Millainen on hyvä pinnasänky?

  • Viestiketjun aloittaja Demi
  • Ensimmäinen viesti
Demi
Miehen vanhemmat haluavat osallistua ensimmäisen lapsenlapsen tavarahankintoihin ja ajattelin pinnasängyn olevan sellainen mitä he voisivata hankkia.

Mutta millainen on hyvä pinnasänky? Meille on tulossa selvästikin ensimmäinen lapsi ja meillä ei ole paljoakaan ymmärrystä ko. asialle.

Teemme vielä toisen lapsen, jos luoja suo ja tuleva sänky olisi hällekkin sitten käytössä. Ajattelin, että lapsi nukkuisi omassa sängyssä heti tai mahdollisimman pian koko aikaisesti, koska mieheni on kova vaihtamaan asentoa ja tekee sen "pomppien" nukkuessaan.

Kaikenlaiset vinkit pinnasängyn ostoa ajatellen ottaisin vastaan hyvien perustelujen kera :D
 
gt
Meillä on sänky, jossa on pikalukituksella laskettava laita. Ainakin pienikokoisella äidillä se on aika kätevä juttu, säästyy selkä. Muutenkin alkuaikoina kun pinnasänky oli meidän sängyssä kiinni, niin oli paljon helpompi yöllä nostaa viereen imetyksen ajaksi kun laita oli alempana (pidettiin siis koko ajan laskettuna silloin kun vauva oli vielä ihan pieni eikä kääntyillyt). Mulla ei muita kriteerejä ollut, paitsi tietysti se, että sänky on muutenkin laadukas. Plussaa on myös se, että sängyn päädyissä ei ole pinnoja (vaan on yhtenäistä seinää), joihin vauva/lapsi saa työnnettyä kätensä tai jalkansa jumiin. Niin, ja tottakai kannattaa siis ostaa semmonen sänky, jossa saa pohjan säädettyä kahteen tai kolmeen korkeuteen.
 
gt
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
mä ostin uuden sängyn meidän seitsemännelle. Vaatimukseni olivat säädettävä pohjan korkeus, laskettava laita ja pyörät alla.
Niin joo, meilläkin oli pyörät alla, mutta meillä ei kyllä ollut niille muuta käyttöä, kuin että niillä sai sopivan kaltevuuden sänkyyn (esim. tukkoisen vauvan helpompi hengittää hieman pystymmässä asennossa, samoin varmaan mukavampi olla kun juuri syömisen jälkeen käy nukkumaan) eli pääpuolessa oli pyörät paikoillaan ja jalkopäädyssä ei.
 
Huom
Alkuperäinen kirjoittaja b:
Meillä Brio Two -mallinen sänky, jossa laskettava pohja ja laita. Tyytyväinen olen ollut ja lapsi myös, joka nukkunut ihan alusta asti omassa sängyssä.
Tuo taisi olla juuri Stockmannilla kanta-asiakastarjouksessa 155 euroa. Sitä ovat monet kehuneet.
 
Faa
Pohjan korkeuden säätö ja laskettava/poistettava laita on ainakin hyvin toivottuja ominaisuuksia.

Löysin nettikeskusteluista blogijutuksi 9 valintakriteeriä pinnasänkyyn:

1. Pinnasängyn koko
2. Pohjan korkeuden säätömahdollisuus.
3. Turvallisuus
4. Pinnasängyn pohjan rakenne.
5. Pinnasängyn yhden laidan alaslaskettavuus tai kokonaan poistettavuus
jne.

Tuolta voi halutessaan katsoa jos olisi apua:
Pinnasänky ja turvallisuus - vanhempien suositukset

 

Yhteistyössä