Millainen koti?

  • Viestiketjun aloittaja Kipsu80
  • Ensimmäinen viesti
Kipsu80

Ajattelin kysäistä teiltä kanssasiskoilta, että millaisissa kodeissa perhettänne kasvatatte? Mietityttää itseä, että miten sovimme omaamme jos/kun (toivottavasti) pian vauva tulostaan ilmoittaa. Ostimme juuri kaksion, 55 neliötä. Toivomme, että vauvavaiheen meillä tämä koti menisi...
 
Meillä oli "vauvavaiheessa" 59,5 neliön kaksio ja hyvin tila riitti. Haettiin koko ajan kuitenkin isompaan, kun tiedettiin että poika kuitenkin jossain vaiheessa haluaa oman huoneen.

Viime vuoden huhtikuussa sitten muutettiin tälläseen 75 neliön kolmioon ja pojulla on oma huone ja yötkin rauhottuivat, kun poika sai nukkua yönsä rauhassa.
 
ruusamari- 76
Meillä oli esikon syntyessä kiva pikku kaksio, neliöitä n.49m2. Meillä asustaa myös kaksi karvaista perheenjäsentä. Siitä sitten 75m2 kolmioon vuokralle ja kakkosen syntyessä vihdoin omaan 93m2 rivitaloon. Mutta kyllä pikkuasunnosta on omat nostalgiset muistot, joita lämmöllä vieläkin ajattelen, oli yksi parhaimmista ajoista elämässä.
 
lilja1976
Meillä oli "vauvavaiheen" aikana 56 neliön kerrostalo kaksio ja nyt ensi viikolla muutamme 98 neliön omakotitaloon!!! Lapsille omat huoneet ja toivottavasti myös pian karvainen asukas myös...haaveena saksanpaimen koira!!!
 
Me muutettiin ennen pojan syntymää 75 neliön 3h + tupakeittiö + sauna luhtitaloon. Edellisessä kämpässä ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia olla naperon kanssa, 40 neliöö, mh + tupakeittiö.
On tässä ollut hyvät puolet, että pojalla on heti alusta asti ollu oma huone. 2kuukautisena siirrettiin sänky omaan huoneeseen ja siihen loppui yöheräilyt. Ennen sitä yöt oli levottomia, vaikka omassa sängyssään onkin nukkunut alusta asti.
 
äippäjapojat
meillä oli esikoisen aikaan hetken tilava kaksio- nyt asustelaan poikien kaa (2lasta) 72m2 3h+keittiössä. hyvin tilaa riittää esikoisella oma huone, jonne vaavi saa lelunsa viedä kuhan ensin kasvaa ja ostamme kerrossängyn!
nyt haaveissa OMAKOTITALO. vuokra on nin kamalan kallis meillä. emmekä saa asumistukea! mutta pankista lainaa pitäs ottaa ja se hieman arveluttaa minua ja miestä!
 
alannah
Mieheni kaksoista ku muutettiin tähän rivari asuntoon, aloin melkeen heti oottaan meijän eka yhteistä lasta. Asunto on 102.5 neliöinen. Mulla on esikko edellisestä avoliitosta.
 
Meillä oli esikoisen syntyessä saunallinen kerrostalokolmio 85 neliöö, talossa ei ollu hissiä ja kämppä kolmannessa kerroksessa. Kuopuksen syntyessä oli just hommattu omakotitalo 4h+k+takkahuone+sauna, 110 neliöö. Omaa pihaa 1500 neliöö.
 
Hanne harmaana
Ensin asuttiin tuon esikon ollessa pienempi 55.5 neliön kaksiossa ja nyt sitten asutetaan n. 100 neliön omakotitaloa ja lapsia nyt siis kolme yhteensä (joista yksi on meidän luona 2* kuussa).. Toistaseksi mahutaan asumaan näinkin ihan hyvin mutta remppaa aletaan tekemään jossain vaiheessa ihan urakalla..
 
äiti ja poju
Asustellaan 76 neliön kerrostalossa. Hyvin tilaa ja suunnitteilla kylläkin rivi-tai omakotitalo. Pojalla odottaa omahuone, mutta se on eri asia koska hänet raaskii sinne siirtää ;)
 
Saija-81
Me asuttiin viime syksyyn asti (omassa) 55 neliön kaksiossa. Mahduttiin siinä ja siinä, perheessä on minun lisäkseni mies ja tytöt 8/01 ja 1/04. Syksyllä sitten löydettiin tämä n.120m2 omakotitalo, jossa 4mh, tupakeittiö ja sauna. Leikkitilaa löytyy ulkoa niin paljon kun jaksaa juosta. Tilaa riittäisi nyt uudellekkin vauvalle tulla...
 
Meillä 60,5 neliötä, kerrostalo kaksio!! Mies, 7 kk poika, minä ja koiruus!! Hyvin mahtuu, tarkoitus olis vielä ainakin pari kolme vuotta asuakkin, riippuu tietysti onko lisää sisaruksia tulossa!!!
B)
 
MistyN

Meillä on 95m2 kerrostalon ekassa kerroksessa (3mh,oh,k,apuk,kh ja wc) Neljättä tässä odottelen, perhessä myös mies+ miehen lapset joka toinen vkl+puolet lomista sekä meidän koira-neiti =)
Hyvin ollaan mahduttu, etsitään kuitenkin tonttia että päästis rakentaa oma unelmatalo :D
 
Neljä vuotta sitten ostettiin omakotitalo 125 m2, 5 h+k+khh+kylppäri ja sauna. Nyt tuntuu että tilaa ei ole tarpeeksi, joten suunnitellaan uuden talon rakentamista. Suunnittelu on aina mukavaa, saa nähdä onko sitten rakennusvaiheessa enää mukavaa... =)
 
NeJo
Meillä on 78 neliöinen rivitaloasunto. 3h, k, s, kh ja wc. Hyvin on mahduttu. Meitä on minä, mies ja 8 kk tyttö. Tytön huone on sen verran iso, että sen voi jakaa kahdeksi huoneeksi jos pikkukakkonen on joskus tullakseen.
 
tytskyjen äippä
Meillä rivitalo neliö, 109 neliötä ja asukkeja on minun ja miehen lisäksi tytöt 2v. ja 7kk. sekä hauveli.. Ihan kivasti tuntuu olevan tilaa olevan eikä lapsukaisia ole ihan heti tulossa lisää joten eiköhän me tässä asustella vuosia...
 
heka
Kerrostalokaksiossa kahden lapsen kans. Joka paikka täynnä tavaraa, pyykkejä kuivataan keittiössä koska kaksostenrattaat ovat eteisessä ja kylppäriin ei pyykkiteline mahdu. Onnellisia silti ollaan! ;)
 

Yhteistyössä