kk paikkeilla yöt oli aika kohkaamista, milloin kolisi pää milloin jalat, poitsun harjotellessa taitojaan.
Nyt ikää plakkarissa 11kk, nukkuu yleensä 20-04 heräämättä, syö 04 ja nukkuu 6 asti, jolloin on jo pirteä kuin peipponen, mutta saattaa tissillä taintua vielä tunniksi. Edelleen on silti niitäkin öitä, että herää jo ennen neljääkin kerran-kaksi.
 
Tässä nyt on taas se, että miten määritellään kokonainen yö, mutta meidän reilu 4 kk tyttö nukkuu yleensä 10-12 h yöunet, ja herää sinä aikana 1-2 kertaa syömään, niin että ensimmäinen unipätkä on 6-8 h, eli aika hyvin tässä saa itsekin nukuttua. Toistaiseksi ollaan täysimetyksellä, kiinteät otetaan kuvioihin sitten kun tuntuu siltä ettei maito enää pelkästään piisaa (no 6 kk iässä tietysti viimeistään kuitenkin).
 
meidän poika oli 2kuukauden ikäinen, kun rupes nukkumaan 7-9t yöunia.
Nyt poika 7,5kk, ja menee 20:00aikaa nukkumaan ja herää yleensä aamulla 08:00-09:00 aikaa! Toikin on niin yksilöllistä, että miten vauva nukkuu öisin! =)
 
Meillä poika 8vkoa laittaa nukkumaan 00.30 herää klo 5.30 syömään sitte taas nukahtaa ja herää syömään klo 8.30 ja nukkuu sitte sinne klo 12 asti.. (saa tissiä muulloin, paitsi illalla hieman pulloa)

Keskimmäinen (tyttö) nyt jo 7-vuotta nukku täydet unet vasta 4 vuotiaana... nyt vetää yli 12 tunnin yöunia ja vanhin tyttö 10-v herää vieläki pari-kolme kertaa yössä juomaan vettä.. Niin no onneksi ei minun sentäs tartte vettä hakemaan ku on iso muki yöpöydällä.. :whistle: Eli kaikki ei kai nuku koskaan täysiä unia heräämättä... (hammaslääkäri ainaki mielissään tästä vedenjuonnista... 0-reikää!!)
 
tiipeli
Aloitti 1kk iässä, lopetti 3,5kk ikäisenä :eek: :kieh: nyt on kohta 5kk ja pähkäilen, aloitetaanko jo vellit...millään ei tahtois, mut ei kyllä tahtois herätä öisinkään...esikoisella ei tosin kiinteät auttanut nukkumiseen. heräilee edelleen ja on 2v. :headwall:
 
Meillä esikoinen nukkui ensimmäisen kerran 8h ilman syömisiä reilun kahden viikon iässä, eikä ole sen jälkeen heräillyt (nyt 4½v) Nuorempi nukkui ½-1h pätkiä 2v asti, sen jälkeen heräillyt "enää" pari-kolme kertaa yössä (nyt 3½v). Kolmatta odottelen ja toivon, että tämä nuorempi alkaisi nukkua yöt ennen kuin vauva syntyy, ettei tarvitsisi kahden kanssa valvoa.
 
Poika alkoi nukkua 12 tuntisia yöunia heräämättä kahden ja puolen kuukauden iässä. Nyt neljä kuukautta ja sama meno jatkuu. Katsotaan ja pidetään varpaat ja sormet ristissä ettei alkaisi kovasti enää heräillä yöaikaan. :kieh:
 
Viime yönä! Tai aamuyöstä vähän äänteli ja minä jo lähdin pulloa lämmittämään, kun yleensä niihin aikoihin on syönyt. Kun tulin keittiöstä takaisin niin poitsu oli unessa taas =)
Aamulla vasta herättiin kasin aikoihin...
ja siis ikää on hänellä viisi viikkoa.
 
Esikko n. 2 kk iässä, kuopuksesta en osaa sanoa, kun sairaalassaei herätetty syömään vaan letkutettiin öisin ja kotona herätin muutaman kerran, mutten sitten sitä herättelyä jatkanut.. Taisi olla vajaa 2kk kun itsekseen lopetti heräilyt. heräilyt muutenkin olleet n. klo 5 (n. klo 22 nukkumaan..)
 
Jos oikein muistan niin n 5kk iässä (yöpalvelut loppetettiin unikoulun kautta ja annettiin illalla tuhtia velliä), mutta ennen sitä nukkui jo tosi hyvin ja heräsi tyyliin 6 aamulla maidolle, jonka itse laskin vielä "yöksi", sen jälkeen veteli vielä 10 asti... Sen verran aamuuninen äiti :whistle:

Onpa ihanan unisia monilla ollut! Yleensä kun kuulee vain sen toisen version, kuinka heräilee öisin usein etc.
 
meillä kyllä herätään joka yö ainakin 1-2krt (poika reilu 6kk). muutama viikko sitten oppi konttaamaan ja seisomaan, sillon herättiin useimminkin...ja muitakin kausia ollut, että herätään niin, etten jaksa määriä laskea. tissiä haluaa, sitten nukahtaa (täysimetyksellä oli 6kk)...
 
Meidän vesseli alkoi noin 2,5 kk:n iässä nukkumaan ansin noin 8 tunia syömättä ja sitten on pikkuhiljaa lisääntynyt unen määrä. Nykyisin noin 11-12 tuntia. Nyt pelkällä pullolla, aluksi sai molempia.
 

Yhteistyössä