Milloin tavallista kaurapuuroa?


Minäkin aloin antamaan pojalle 5 kk:n iässä, kun kiinteitä oli maisteltu pari viikkoa. Alusta alkaen olen siis antanut ihan tavallista peruskaurapuuroa, vauvoille tarkoitettuja jauhepuuroja en ole ostanut lainkaan.
 
Meillä totuteltiin muutama vko 6½kk iässä muksun jauhe-puurolla, sillä banaani-riisipuurolla. Sen jälkeen aloin tekemään iltapuuron tavallisista kaurahiutaleista. Sauvalla vaan hienonsin ne hiutaleet. Yhä edelleen joudun hienontamaan, kun pikku-ukko sylkee suustaan "roskat". Ja ikää on nyt 9kk :heart:
 
Meille sanottiin jo 5kk neuvolassa, että voi antaa tavallista kaurapuuroa, mutta kun tuo poika on ollu niin kranttu, että tavallinen puuro on mennyt vasta nyt 8kk:n iässä. Laitan joukkoon jotain hedelmäsosetta ja nyt menee todella hyvin.
 
Alotettiin ensin riisihiutalepuuroola, mutta parin viikon-kuukauden päästä siirryttiin (eli n. 6kk iässä) tavallisen kaurapuuron pariin. Hedelmäsosetta vaan sekaan ja meillä poika tykkää siitä "kun hullu puurosta" =)
 
Meillä poika söi yhden paketin vauvapuuroa alussa 5-kuisena ja sen jälkeen aloin antamaan ihan tavan kaurapuuroa, kun vauvapuurot on niin kalliita. Ja hyvin upposi, en hienontanut hiutaleita vaan keitin veteen aika löysän puuron niin hyvin meni ja menee edelleen marjasoseen kera.
 
Äh. Ei kymmenen vuotta sitten ollutkaan mitään tuollaisia hienouksia. 4 kk ikäisenä aloitin pojalle riisihiutale puurolla ja hyvin meni. Kaurapuurokin olisi mennyt jos allergioiltaan olisi saanut sitä syödä. Mutta tuo kakkonen taas mullisti kaiken ja puurot oli laitettava soseeksi että sai edes sen kaksi teelusikallista menemään. Mutta samaa kauraahan ne tuttelin puurot kai on kun on elovenatkin. Eli kyllä saa antaa jos vain suostuu syömään karkeampaa. Ja halvemmalla pääsee jos itse tuon kaurapuuron soseuttaa. =)
 
Itse suunnittelen kans puurojen aloittmista. Pojat kohta 5kk.Ihan tavallisella puurolla aion aloittaa, mutta suosin pikahiutaleita kun ne on paljon pehmeämpiä kuin esim. eloveena. esim. aamun hyvä pikakaurahiutale on hyvä ja pehmeä. Ja sit vielä vinkiksi, että kun hiutaleet lisää veteen juuri ennen kuin vesi kiehuu, niin siitä tulee vielä pehmeämpää. ja jos vielä ongelmia, niin murskaa hiutaleet ensin pamiksella.
 
Me annettiin 4kk iästä HIPP-luomukaurapuurojauhetta (paketissa oli suositusikänä), sit siirryttiin 6kk puurojauheeseen.
Sitä annoin vähän aikaa jolloin päätin, et nyt loppuu kalliiden puurojen syönti meidän peheessä ja aloin antaa tavallista kaurapuuroa ja neljänviljan puuroa (sauvasekottimella hienonsin hiutaleet). Nyt poika 9kk ja syönyt n. kuukauden hienontamattomana tavallista puuroa. Riisihiutalepuurosta tykkää myös kovasti :) . Mäolen laittanut veden kattilaan, levy kakkoselle ja hiutaleet perään. siinä sitten hissukseen hautuu. Eikä pala pohjaan teflonkattilassa.
 
Vauvojen ei tarvi syödä kaupan valmispuuroja missään vaiheessa, paketit siellä hyllyllä on vain rahastusta :kieh:

Oikeestiko jossain neuvolassa kehoitetaan aloittamaan vauvan valmispuurolla viljat ???
Kaurapuuroa syötetty iät ja ajat ja muutamia vuosia sitten ei noita vauvapuuroja vielä edes ollut.
Jos vauvan suolisto olis kehittymätön 5kk iässä kuiduille niin kaippa silloin kaurapuuro olis kiellettyjen listalla ?
Hei camoon !
 
