Millaista on asua rivitalossa?

en asu enää rivarissa, mutta jos ei halua omakotitalo asumiseen liittyviä piha yms. hommia niin rivitalossa kuitenkin on vähän omaa pihaa ja rauhaa kun vertaa taas kerrostaloon. Joskus lumituiskussa kun talon pihaa kolannut aamutuimaan niin on käyny mielessä rivitaloon muutto :D

 
en asu enää rivarissa, mutta jos ei halua omakotitalo asumiseen liittyviä piha yms. hommia niin rivitalossa kuitenkin on vähän omaa pihaa ja rauhaa kun vertaa taas kerrostaloon. Joskus lumituiskussa kun talon pihaa kolannut aamutuimaan niin on käyny mielessä rivitaloon muutto :D

 
hei
Meistä ihan kivaa.

Tässä taloyhtiössä on tosi isot pihat ja päätyasunto, niin omaa rauhaa riittää. Muutenkin rauhallinen taloyhtiö kivalla alueella.

Ei negatiivisia puolia. :)

Valittiin tämä, koska tilaa on hyvin, hinta oli sopiva ja sijainti myös.

Omakotitaloon muutetaan joo joskus, mutta toistaiseksi tämä sopii meidän budjettiin ja tosiaan... eipä tässä asumisesta valituksia ole. B)
 
juuh
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.05.2007 klo 20:43 piprane ema kirjoitti:
en asu enää rivarissa, mutta jos ei halua omakotitalo asumiseen liittyviä piha yms. hommia niin rivitalossa kuitenkin on vähän omaa pihaa ja rauhaa kun vertaa taas kerrostaloon. Joskus lumituiskussa kun talon pihaa kolannut aamutuimaan niin on käyny mielessä rivitaloon muutto :D
Tai sitä voi olla jopa enemmän kuin joissakin omakotitaloissa. ...täälläpäin varsinkin, kun tontit on about samankokoisia kuin talot. Meillä on rivarissa isompi piha kuin monissa omakotitaloissa tossa vieressä... :whistle:

 
Asuttiin aikasemmin rivarissa v-98-03
- siis jos sattuu ärsyttäviä naapureita,itseänsä vaan ajattelevia,joukkoon,niin se on koko taloyhtiön riesa
-meillä oli kaikki hommat talkooperiaatteella aluksi,esim.lumityötkin,ei toiminut,yhdet ja samat aina kolasivat
-kun olit omalla pihalla,olit kuitenkin kaikkien kuultavissa,nähtävissäkin
+ Pihatalkoot oli tosi kiva tapahtuma,sinne kaikki tulivat innolla,paitsi se yksi
+ oli ihana laittaa muiden puutarhaimmeisten kanssa yhteistä pihaa nätiksi
+tunnettiin kaikki toisemme,olimme sattumoisin kaikki ensiasunnon ostajia ,nuoria,bileitä yhdessä,jee
+ei tarvinut itse huoltaa juuri mitään,soitti vaan isännöitsijälle tai suoraan huoltomiehelle
+lumityövuorojen jakamisen jälkeen sai joskus lekotella rauhassa vaikka ulkona tuprutti lunta
+siis enemmän oli plussia,meidän rivari oli 7 asunnon yhtiö,ihana pikkuyhtiö,meillä oli kivaa!!!!

Poistuimme kun olimme ainoita,jotka sikisi lapsia ja sitten se nega!!!
Lapset ei oikein meidän yhtiön pihassa voineet tehdä mitään,kun joka paikka oli sit niin laitettu,ettei saanut talloa.Muutimme kahden lapsen jälkeen okt:eek:on
 
Asun rivarissa, koska tätä ostettaessa oli vähän kiire löytää asunto eikä sopivia omakotitaloja ollut keskellä talvea oikein tarjolla. Budjettikaan ei antanut myöten hankkia omaa taloa. Kaikkein parasta tässä ovat naapurit ja pahinta myös. Lapsella on kauheasti leikkikavereita ja vaikka tässä on vaan 15 asuntoa, niin tänä keväänä/kesänä tänne on tulossa tämän hetkisen tiedon mukaan kolme vauvaa (joista yksi meidän :D ). Mutta kun on vähän erakkoluonne ja ääniyliherkkäkin, niinkuin minä, niin kyllähän tällasessa reilu 25 vuotta vanhassa tiilirakenteisessa talossa ihan kaikki äänet kuuluu. Ja remontit sun muut pitää neuvotella muiden kanssa ja siinä on yhtä monta mielipidettä siitä miten asiat hodetaan kuin on asukkaitakin. Uusi omakotitalo on edelleen haaveena.
 
