millainen hyvä syöttötuoli?

Eikkä, niinkun otsikossa jo kysyn, millainen olisi hyvä syöttötuoli? Vauvani on nyt 4 kk ikäinen, ja kiinteitä vois alkaa antamaan. Kertokaa kokemuksistanne, ettei tule ostettua sutta. Kiitos
 
Meille ostettin ensimmäiseksi Emman easy syöttötuoli. On Tripp trapin ns.halpisversio. Mutta en sitä ainakaan suosittele ostamaan! Alkuun se oli ihan ok, mutta nyt, kun tyttömme on oppinut sellaisen huonon taidon,että työntää jaloilla pöydän reunasta istuessaan tuolissa, niin kyseinen tuoli keikkaa todella vaarallisesti!!!

Ostimme nyt tilalle ihan tavallisen perus syöttötuolin, onkohan Niemen tehtaan tms. mutta on ihan eri luokkaa. Eli Ei todellakaan keikkaa ollenkaan. Tulipahan taas todistettua itselle, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. :whistle:

Meillä siis tällainen kokemus, tyttö tätä nykyä 9kk. =)
 
Meillä on Geuther -merkkinen tuoli ,joka on melko arvokas (n.160?) ,mutta tosi huippu. Tuoli on tukeva ja siinä on oma pöytä sekä turvatyöt. Kasvaa lapsen mukana. Kuvia netissäkin ,mutta en muista missä..googleta ?!
 
Sellainen joka on helppo puhdistaa ja menee koko syöttisiän.
Noita uutuuksia tulee ja menee mutta klassikot jostain syystä pysyy myynnissä vuosikymmeniä,kannattanee miettiä miksi. ;)

Meillä myös taitettavia niemen tehtaan tuoleja ollut ja ne on tosi hyviä.
Kaverilla muksu kaatui ihan oikealla TripTrapilla joten ei sekään täysin kaatumaton ole ja isommalla aika hankala ja ahdas mitä ollaan kylässä käytetty,kuitenkin jos lapsi vielä sitä turvakaarta tarvitsee.

Puisissa varsinkin käytetyissä vanhemmissa ongelmana on tuo pesemisen hankaluus,muovinen olis siitä helppo että senkun suihkuttais ja hankais puhtaaksi,kaurapuuro varsinkin tarttuu suht timakasti kiinni puuhun jos yhtään ehtii kuivahtaa... :/
 
meillä on tripp trapp, ja juuri tuon
"pöydästä jaloilla työntämisen" takia meillä tripp trapp on ollut hyvä. meillä on aika liukkaat laminaattilattiat, joten kun tuolia työntää taaksepäin niin se vaan menee taaksepäin, mutta ei keikkaa. varmaan riippuu siis lattiasta keikkaako. toinen hyvä asia kyseisessä syöttötuolissa on, että poika ei päässyt siitä kiipeämään pois, niinkuin muista syöttäreistä. toisaalta sitten vuoden ikäisenä oppi kiipeämään itse siihen istumaan, joten turvakaari otettiin silloin pois. nyt yli kaksivuotiaana on edelleen pojalla tripp trapp ja suunnittelen juuri toisen samanlaisen ostamista pienemmällé, kun edelleen siis on 2-vuotiaallakin hyvä istua siinä. ylettyy kunnolla syömään ym.on siis pitkäikäinen ja mielestäni hintansa väärti 7-vuoden takuineen! :heart:
tulipa sitä selostusta... =)
 
Lämpimästi suosittelen Stokken Trip trappia, meillä ollut mitä mainioin syöttötuoli ja nyt tavallinen tuoli. Ei kaadu, helppo pitää puhtaana ja menee periaatteessa loputtomiin. Tiedän perheen jossa lapset oli yli kymmenen ennen kuin luopuivat tuoleistaan!
Syöttötuoli aikana poika ei pääsyt nousemaan itse pois eikä näin ollen ainakaan tippunut tuolista. Tuolin kaatumisesta en ole koskaan kuullutkaan, eikä kenelläkään tuttavapiirissä niin ole käynyt, toisin kuin tavallisen syttötuolin kanssa useammalla!
Otimme turvakaaren pois kun poika oppi itse kiipeämään tuoliin eli nyt toimii tavallisena tuolina ja on edelleen loistava! Lapsi istuu aina oikealla korkeudella, joten syöminen on pöydän ääressä helppoa ja varsinkin ergonomista lapselle!
Mihinkään emme vaihda ja nyt toiselle hankimme myös ilman muuta oman trip trapin! =)
 
Greippi
Meillä on sellainen ihan perusperussyöttötuoli, puinen. On osoittautunut tosi hyväksi ja tukevaksi, ostin sen käytettynä (uudenveroisena) hintaan 15 euroa. En pidä Tripp Trappin ulkonäöstä ja hintakin on aika kova.
 
