Milloin iltapuuroa?

Vauvamme on muutaman päivän päästä 7kk ja on saanut kiinteitä kohta kuukauden.Annan kaksi kertaa päivässä ja imetän muulloin. Ei tunnu nälkäiseltä useinkaan. Kiinteitä syö 1-2 prk päivässä.Mietin tässä,koska antaisin iltapuuroa. Yöllä aion imettää vielä pitkäänkin, luultavasti, eli ei tarvi pärjätä aamuun saakka tuolla puurolla.En vain halua liian aikaisin ja nopeasti vierottaa rinnasta, kun maitohan on alle yksivuotiaan pääasiallinen ravinnonlähde.
 
Minulla on 4kk ikäinen tyttö ja ollaan syöty kiinteitä nyt kuukauden ajan. Aamupuuro,päivällä rintaa/korviketta ja perunaa vielä iltapäivällä. Iltaisin annan välillä puuroa ja maitoa, välillä pelkkää maitoa. Tyttö syö yöllä 1-3 kertaa rintaa.
Kiinteiden aloitus neuvolan neuvosta.
 
Meillä poika 5kk ja viljat aloitin noin viikko sitten, koska vauva saattoi yöllä syödä jopa 5 kertaa! Ensin annoin kauravelliä muutamana iltana ja tänään annoin sitten ihan iltapuuron. Saas nähdä vaikuttaako yöhön. Kauravellillä vauva ainakin nukkui suhteellisen hyvin ja toivon että puuro pitäisi nälkää vielä vähän pidempään.
 
Meidän neiti rupesi syömään ilta- ja aamupuuroa pari viikkoa kiinteiden aloituksesta eli noin 6kk:iässä. Kaikki maistuu tosi hyvin eikä tissi ole siitä ratkaisevasti vähemmälle jäänyt. Puppikselle tiedoksi, että puolen vuoden iästä eteenpäin maidon osuus ruokavaliosta vähenee selkeästi ja ravinto ja energia yhä enenevässä määrin tulee juuri kiinteistä ruoista. Maito on edelleen tärkeää, mutta ei riitä enää! Joten anna ihmeessä sitä puuroa. Yöt pitäisi olla jo nukkumista varten 7kk ikäisillä...
 
Minä nyt hieman poikeen alkuperäisestä kysymyksestä, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan miten saatte illalla syötettyä puuron? Meillä neiti 6,5kk ja ongelmana iltaisin on se, ettei hän jaksa väsyneenä enää keskittyä syömiseen tai edes istumiseen. Ollaan koitettu antaa puuro noin 1-1,5h ennen nukkumaan menoakin, mutta ei ole auttanut asiaa. Puuro uppoo kyllä muuten hyvin, kun olen kokeeksi antanut sitä päivällä eli siitä se ei ole kiinni. Yleensä annankin kiinteet päikkäreiden jälkeen, kun ollaan herätty, jolloin neiti on virkeä ja jaksaa keskittyä syömiseen innolla. Meillä syödään vielä 1-2krt yöllä eli tuon iltapuuron alas meneneminen olisi suotavaa. Iltavelliä ollaan kyllä nyt annettu+tissiä ennen nukkumaan menoa, mutta ei vissiin täytä vatsaa tarpeeksi, koska yöllä pitää vielä syödä.
 
Pitää vielä lisätä, että en ole itse keksinyt tuota, että äidinmaito on lapsen pääasiallinen ravinnonlähde alle yksivuotiaana. Niin lukee imetystukilistan sivuilla. Mut en nyt tietenkään sitä kiistä, etteikö pitäisi kiinteitä tarjoilla :)
 
Meillä poika (huomenna) 6kk syöny iltapuuroa varmaan pari viikkoa. Sen päälle vaipanvaihdon jälkeen iltasadunaikaan syö tissiä. Ja yöuniin ei kyllä vaikuta yhtään... Edelleen herää 3-5 kertaa yön aikana, ja melkein joka kerta tarttee saada tissiä sillonkin. Yleensä nukkuu 20.30-7.30 välillä.
 
Meillä alotettiin noin 6kk iässä iltaisin syömään puuroa. Ajatuksena oli, etä jos pojan unet siitä yöllä pikkuisen edes paranesivat, hän heräsi säännöllisesti vähintään 2 tunnin välein syömään, mutta ei ollut apua iltapuuroista tuon asian kanssa. Edelleen heräiltiin yöllä tissille noin kahden tunnin välein. Puuron määrälläkään ei tähän ollut mitään vaikutusta ja poika söi ihan kaurapuuroa.
Nyt vasta päälle 9kk ikäisnä päätettiin vierottaa poikaa yötissistä, edelleen söi noin 2 tunnin välein öisin tissiä. Vasta aktiivisen tissistä vierottamisen jälkeen poika nukkuu useamman tunnin yöllä putkeen ja herää tissille vasta aamun tunneilla. Iltapuuron määrää ei olla lisätty eikä vähennetty, joten puurolla ei tässäkään vaiheessa ole ollut merkittävää osuutta öiseen tissittelyyn.
Päivisin poika syö edelleen tissiä niinkuin yötissittelyn aikaan.

Puolenvuoden ikäinen lapsi on kykeneväinen tulemaan yön toimeen ilman tankkauksia. Mutta tässäkin on poikkeuksia.
 
Luin viime talvena Elizabeth Pantleyn unikirjan. Jopa huudatusunikoulua kannattavat unilääkärit ovat sitä mieltä, että jotkut vauvat tarvitsevat yösyöttöjä 9 kk ikään kehittyäkseen normaalisti. Ainakaan 6 kk täysimetetyiltä vauvoilta ei kyllä voida vaatia, että yösyötöt jäisivät pois kun kiinteitä vasta maistellaan.
 

Yhteistyössä