Millaisia läheltäpiti tilanteita teillä on sattunu lasten kanssa kotona?

  • Viestiketjun aloittaja "anna"
  • Ensimmäinen viesti
Blue
Mun tyttö oli kymmmenkuinen (ei osannut edes kävellä vielä) kun kiipesi keittiöntuolien kautta keittiönpöydälle. Siinä se napotti kontillaan kun lähdin ettimään sitä.

Poika taas hyppi sängyllä, putosi ja löi pään kaapin kulmaan. Vietettiin päivä aivotärähdystarkkailussa mutta eipä sit onneksi ollutkaan.
 
"vieras"
Kun lapsi oli vielä vauva niin anoppi laittoi sen sitteriinsä selkä meihin päin ja tuli kahville keittiöön. Katselin vain kun lapsi potki kamalasti ja ajattelin ettei viihdy kyllä yksikseen(anopin piti hoitaa lasta hetki). Menin sitten hakemaan sitä sitteristä niin oli naamapunaisena roikkumassa sitterin keskinarusta, koska anoppi ei ollut laittanut jalkoja eri väleihin vaan samaan ja lapsi oli valunut roikkumaan kaulastaan sitterin vyönaruun. Eipä anoppi saanut hoitaa lasta sen jälkeen vaan aika tarkasti on katsottu sen perään. Tämä myös miehen mielipide. Eikä tuo ole edes ainoa syy.
 
"kahden äiti"
Esikoinen (4v) on käynyt 4 kertaa ensiavussa. Rauhallisempi kuopus (pian 3v) vain 2 kertaa... Molemmilla sen verran vauhti jalassa, että kyllä pidetään tiukka kuri siitä, että saunassa istutaan paikoillaan ja pidetään kädestä, että parkkikselle mennään vain käsi kädessä, että keittiöön ei saa mennä, että kerrossängyn yläsänkyyn ja pöydille ei saa kiivetä jne. Ollaan ehkä joidenkin mielestä vauhkoja, mut ei nää tenavat enää olisi hengissä, jos annettais kaikkea tehdä.
 
"vieras"
kaikkea pientä on kolmen kanssa sattunut, mutta oikeastaan vain yksi oikea läheltäpiti-tilanne nuorimmaisen kanssa, vuosikkaana mökkisaunassa ihan ykskaks poika tökkäs päänsä vesivatiin (oli mulla sylissä ja läiskytteli vettä vadissa joka oli ylemmällä lauteella kun itse oltiin alemmalla) ja vetäs vettä henkeensä. Kyllä muuten säikäytti kun kakoi raukka ihan tosissaan ja itse ihan paniikissa.
 
No silloin, kun meidän likka alkoi vilkkaammaksi, niin hän otti jaloilla vauhtia pöydän reunasta, kun istui syöttötuolissa... keikkuminen oli KIVAA! Sain juuri ja juuri kiinni, ennen kuin kaatui syöttiksen kanssa lattialle selällään.
Toinen oli se, kun hän oppi kävelemään ja koko ajan vauhti päällä... tottakai sitä kaatuilee vähän väliä. Tällä kertaa hän kuitenkin onnistui kaatumaan niin, että löi päänsä terävään takankulmaan... juuri ja juuri silmän ohi. Toisen kerran kaatui naamalleen kovalla lattialla ja suusta valui verta, ei onneksi hampaat vahingoittuneet.
Kylässä itse asiassa pelkään enemmän, varsinkin jos heillä ei ole lapsia. Viime viikonloppuna meidän pikkuneiti kurotti pöydän reunalle, mihin oli jätetty veitsi... huh huh... Kaikkea mahdollista voi tapahtua, jos ei pidä silmällä. Likka siis 1v. 4kk.
 
"vieras"
Ei todellakaan muista lähellä piti tilanteita. Kun ei muista edes kaikkia niitä kertoja kun oikeasti sattui jotain.
Mutta tässä jotain
-poika laski pihalla potkumopolla nurmikkoa alas ja kaatu mäen alla olevalle soralle, nenän alle palkeenkieli
- poika kompastui isoon leluun ja löi pään tukipalkin (puinen) nurkkaan, tikkejä tarvittiin.
- isoveli motas pikkuveljeä muovisella kahvipannulla ja silmäkulma auki
- konttaavalla jäi sormet ulko-oven väliin kun pari vuotias isoveli paiskasi oven kiinni
- tyttö tipahti oviaukossa olevasta tangosta pää edellä lattiaan -> aivotärähdys
- tyttö kaatui pyörällä maastossa ja kypärästä huolimatta aivotärähdys
- pari vuotias meinas tipahtaa sängyltä ja mies nappasi kädestä kiinni -> ranne venähti
- Jokunen kaatuminen soralle et on jouduttu lääkärissä käymään puhdistuttamassa haavat
- 4v istui ison leluarkun reunalla ja hujahtikin sisään, löi takaraivon saranoihin ja sai tikit päähän
- 1 vuotiaalla jäi varpaat polkuauton kettingin väliin kun isoveli otti kyytiin

Tuossa nyt jotain mitä ekana tuli mieleen. Nuo tapahtuneet tässä 13 vuoden aikana kuuden lapsen kanssa.
 