en oo tykänny,5 vuotta ollaan asuttu,kuun vaihteessa päästään onneksi omaan taloon =) mua vaan tökkii kun ihmiset vahtii tekemisiä,pihalla ei saa kulkee/istuu rauhassa kun aina joku tulee jotain selittää... :D
sisälläkin saa olla varovainen äänenkäytön ja puhumisen kanssa kun pihalle kuuluu kaikki äänet...ei kiva kun seinänaapuri istuu pihalla ja kuulee kaikki mitä meitin keittiössä puhutaan... :D :/
ehkä joku muu tykkää mut mä en... :/
 
Viihdytään kovasti, pieni taloyhtiö, mukavat naapurit (jutellaan jos törmätään, ei läheisemmissä väleissä) oma pieni piha suoraan yhteiseen pihaan (jossa lasten keinut yms) . Yhtiön asiat hoidetaan hyvin, lapsille kavereita...oma rauha kuitenkin vaikka naapurit seinän takana.

Ollaan asuttu kerrostaloissa, omakotitalokin oli jossain vaiheessa mutta kyllä tämä rivariasuminen sopii meille parhaiten. Paljon tietysti naapureilla merkitystä millaista on asua rivarissa..me ei tällä hetkellä haaveilla omakotitalosta, mutta eihän sitä tiedä jos joku "helmi" löytyy samaiselta alueelta joskus. =)
 
Me muutettiin rivitaloon naimisiin menon jälkeen. Ollaan asuttu jo 8 vuotta. Lapsia on syntynyt tässä ajassa 3 kappaletta ja pakko oli aloittaa omakotitalonrakennusprojekti, kun isoja rivitaloja TOSI vöhön saatavilla..

Tykätään tosi paljon asua rivitalossa, samat plussat kuin muillakin kirjottaneilla, eli vähän piha-tai muitakaan töitä. Lapsilla ystävät aina kulmilla, mukavia naapureita, seuraa kotiäidillä naapurin kotiäidistä..

Tähän jäätäis jos olis se 3mh enemmän..
 
Me asutaan rivitalossa ja tykätään. Tää on tämmönen kiva ratkasu kun on kuitenkin pikkusen tuota omaa pihaakin. Suht pieni yhtiö, 8 huoneistoa, niin kaikki tuntee toisensa. Tämä nykynen tuntuu vähän ahtaalta, muutetaan elokuussa isompaan ja sekin rivitalo. Ei juurikaan mitään negatiivista sanottavaa ole. :)
 
masi78
Me ollaan nyt 5 vuotta asuttu rivarissa jossa on 13 huoneistoa ja nyt alkaa olemaan MITTATIKKU täynnä.Suurin syy miksi myymme asuntomme on aivan liian suuri yhtiövastike ja korkeat vesimaksut,lisäksi talomme isännöitsijä ei hoida hommiaan kuuluvalla tavalla.Omaa rauhaa ei juurikaan ole vaan tuntuu että joku kyylää koko ajan tekemisistämme.Toivottavasti kaupat toteutuu lähipäivinä sillä ostajaehdokas on kovin kiinnostunut..
 
Me asutaan päätyasunnossa joten aika rauhassa saa olla.. Onhan tässä pari kyylääjää kun on kolmen rivarin taloyhtiö mutta ei ne sillai nyt niin kauheesti ärsytä, tuleehan sitä itekin joskus kyylättyä mitä ne muut puuhaa.. Huoltoyhtiö tekee lumityöt mutta ruohonleikkuu ja liputus hoidetaan itse jokainen vuorollaan. (tai se liputtaa joka muistaa..)
Ja tässä elämäntilanteessa ja rahatilanteessa vaikka haluais omakotitaloon niin ei taida olla oikein varaa.. mutta kyllä tässä ihan kiva asua on.
 
Rivariasumisessa on paljon hyviä puolia.

Itselleni ehkä suurin positiviisin tekijä, aikoinaan kun muutimme kahden alle 2-vuotiaan kanssa hissittömästä kerrostalosta rivariin oli liikkumisen helppous. Kun yhdellä oven avauksella pääsi ulos eikä tarvinnut kantaa lapsia /lasta alas rappusia.

Me asumme vuokralla, joka tuo asumiseen tietynlaista helppoutta, jos joku hajoaa tms. voi kutsua huoltomiehen, joka hoitaa (jos hoitaa tosin) asian kuntoon. Huolto hoitaa myös lumityöt (ei tosin kovin nopeasti) ja muut vastaavat työt.

Rivariasumisen sanotaan kuitenkin olevan asumisen sosiaalisesti vaikein muoto. Minulle tämä asumismuoto sopii, mutta ikävä kyllä seinänaapureillemme ei.
Rivarissa asuessakin kun täytyy kestää niitä naapureista aiheutuvia elämisen ääniä ja sitä ettei ole niin suurta yksityisyyttä kuin jos asuisi omakotitalossa.

