Millainen tutti vastasyntyneelle?

  • Viestiketjun aloittaja Eka tulossa
  • Ensimmäinen viesti
Eka tulossa
Siis mitä eroa käytännössä on silikonilla ja luonnonkumilla? Entä anatomisella ja sit sillä toisella mikä se nyt onkaan?

Kannattaako olla renkaalla vai ilman? Mitä muuta pitää ottaa huomioon?

 
Mulle hammashoitaja sanoi että silikonitutti pitää vaihtaa luonnonkumiin, kun ekat hampaat ilmestyvät. Luonnonkumi on pehmeämpi eikä vahingoita hampaita.

Sitten sellainen tutti missä on se rengas, on muotoiltu (tutinpää sillai pystyssä) niin että oli jotenkin hyvä kitalakea ajatellen tai jotain vastaavaa... Kaikki vauvat ei kuitenkaan huoli tällaista tuttia.

Mun mielestä ei oo väliä onko renkaalla vai ilman, molempiin saa tuttinauhatkin laitettua.

Kaikki vauvat ei huoli tuttia, joten älä osta varastoon kauheita määriä...
 
poika2,5kk
Meidän poikamme ei huoli minkäänmoista tuttia :D On ostettu anatomista, silikonia, luonnonkumia, mutta mikään ei kelpaa :) Yökkii van kun yrittää antaa. Ollaan siis yritetty opettaa tutille, kun yrittää kovasti syödä käsiään.

Ihan vastasyntyneelle ei vissiin edes suositella tuttia, ettei imetys häiriinny, mutta joillain vauvoilla on imemisentarve niin suuri että silloinhan se on parempi opettaa tutille, kuin että esim. käsiään söisi.

Itse ostimme tutin vasta kun poika oli n.2vkoa vanha ja yritimme antaa sitä vasta lähemmäs kuukauden iässä.
 
vieras
Meidän lapsille kelpasi vasta 4-5kk tutti. Tyttö söi vallan sitä pienintä kokoa MAMin silikonitutteja, pojalle kelpaa vain yli 5kk tarkotettu myös MAMin silikoni tai luonnonkumi. Kokeilemalla löytyy.
 
viiden äiti
Alkuperäinen kirjoittaja Ap:
Kiitos vastauksistanne!

Jonkinlaisen haluaisin kuitenkin ostaa varastoon valmiiksi. Onko se nyt sitten silikoninen se vauvalle parempi?
Suosittelen luonnonkumista vauvalle ja joka ikäiselle. Jo siksikin, että on luonnonmateriaalia ja toiseksi se on huomattavasti pehmeämpi, lähempänä rinnanpäätä. Tosin luonnonkumista pitää vaihtaa useammin kuin silikonista.
 
Meille oli lahjana kertynyt varastoon jos jonkinlaista tuttia, mutta ainut joka kelpasi oli ihan tuiki tavallinen Ainun ensitutti :) Käyttämättä jäivät kaikki muut "mallit", nyt 7kk ikäisenä leikkii tuttiensa kanssa, mutta imuttamiseen käy edelleen vaan ainut...
 
Meillä ei kelvannut ku ne MAM ja nimenomaan luonnonkumiset. Silikoniset syljettiin suusta ja kaikki "mutkikkaammat" tutit kanssa mitä oli tullut kerättyä ja saatua lahjaksi, että ei se sitten auttanut. MAM luonnonkumisia siis lussutettiin aina hyvillä mielin, sitten myöhemmin kelpas silikoniset kun tulin vahingossa ostaneeksi.
 
Meillä ei halunnut syödä tuttia lainkaan. Vähän aikaa maiskutteli ja kun huomasi, ettei sieltä mitään maitoa tule, niin sylkäisi pois. Tuttu oli aina mukana "hätävarana" ihmisten ilmoilla liikuttaessa, mutta ei siitä koskaan ollut apua, jos vauvaa huudatti. :LOL:
 

Yhteistyössä