5:n iskä
Poika oli kipenyt tuletusikunaan ja oli menossa ikkunalaudalle mutta sain onneksi sen takaisin sisällä, maahan oli noin 6 m.

Nuorempi poika oli saanut irroitettu pistorasiasta suojalevyn ja oli just pistämässä sormet siihen kun tulin paikalle.

Iskän sydän oli testissä molemmat kerrat varsinkin kun oli kiipenyt ikkunaan.

Laittakaa tuuletusikkunaan ketju että lapset ei vain IKINÄ vahingossakaan mahtuu läpi. Ja vikavirtarelee on tosi hyvä keksintö.
 
pikavastaus
Omille ei ole käynyt juurkaan mitään mutta päiväkodissa töissä ollessa muistan kuin eilisen päivän miten 1v lähti tulemaan kohti alamäessä, vauhti kiihtyi ja kiihtyi enkä ehtinyt ottaa kiinni vaikka vastaan juoksin... kaatui noin 5cm päähän kivestä ja kaikki kävi kuin hidastetussa filmissä. Näin jo sieluni silmin miten kaveri kaatuu otsa edellä siihen kiveen ja pää oikein kimpoaa siitä kivestä ilmaan :/ Onneksi meni ohi, Luojalle kiitos. Siitäkin.
 
"mami"
- tippui tuolista varomatta yhtään 1-vuotias. Meni tajuttomaksi, oksensi, oli tokkura ja valkoinen kun haamu.

-tyttö 3v. oli syönyt Vickiä, pyyhkiny huuliin ja suuhun ja koko vartaloon. Myrkytystietokeskuksesta sanottiin että jo teelusikallinen voi aiheuttaa kramppeja :/ Ei tullut onneksi!

Tippumisia suurin osa.. kiivetään tai hypellään, sängyltä tiputaan.
 
äiti * 3
2x lyönyt päänsä lattiaan kunnolla,molemmilla kerroilla pää auki,toisella kerralla piti mennä liimaamaan kiinni.
Taittanut nilkan kun tippui portaista.
Meinasi tukehtua ruoan palaan.
Vauvana esikko tippui sohvalta ja toisella kertaa sängystä.

Meinasin myös saada sydärin,kun miehen siskon poika kaatui syöttötuolin kanssa kovalle laattalattialle naama edellä. Onneksi ei tullut mitään vaikka pään löikin aika kovaa.
 
meilläkin
onpas monella meinannu käydä pahasti :(
Meillä on kyllä ihmeen vähän sattunu jos ajattelee että on kolme pientä lasta.. *koputtaa puuta*

Pahimmat varmaan tässä:

- 1,5 vuotias tippu portaikossa kaikki portaat alas, kyllä äiti säikähti...

-2,5 vuotias tippu laiturin päästä suoraan päälleen veteen, vaikka äiti oli vieressä. Katoin hetken ajan muualle ja poika humpsahti veteen. Äkkiä yritin kauhoa poikaa laiturilta mut en saanu ja hypäpäsin vaatteet päällä veteen. Onneksi sain heti pojan kiinni ja nostettua ylös.. vähän yski vettä mutta ei onneksi tullu vakavampaa. Kyllä siinä pikkusen säikähti sekä äiti että poika..

- Neiti tipahti joskus 10kk iässä korkealta ruokapöydältä lattialle päälleen suoraa takaraivo edellä.
Jouduttiin käyttämään ambulanssilla sairaalan seurannassa, mut onneksi ei tullu mitään!!
 
"hui"
Vajaan minuutin sisällä olis roihahtanu kunnon tulipalo, ellei sammutusta olis heti aloitettu :O Ja kyllä, lapsi laittoi hellan levyn päälle, ja uunin päällä oli palavaa tavaraa.
 
"jaahas"
Tässä taas joku tarkoittaa lasten ammetta eli vannaa, ei vaan osaa kirjoittaa suomea, missään ei myydä ammetta punkan nimellä :D
et oo vissiin kuullut, että eri puolella Suomea on eri murteita? Kyllä meilläkin päin joka ikinen puhuu ammeesta punkkana eikä minään vanneena, koskaan sanaa kuullutkaan. Mutta en vissiin osaa suomea :'D

Vauvan ollessa 2vk lähdin vaunuilemaan ekoja kertoja. Mies oli jostain syystä tietämättäni räplännyt koppaa niin, että ei ollut lukossa, joten kun tulin kotiin ja lähdin vetämään vaunuja portaiden päälle (kaksi askelmaa) kauhuissani huomasin, kuinka koppa alkaa hitaasti kääntyä ja mennä ympäri (itse vielä olin väärällä puolella, joten ei mitään mahdollisuutta ottaa kiinni). Koppa meni nurin, onneksi vauva jalat edellä ja suoja oli päällä. Ilman suojaa vauva olisi tippunut melkein metrin suoraan lattialle.. Tyyppi vaan jatkoi uniaan eikä edes herännyt. Äitillä pääsi itku.
 