On vähän hassua, että moni aloittaa kaupan valmispuuroilla, vaikka niistä luulis tulevan ennemminkin vaivoja kun ne on lehmänmaitopohjaisia. Niissä on maitojauhetta kun lukee tuoteselostetta. Ja omatekemähän tehdään yleensä veteen noin pienille.
 
Me alotetaan kanssa heti vaan tavallisella kaurapuurolla, samalla tavalla kuin esikoisenkin kanssa. Eipä ole tarttenu vierottaa valmispuuroista eikä velleistä, kun niitä ei ole ikinä saanutkaan. Ja samalla saa veikalle ja itselleen aamupuuron. Tosin pitää varmaan välillä tehdä veikalle ja itselle jotain muutakin puuroa aamusin, kun ei ihan viikkoa jakseta kaurapuuroa syödä.
 
Meillä alettiin puuron syönti vauvapuuroilla kun poika ei suostunu syömään tavallisia puuroja. Nyt on vauvapuurot alkanut tökkimään (puuron syönti ollu yhtä taistelua) ja tänä aamuna annoin tavallista kaurapuuroa punaposki soseella höystettynä. Hyvin maistu =) Luulen et vikana oli se että yritin tehdä hiutalepuuron tutteliin jolloin siitä tuli pahan makuista. Eli vesipuuroo vaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja taataa:
Eli vesipuuroo vaan.
Juuri näin. Meillä nuo 7 ja 10 vuotiaat rakastavat yli kaiken edelleen tuota vesipuuroa ilman suolaa. :LOL: Ja parasta puuroa kuulemma tuli kun laitoin puolet elovenaa ja puolet kauraleseitä kokeeksi tuossa pari kuukautta sitten. Sitä on sitten pitänyt keitellä tuon tuostakin. :D
 
Tjaa. Olenkin lukenut monessa yhteydessä sellaisia ohjeita, että vauvan suolisto pitää vähitellen totuttaa kuituun. Siksi kaupan hyllyillä on vauvoille omat puurojauheet, koska niissä on vähempi kuitua. Kaurapuurossa on liikaa kuitua. Alle puolivuotiaalle aikuisten kaurapuuro on liian kuitupitoista ja aiheuttaa lähes 100-varmasti ummetuksen. Oma poika 8 kk ja olen nyt vasta alkanut antamaan aikuisten kaurapuuroa (ja sekin "laihaa") ja tähän saakka antanut kaupan vauvan valmisteita. Katsokaapa huviksenne pakkausmerkintojä, sillä 5 kk vanhoille kuitupitoisuus saa olla jopa 10-osan siitä mitä aikuiset saavat syödä. Eli ne vauvan puurojauheet kaupassa ei ole rahastusta vaan ihan vauvoille tarkoitettu. Toki jos sauvasekoittimella laittaa hiutaleet ihan jauheeksi ja desiin vettä laittaa 1-2 rkl kaurahiutale-jauhoa, niin kuitua tulee selkeästi vähemmän. Puuroa kannattaa jatkaa alkuun marja- hedelmäsoseilla, niin puuron osuus ei ole niin voimakas.

Sitä paitsi meidän aikuisten herkkuihin (nautintoaineet, pullat ja muut herkut) menee rutosti rahaa. Se on pieni raha kun investoi vauvan ruokiin. ;) :wave:
 
Kannattaa käyttää pikakaurahiutaleita ovat hienompia kuin esim. Eloveena. Meillä riisihiutalepuuro veti pojan mahan ihan kovalle, joten sitä ei ennen 1v voitu tarjoilla.

Ammuli puhuu asiaa. Meilläkin puolivuotiaana aloitettiin noilla vauvapuuroilla. Ruotsissa esim.noiden viljojen antamisen suositusikä on korkeampi.
 
Onko täällä muita joiden vauva on ollut herkkämahainen ts. kärsinyt kovista ilmavaivoista? Meillä neuvolan täti suositteli ostamaan vauvapuuroja juuri tuon herkkämahaisuuden vuoksi. Vauva nyt siis 6kk. Itse olin ajatellut aloittaa ihan tavallisella puurolla. Nyt kuitenkin ostin yhden paketin kokeeksi riisipuuroa, joka ei sisällä maitoa, gluteenia eikä sokeria. Tuo maidoton puuro oli yksi ehto kun valmiita puurojauheita etsin. Tyttö kun ei ole saanut korvikettakaan purkin purkkia noiden kovien masuvaivojen vuoksi. Ja tosiaan vauvapuurot sisältävät huomattavasti vähemmän kuitua kuin ns tavalliset puurot.
 

Yhteistyössä