Milloin pinnasängystä pois?

Muistaakseni poika oli 1v9kk kun siirtyi pois pinnasängystä. Halusin olla varma että osaa tulla sieltä pois tippumatta, ja ensin nukkui päikkärit siinä ja pinnasängyssä yöt. Tähän asti nukkui päikkärit ulkona. Hyvin kaikki meni.
 
tantsu80
Esikoinen siirty pinniksestä jatkettavaan puoltoista vuotiaana,kun oppi kiipeemään ite pois pinniksestä. Eka laitoin päikkäreille matkikseen ja yöunille jatkettavaan,mutta tosi joutuin siirty käyttämään pelkkää jatkista.

kuopus on nyt 1v2kk ja hän nukkuu matkiksessa. Jatkis jo on,mutten aio laittaa häntä siihen vielä moneen kuukauteen. Sitten kun tulee ite pois matkiksesta alan asiaa harkita. :D

...jatkaakseni vielä...

esikoinen oli kuopuksen syntyessä 1v4kk,mutta koska kuopus uinuili ekat 3 kuukautta äitiyskopassaan,niin ei tavinnu heti pinnasänkyä eikä esikoinen tuntenu,että hänen sänkyään ois vauva vieny..<br><br>
 
Meillä poika siiirty jatkettavaan 1v2kk ikäsenä. Kerran tullu alas, ku kohelsi hereillä ollessaan. Siirrettiin ku oppi tulee mee sängystä ja sohvalta takaperin alas. Ja meille ku on tulos toi toinen ni ajateltii hyvis ajois ottaa pinnis pois käytöstä, jottei koe et vauva veis häneltä ihan kaikki tavarat.. Nyt siis nukkunu hiuka yli 3kk jatkettavassa.
 
Meillä esikko oli 2v kun siirrettiin jatkettavaan.Viihtyi ihan hyvin siihen asti pinniksessä niin en pitänyt kiirettä.Sieltä sitten huuteli aamulla ja päikkäreitten jälkeen.Ja keskimmäinen on nyt 2,5v ja yhä pinniksessä.On sen verran levottomampi tapaus nukkuessaan että en vielä "uskalla" tai halua siirtää jatkettavaan.Nukkukoon niin kauan pinniksessä kun mahtuu.Ja hänkin viihtyy siinä vielä hyvin.
 
kaksosten äiti
Rauhoittuuko teidän lapset sitten hyvin siihen jatkettavaan, siis siinä vaiheessa kun siihen on juuri siirrytty pinniksestä? Meidän kaksoset on 2v1kk ja nukkuvat pinniksissä edelleen. rauhallisimmillaankin he nukkumaan mennessä juttelevat siellä keskenään ennen nukahtamista, mutta esim. tänään oli ihan kamalaa riehumista (=leikkivät keskenään, vaihtelevat peittoja ja unileluja, heittelevät unileluja lattialle, pomppivat, nauravat... ) :headwall: Tuntuu että kaikki keinot käytin saadakseni rauhoittumaan, mutta 40 min meni ennen kuin hiljenivät. Positiivista silti, eilen meni tunti. Kerran, muutama kuukausi sitten, kokeiltiin parina iltana poistaa pari pinnaa sivusta, että itse menevät sänkyyn jne. , mutta kun suljin lastenhuoneen oven, niin lapset menivät jommankumman sänkyyn leikkimään tai karkasivat huoneesta. Ja tätä tapahtui MONTA kertaa, aina palautettiin takaisin sänkyyn ja kohta taas... :headwall: En varmaan uskalla siirtää heitä jatkettavaan ennen kouluikää. :LOL:
 
meillä esikoinen siirty jatkettavaan 8kk iässä
kakkonen 10kk iässä
kuopus 9kk iässä, kaikki siirtyivät sen takia että kiipesivät pinnasängyn laidan yli, joten jatkettava oli turvallisempi kun pudotus oli reippaasti pienempi.
Nukuttaminen vaihtelee - ihan aluksi lapset pysyivät paremmin isojen sängyssä, mutta sänkyyn totuttua piti/pitää olla vierellä lattialla ja odottaa että nukahtaa - muuten tulee pois sängystä ja huoneesta.
Kuopus on nyt 1v5kk joten ei aina usko että sänkyyn pitää jäädä kun sanotaan mutta pysyy aika hyvin vahdittuna - joskus voin vain jättää unta odottamaan ja muksu nukahtaa omia aikojaan.
 
Poikamme siirtyi jatkettavaan sänkyyn 1 v 10 kk ikäisenä. Ei vaan yksinkertaisesti enää suostunut nukkumaan pinniksessä- itki ja huusi nukkumaan mentäessä ja yritti kiivetä pois. Kun vaihdettiin jatkettavaan, uni alkoi maistumaan taas uudella tavalla eikä kiukuttelua esiinny. Muuten olin ajatellut, että saa nukkua pinniksessä vielä niin kauan kuin mahtuu, mutta poika päätti toisin!
 
noin kaksivuotiaana
Neiti oli vähän yli 2 vuotta, kun uskaltauduimme ostamaan hänelle jatkettavan sängyn. Kyllähän se huolestutti, että miten pysyy siinä koko yön, mutta on pysynyt tosi hyvin ! Vain yhden kerran on tipahtanut yöllä pehmikkeelle sängyn viereen, mutta jatkoi siinäkin uniaan sikeästi eikä herännyt kun nostin hänet takaisin sänkyyn. On tyytyväinen, kun on oma OIKEA sänky eikä mikään vauvasänky enää.. Nukahtaa kun selailee lehtiä tai lastenkirjoja, ei tarvitse nukutusta tai iltamaitoakaan enää, mutta tutti on vielä käytössä. Ikää kohta 2,5 vuotta.
 
oikeestikko sä haluisit tietää...? mun mies kuoli n.8kk sit enkä kyl ihan varmasti haluu tietää enkä muistaakkaa muuta kuin hänet sellaisena kun hän oli...eli en haluis et kukaan menis hänen hautaansa kaiveleen enkä ite kyl haluis olla paikalla...
 
ekaa en enää muista,koska hän on jo 12 v... Mut pienemmät,poju 2v 8kk siirsin pinniksestä jatkettavaan n. 4kk sitte ja ku pienempi 1v 5kk putos pienemmästä pinniksestä ja tartti isomman 1v ja 3kk siirsin hänet siihen...Tosi hyvin on nyt menny,pienempi tyytyy pinnikseen ja isompi on kiitettävän hyvin nukkunut jatkettavassa.Molemmat menee 9:n aikaan nukkuun ja juttelevat keskenään hetken kunnes jompi kumpi nukahtaa..Nyt kyl isompi on alkanut jatkettavasta ravaan eestaas ja käy kyselees et millon äiti tulee nukkuun..Mut ku tarpeeks usein vie hänet takas ja käy peittelemäs nii kyl se uni tulee... :LOL:
 

Yhteistyössä