"heluna"
[QUOTE="mä";23036828]en jaksa koko pitkää listaa kirjoittaa, mutta... tässä kaikista pahimmat mitä sattunut... osa eri lasten ja osa samalle sattunut...

hukuksissa vedessä, elvytyksellä henkiin
karkki kurkkuun, imulla ampparikuskit saivat elpyyn
parvisängystä pääedellä unissaan alas, raju aivotärähdys ja sairaala seuranta
pää auki pöydänkulmaan, suuri määrä verta ja liimaus sairaalassa+ aivotärähdyksen seuranta
mönkijän alle, poskessa renkaanjäljet + aivotärähdys
rintalastassa murtuma, voltin yritys epäonnistui
etusormi luutamyöden puukolla, alapuolelta jäi enää kiinni
kyynärpää murtui ilmalennossa hevosenselästä
yms. yms. lukemattomia vastaavia pienempiä juttuja, kolahduksia, tipahtamisia, haavoja...
ja uskokaa tai älkää kaikki lapset vieläkin hengissä ja aivan terveenä kaiken jäljeltä...[/QUOTE]


etkö sä oo tajunnut että niitä lapsia voi vahtiakkin joskus? ei satttuis niin paljoo!
 
esikoinen oli parivuotias, kun kauhukohtauksen aikana pinkaisi makkarista olohuoneeseen & täräytti otsansa sohvapöytään.. verta oli joka paikassa, eikun keskellä yötä päivystykseen!

myöhemmin sama neiti päätti juosta auton alle.. olimme käyneet läheisessä prismassa, tyttö
käveli vieressäni kun työnsin rattaita jossa ruokaostokset. tuttuun tapaan edessä oli tienylitys ja sanoin että "käsi äitille", tyttöpä saikin jonkun hulluuskohtauksen ja ryntäsi suoraan tielle. rattaat jäivät siihen ja alkoivat liukua kohti ajotietä, mutta miula oli mielessä vain lapsen nappaaminen sillä näin että pari autoa lähestyi. olin valmis uhraamaan rattaat & ruokatavarat, kunhan lapseni pelastuisi!!! juoksin kuin hullu ja
sain tytön kiinni, joku juoppo pysäytti sitten ne rattaat..

kerran pomppi sohvalla, kun jalka luiskahti rakoon eikä lähtenyt irti.
koetin varovasti vetää, rutina vain kuului ja tyttö ulvoi kuin syötävä. mielessä kävi jo, että soitanko ambulanssin vai palokunnan vai mitä, mutta sitten jalka irtosi. komea ruhje jäi nilkkaan !

taapero taas on peloton hurjapää, jonka kanssa olemme jo joutuneet kaikenlaisiin mukaviin tilanteisiin :O on kiikkunut syöttötuolilla niin, että kaatuminen on ollut useita kertoja tipalla!
siskonsa saattoi aikonaan jättää istumaan siihen esim. vessareissun ajaksi, tätä tapausta ei...
on kiivennyt keittiönpöydälle ja tippunut sieltä, kiivennyt lastenhuoneen hyllykköön ja lähes saanut koko hyllyn päälleen (ehdin viime tipassa napata syliin ), kiivennyt hellaa pitkin ylös ja tipahtanut selälleen, meinannut tukehtua sipsiin, tipahtanut pari kertaa tuolilta & purrut hampaay yhteen niin että kieleen tuli (saman kohtaan molemmilla kerroilla!) reikä, vetänyt kahvikupin päälleen (kahvi ei ollut kuumaa, mutta otsaan tuli haava), ryöminyt pinnasängyn alle ja jäänyt sinne jumiin..

niin ja yhdessä nuo ovat lentäneet potkumopolla kumoon
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
1v lapsi joi sytytysnestettä! :(
Ei onneksi ehkä ehtinyt niellä sitä yhtään kun jo otin pullon pois. Olin siis itse sytyttelemässä takkaa ja lapsi touhus siinä vieressä ja minä tyhmä olin jättänyt sytytysnestepullon auki siihen viereen. Meillä oli silloin kosteita halkoja joten siksi piti sytytysnestettä käyttää.
Soitin myrkytystietokeskukseen, käskettiin seurata vointia kotona. Mitään ei onneksi ilmennyt.
 