Minä viihdyn rivarissamme muuten hyvin, mutta viihtymistä varjostaa naapuri, joka haluaa rivarin ja okt. edut.
Ja joka ei kestä sitä, että lapsiperheen elämästä voi aiheutua ääniä

\|O <br><br>
 
_granaattiomena_
Rivitalo on meiän perheelle mukava asumismuoto. Vaikka iso taloyhtiö onkin, neljän rivarin, niin silti kaikki tuntevat toisensa ja elo sujuu mutkitta. Paljon lapsiperheitä asuu yhtiössämme, lapsille on kavereita eikä kukaan valita elämisen äänistä. Muutenkaan ei äänet kuulu naapuriin kovinkaan helposti (kuulemma). Pieni oma pläntti on jokaisella omaa aluetta, mutta on myös suuri, yhteinen piha, jota hoidellaan talkoohommin. Tämä on paras vaihtoehto ainakin tällä hetkellä, myöhemmin ehkä tilanpuutteessa omakotitalo olis kiva
 
tinks
Rivarijengi, listatkaa asumisen plussia ja miinuksia.

Miksi valitsitte rivitaloasumisen??

Haaveiletko muunlaisesta asumisesta?
Kerrostalossa ei haluttu asua enää, kun siinä ei ole samanlaista rauhaa. Omakotitaloa ei haluttu, olisi liian työläs makuumme. Meillä on 120 neliön kolmio, iso takapiha, mukavan kokoinen etupiha jossa myös autopaikka. Etupihan lumityöt tekee muutamassa minuutissa, monessa omakotitalossa se olisi isompi homma. On taas mukava kun on oma takapiha, jossa on tilaa ja korkeat aidat niin ei ole naapurit koko aja kyyläämässä.
 
Mä asun lasten kanssa rivarissa. Tässä on neljä asuntoa ja hiljaista on kyllä. Seinänaapurina asuu joku 20v typy, joka hihittelee ohikulkiessaan, mutta hiljainen on, ei sieltä koskaan mitään ääntä kuulu. Sitten tossa asuu toinen lapsiperhe ja neljäntenä joku vanhempi pariskunta. Etuina iso etu ja takapiha, hiljainen talo, oma sisäänkäynti... Miinuksena nyt heti tulee mieleen ne ison pihan lumityöt näin talvella =)
 
Asuin tilapäisesti parin vuoden ajan.

Eniten tykkäsin lumitöistä! Sensijaan puutarhanhoidosta en ollut yhtään kiinnostunut.

+ oma sisäänkäynti
+ isot tavarat sai kannettua sisään ilman portaita tai hissiä
+ lapsille lumileikit omalla pihalla (paitsi jos kovin pieni piha)

- potentiaalisille ikkunan takana hiippareille maantasolla olevat asunnot ovat kiinnostavampia kuin kerrostalot
- ei yleensä avaraa näköalaa ikkunoista
 
Omakotitalon ja kerrostalon huonot puolet :D

Me asutaan rivarissa, ihan kätevää lasten kanssa kun on oma sisäänkäynti, omaa pihaa ja enemmän tilaa säilyttää fillareita, pulkkia yms.
Eikä tarvii hokea että meidän lattia on toisten katto.

Mä henk.koht kyllä pidän enemmän kerrostalossa asumisesta kun ei oo ikkunoita maantasalla, suurimmat kurat ja hiekat jää rappukäytävään eikä tarvii tehdä pihahommia.
 
"Vieras"
Me ollaan asuttu jo pariinkin kertaan rivarissa. Tykätään tosi paljon! Kokeiltiin omakotiasumistakin vanhassa talossa, mutta siellä kyllä kaipasin rivariin... Olo oli liian yksinäinen! Onneksi nyt ollaan rivarissa taas. Hyviä puolia on tuo pieni piha, lapsilla kavereita, kiva leikkipaikka pienille, meillä pururata vieressä ja metsää (hyvällä paikalla siis ollaan), lumitöitä tosi vähän (kun aura-auto hoitaa suurimman osan pihaa), lapset pääsee suoraan pihaan ja ite voi katella sisältä jos ei ehdi heti ulkoileen. Mä en keksi oikein mitään negatiivista! :) Ehkä se, että varastotilaa on tosi vähän. Ainoastaan ulkovarasto, johon ei mahdu kauheesti tavaraa. Pyörävarasto onneksi on, mihin mahtuu pyörät. Ollaan asuttu kerrostalossa, rivarissa ja omakotitalossa ja ite tykkään rivarista kaikista eniten!
 

Yhteistyössä