Milloin pois turvakaukalosta?

Olen miettinyt samaa :wave:
meillä pian 5kk ikäinen vauva. Ei tykkää yhtään matkustaa turvakaukalossa. Olenkin kokeillut sisällä "oikeaa istuinta"..ja tykkää istuskella siinä. Mut kun en nyt muista mitkä ne suositukset oli, oisko ollut että 6kk eteenpäin vois jo vaihtaa istuinta.
 
Esikoinen oli noin 5kk. Kaukalon kiinnittäminen oli hankalaa amerikkalaisen auton superlyhyisiin vöihin, ja silti tuntui että kaukalo oli hassussa asennossa. Kakkoselle ostettiinkin jalustallinen kaukalo, ja hän istui siinä noin 8kk ikään asti.

Molemmat ovat siirtyneet Britax Freewayhyn, joka on periaatteessa hyväksytty heti vastasyntyneestä. Sen saakin ihan yhtä hyvään asentoon kuin kaukalon, ja on kuppimainen istuin.
 
Meillä lapset on ollu 5-11kk ikäisiä kun on siirretty pois, sitten kun kaukalo on alkanut reilusti tuntua ahtaalta ja pää alkaa hipoa kaukalon yläreunaa. Nelonen (8kk) siirrettiin juuri viikko pari sitten, kakkosautossa istuu edelleen kaukalossa kunnes ehditään naapurikaupunkiin istuinostoksille. Meillä ei oo tarvinnu kilosuosituksia katsella, koska jos 13kg on kaukalossa rajana, niin meidän 1v11kk saisi istua sen mukaan siinä edelleen, samoin tuo kakkonen (3v7kk) olis saanu vasta ihan hetki sitten istua siinä kun painoa on vasta 14kg. Musta parhain on kokeilla siihen isoon istuimeen, kyllä sen näkee, tai ainakin minä näen, että onko lapsi siihen sopiva vai ei, meneekö alimmat vyöt oikealta kohtaa ja onko se lapselle suojaisa istua.
 
Graco autobaby -kaukalosta jäivät vyöt lyhyiksi puolen vuoden kohdalla, mihin oli syynä kohtuullisen pitkä poika ja talvihaalari. Paino jäi vielä reippaasti alle rajojen. Vaihdoksen jälkeen on ollut käytössä Akta Graco Cosmic -turvaistuin.
 
Mietiskelen ihan samaa, et milloin siirryttäs isompaan.Poju nyt yli 8.5 kg ja ikää on 7 kk. eli kait vois jo siirtää.Meillä Gracon Cosmic myös ja siinä on hyvä se kallistus-juttu, kun nukkuu niin ei pää repsahda.Mutta haluttais kyllä vaihtaa, kun pian lähdetään reissuun ja autoon, jossa ilmastointi, ei käy tuo meidän kaukalo(vyöt ei riitä takana)ja sitten ei taas pitkää matkaa haluttais lähtee ajelee ilman sitä ilmastointia.Kaukaloon mahtuisi kyllä vielä, tosin sen rahaaminen on tuskaista, kun se ja poju painavat kuin synti :D Eli varmaan piakkoin vaihdellaan.
 
Meillä poika 7kk, ja vielä menee hyvin turvakaukaloon (Britax babysafe plus). Kaukalossa on lähes portaattomasti säädettävät turvavyöt, joten niistä ei ainakaan jää kiinni. Lisäksi istuin on aika istuvassa asenossa autossa isofixtelakassa, joten asentokin on ihan ok. Olemme näin kesällä säilyttäneet istuinta autossa, koska toi raahaaminen vaatii todellakin voimia. Ajateltiin siirtyä seuraavaan istuimeen syksyllä, kun taas täytyy olla enemmän vaatteita päällä, niin hartialinja jää varmaankin kaukalossa liian ahtaaksi.
 
Meidän neiti 11,5 kk matkustaa edelleen Britaxin Baby Safe Plus- turvakaukalossa, koska kokonsa puolesta siihen vielä mahtuu (n.73 cm ja 9,5kg) ja ihan hyvin on siinä viihtynyt. Ollaan kyllä hankkimassa pian turvaistuinta, mutta paras suoja lapsellehan tuo turvakaukalo on, joten emme ole pitäneet kiirettä ja vaihtaneet vielä istuimeen, joista ei samanlaista suojaa löydy kuin turvakaukalosta. Meille sanottiin juuri lastentarvikeliikkeessä, että niin kauan voi matkustaa turvakaukalossa, kunnes ei pää enää mahdu lapsen pituuden takia kaukalon pääsuojan sisään eli alkaa tulla sen yli.
 

Yhteistyössä