"vieras"
Meillä 10v poika nahisteli pikkuveljensä kanssa ja pään löi pöydän kulmaan, päivystykseen liimaamaan.
Keskimmäinen muksu kesällä ajoi tunnelin betoni seinään puoli naamaa ruhjeilla, silmä turvoksissa ja pyöräilykypärä halkesi, päivystykseen tarkistukseen, ilman kypärää olisi varmasti käynyt pahemmin.
Pikku tilanteita ja ruhjeita on paljon, joista on laastareilla selvitty, mutta nuo nyt lähinnä pahimmat mitä mieleen tulee.
 
"mhm"
3 v tyttö:

1 vnä meinasi tukehtua leivän palaan.
2,5 vnä meinasi tukehtua pehmeän piirakan palaan kun veti sen "henkeen".
1,5 vnä kaatui tuolilla(nojasi selkänojaan). Ei ihme kyllä tullut jälkeäkään!
2 vnä kaatui mummolan ulkorappusissa (2kpl rappusia), löi nenänsä ja tuli nenästä verta ja vähän ruhjetta nenän pieleen.

Ei muuta tuu ainakaan mieleen.
 
..
Tyttö joskus päätti käyttää lipastonlaatikoita portaina ja koko lipasto kaatui hänen päälleen. Ihmeen kaupalla mitään ei käynyt. Poika oppi kiipeilemään pinnasängyssä, alle vuosikkaana oli sieltä jotenkin onnistunut tipahtamaan. Usein meinasi syömään opetellessa tukehtua ruokaan, mentiin siis soselinjalla melko kauan. Sama poika poltti sormensa saunassa olleessaan siellä sukulaismiehen kanssa. Aika iisejä tapauksia siis!
 
"Vieras"
No tässä saldoa kahden poikalapsen kanssa. Yksi kompastui kivilattialla ja löi hampaat siihen. Hampaat säilyi ehjänä vaikka verenvuodosta olisi voinut päätellä kaikkien irronneen.

Toinen löi naamansa pelleillessään liukumäessä samoin tuloksin.

Yksi jäi jalasta puuhun roikkumaan. Jalka kuitenkin ehjänä, eikä ehtinyt tippua.

Rappusista on molemmat jossain vaiheessa tullut pää edellä vaikka ikää on ollut jo 4 tai yli. Eli turvallisesti yli sen rajan mikä minun päässä vaaditaan porttien poisottoon.

Yksi meni kesällä potkulaudalla kalliolta alas.

Kiipeilytelineestä on temppujen päätteeksi tultu monella tavalla alas.

Tippuneet ties mistä.

Pyörällä alamäessä nurin ja huuleen tikit.

Tekevälle sattuu. Paljon olen antanut tehdä. Varoittanut, mutta antanut touhuta jos toiminta ei uhkaa henkeä. Tuntuu etteivät usko ennenkuin ihan itse kokevat mikä sattuu.
 
äidin kullat?
Tytöt olivat noin 4-vuotiaita ja istuivat nojatuolin selkönojalla. Tuoli sitten kippasi, lapsille ei käynyt kuinkaan, nauroivat vain. Mua ei naurattanut.
Mökillä istuivat lainelaudan kyytiin ja vieläpä kiinnittivät rauhallisemman yksilön siihen vyöhön, ja kiviportaita alas. Muutaman metrin olivat liukuneet, ei onneksi lähtenyt siitä vauhti vielä kiihtymään. Kyllä otti sydänalasta, jos olis törmänneet saunan seinään, olis ollut henki pois ja molemmilta.
Tytöt laskivat polkuautolla asvaltilla. Takakyytiläinen kaatusi ja jalat verille. Toinen avuliaana hyppäsi pelastamaan siskoaan, ja sitten molemmilla jalat verillä.
Villimpi 6-vuotiaana pyörän tangon yli, Lastenklinikalle munuaisleikkaukseen.
Rauhallisempi oli Seiterän huvipuistolaitteessa. Heti kun tyttö meni sinne, tiesin, että jossei se pidä kiinni, tippuu alas. Siis oikeasti, oli sen verran siro. Tyttö kyllä tajusi sen itsekin, ja puristi rystyset valkoisina kun rotevampi sisko meni ilman käsiä. Kyllä helpotti, kun sain tytöt sieltä alas :D Tää ei kyllä ollut kotona.
Eilen pullkamäessä tytöt ottivat toisen Stigan (ovat siis 13-vuotiaita) ja lähtivät laskemaan takaperin hurjasta mäestä, vauhti oli noin 40/h. Siihen tuli sitten kökkäre. Lensivät komealla lennolla taaksepäin, kyllä teki pahaa. Edessä kstuvalle ei käynyt pahoin, mutta toiselle jalka pakettiin ja kepit kouraan.
Semmoisia tyttöjä :D
 

Yhteistyössä