Mom
meillä on ruotsalainen SVAN, joka on osoittautunut hintansa väärtiksi (nyt 7v vanha ja kuopus käyttää korkeana tuolina). toimii kuten tripp trapp (kasvaa lapsen mukana), mutta silmääni miellytti Svanin design. hyvännäköinen, laadukas ja kestävä! googlaten varmaan löytyy.
 
Meillä on ikean perus Gulliver-syöttötuoli ja siinä oli aluksi pikku-piian pehmuste/ pienennin. Gulliver on malliltaan kapea ja korkea selkänojainen, joten se tukee hyvin jo ihan pientäkin. Kuitenkin leveyttä on niin paljon, että meidän poika mahtui siihen niin kauan mukavasti kun syöttötuolissa istui (n. 2-vuotiaaksi) ja mahtuisi kyllä vieläkin 3-vuotiaana, vaan ei halua. Tuolissa on irroitettava etukaari, joten isokin lapsi on helppo siihen nostaa. Tuoli on myöskin todella vaikea kaataa, meillä ei ainakaan kertaakaan edes meinannut ja hintakin on varsin sopiva, 49 eur...
 
Miskan äiskä
Meillä oli ensin käytössä Niemen tehtaiden perussyöttis (6kk-1v4kk) ja sitten saatiin lahjaksi Triptrap. Tavallinen syöttis alko reilun vuoden ikäselle olla vaarallinen, kun meinas saada sen kaatumaan kiipeämällä siihen ja siitä pois. Trip trapista poika on kerran pudonnu selälleen, kun istu selkänojalle ja muutaman kerran on muksahtanu alempaa lattialle, kun on tuolin kanssa pelleilly tai ei ole muuten ollu varovainen, mutta tuolia ei kyllä saa kaatumaan. Kallishan tuo TT on, mutta kestää pitkään ja aikuinenkin voi siinä istua, joten on kyllä hintansa värtti ehdottomasti, eikä tartte miettiä mistä seuraava tuoli lapselle, tavalliset tuolit kun tuppaa olemaan liian matalia. Nyt meillä 2v8kk poika haluaa kyllä istua tavallisella tuolilla, mutta kyllä se on vielä liian matala ja TT olisi parempi.
 
Meilläkin on Tripp Trapp, ja sitä suosittelen varauksetta!

Kuopuksen kanssa tavallinen syöttötuoli olisi jäänyt käyttämättä hengenvaarallisena, koska hän oppi "rynkyttämään" tuolia selällään niin että tavallinen tuoli olisi kaatunut sekunnissa. TT:ssä lapsi pääsee lähelle pöytää, mikä on erittäin tärkeää kun opettelee itse syömään - muuten matkalle tippuu paljon ruokaa. Lisäksi on tärkeää että hiukan isompikin lapsi saa syödä ergonomisessa asennossa eikä joudu istumaan tavallisessa tuolissa pöydänreuna leuan korkeudella.

TT pysyy ihan hyvin puhtaana kunhan pyyhkii kerran päivässä, pahimmat sotkut tietysti heti.
 
paras tähän asti
On tullut kokeiltua kaikenlaisia. Trip trapista en tykännyt, kun siinä ne jalat tuntuu olevan omien jalkojen tiellä ja on muutenkin massiivinen siirrettävä. Tähän asti paras on ollut myös halvin, eli ihan Ikean muovinen antilop-syöttötuoli. Siinä on oma pieni pöytänsä, jota en aluksi ajatellut käyttää, mutta sittemmin on osoittautunut vallan mainioksi. Pöydän reunat pitävät kaadot kehän sisäpuolella, mikä helpottaa siivoamista. Tyttö ei ole saanut syöttäriä kumoon, vaikka ottaa jalalla vauhtia pöydästä. Tuoli on pysynyt pystyssä myös vaikka tyttö on sitä työnnellyt. Tuolissa ei ole myöskään mitään tukipinnoja jalkojen välissä kuten niemen tehtaan puisessa syöttärissä ainakin meillä oli. Meillä tenavat taiteili niissä tukipinnoissa ja kiipeilivät omia aikojaan tuoliin ja putoilivat. Antilopissa on myös turvavyöt, mikä on ihan ehdoton juttu. Aluksi ajattelin hankkia tuoliin sisäosaan pehmusteen, mutta tyttö istui tuolissa napakasti ilman pehmustettakin. Ainoana miinuksena on, että muovipinnasta täytyy ketsuppi ja porkkanatahrat pyyhkiä pois ruokaöljyllä. Tosin muovipinta on ollut minusta helpompi pitää puhtaana, kuin puupinta. Puiseen syöttäriin likatahrat tuntuivat liimautuvan kiinni, jos niitä ei heti muistanut putsata.
 

Yhteistyössä